Fertőző májgyulladást követő állapot

Szerkesztő: | 2020. május 12.

Hasfájás kínozza, hányingere van és fáradékony? A sárgaság tünetei eleinte megegyezhetnek más vírusos megbetegedések szimptómáival. Olykor jellemző a bőr és a nyálkahártyák besárgulása is. Ha Ön sárgaságra gyanakszik, legjobb, ha vérvizsgálat útján az orvos felállítja a diagnózist és minél hamarabb megkezdi a gyógykezelést.

Infekční žloutenka - popis diagnózy
Kép: Fertőző májgyulladást követő állapot

Megoldást keres a sárgaságra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A sárgaság leírása és jelentkezésének okai

A sárgaság (fertőző hepatitisz) – a májszövetet érintő vírusos megbetegedés.

Első tünetei az étvágytalanság, rossz közérzet, ízületi és izom fájdalmak, valamint a magasabb testhőmérséklet. A beteg széklete nagyon világos, vizelete pedig igen sötét.

A későbbiekben a bőr, a szemfehérje, a nyálkahártyák, de más szövetek elsárgulása is bekövetkezhet.

A betegséget előidéző vírus szerint a vírusos hepatitisz A, B, C, D és E típusra osztható.

Az A-típus a legelterjedtebb, és „piszkos kezek betegségének“ is nevezik. Ez esetben a vírus ún. fekális-orális átviteléről beszélünk. Elsősorban gyermek kollektívákban és olyan közösségekben jelenik meg, ahol nem megfelelően tartják be a higiéniai követelményeket.

A B-típust a vér és a testnedvek szállítják. Itt fennáll az a veszély, hogy a probléma krónikus betegséggé válhat és a máj fel is mondhatja a szolgálatot.

A C-típust a kábítószerfüggők és homoszexuálisok betegségének hívják, és átadása főként a vér útján történik.

A betegek kb. 10-12 %-ánál válik a májprobléma krónikussá és vezet májcirrózishoz vagy májkarcinómához.

A sárgaság kezelése – szabaduljon meg a problémától

Először is vér- és vizeletvizsgálat alapján megállapításra kerül, hogy a fertőző májgyulladás melyik típusáról van szó.

A-típus esetén a beteg a fertőző osztályon kórházi ellátásban részesül, ágynyugalom és májdiéta mellett. Alkohol fogyasztása teljesen kizárt. A lábadozás idején még fél évig diétázni kell, nem szabad megterhelő tevékenységet végezni és a szervezet védekezőképességének erősítésére van szükség.

A B- és C-típusú hepatitis esetén nem szükséges a beteg fertőző osztályra helyezése.

Az A- és B-típusú hepatitis megelőzésére oltás vehető igénybe.

Fertőző májgyulladáson és krónikus májkárosodáson átesett betegeknél a lábadozás idején javasolt a Biomag 3D pulzáló terápiája, mivel serkenti, gyorsítja a májsejtek gyógyulását és regenerációját. A kezeléssel megelőzik a további károsodást és a krónikussá válást.

A heveny vírusos májbetegségeknél a 3D pulzáló terápia nem javasolt.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Fekális-orális átvitel – a betegség átvitelének módja, amikor a kórokozók a székletben kerülnek kiválasztásra és a szervezetbe az emésztőrendszeren keresztül jutnak be.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei fertőző májgyulladást követő állapot esetén?

 • Segíti a szervezet gyógyító és regeneráló folyamatait.
 • Méregtelenítő hatást fejt ki.
 • A kezeléssel segíthet megelőzni a további károsodást és a krónikussá válást.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a fertőző májgyulladást követő állapotban lévő pácienseknél a regeneráló, gyógyító és méregtelenítő hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot hátfájásra, ízületekre, hasnyálmirigy- és májproblémákra, szívre és vérkeringési zavarokra használjuk. Az egész család használja remek eredményekkel.

Alena Fišerová, Čepřovice

Rengeteg gyógyszert szedtem a fájdalom enyhítésére, magas vérnyomásra és májgyulladásra. A Biomag készüléket megvásárolván állt be a valódi megkönnyebbülés, már nincsenek fájdalmaim. Még a májgyulladásra sem szedek gyógyszert.

František Maňák, Karviná

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.