Felső végtagi vérellátási zavarok (felső végtagi ischaemia)

Szerkesztő: | 2020. április 14.

Önnek hideg a keze? Elkékül, azután piros és fájdalmak is jelentkeznek? A végtagok rossz vérellátása a helytelen életmód következménye lehet, de akár egy súlyosabb betegség tünete is.

Poruchy prokrvení rukou - popis diagnózy
Kép: Felső végtagi vérellátási zavarok (felső végtagi ischaemia)

Megoldást keres végtagi ischaemiájára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A felső végtagi ischaemia leírása és jelentkezésének okai

A kezek ischaemiás megbetegedése a felső végtagok artériáinak ischaemiához vezető betegsége. Végtagi ischaemia esetén a működő izmok és szövetek oxigén- és tápanyagellátása nem elegendő.

Ez a betegség sokkal kevésbé gyakori, mint az alsó végtagok megbetegedése (alsó végtagi ischaemia).

A betegség proximális és disztális (akrális) típusait különböztetjük meg.

A felső végtagi ischaemia proximális típusát leggyakrabban ateroszklerózis (érelmeszesedés) előzi meg.

Gyakoribb forma a disztális típus – a Raynaud-jelenség. Az elsődleges Raynaud-jelenség esetében, ha nincs bizonyíték az alapbetegségre, a Raynaud-kór kifejezés használatos. Ha a Raynaud-jelenség egy másik betegség tünete, akkor az úgynevezett Raynaud-szindrómáról beszélünk. A Raynaud-szindróma pedig egy súlyosabb megbetegedés kísérő betegsége. Például reumás, artériás, neurológiai és egyéb megbetegedéseké.

A rossz vérellátás további megnyilvánulásai a perifériás érbetegség és egyéb állapotok során jelentkező, a vállöv megbetegedéséből eredő érgörcs rohamok.

A vérellátási zavarok különféle betegségek jelei lehetnek, melyek különböző súlyos okokból eredhetnek, ezért fontos minden esetben  szakorvoshoz fordulni.

A felső végtagi ischaemia kezelése – a problémák eliminálása

A betegség szakorvosi érvizsgálatot és a kezelés időben történő megkezdését igényli az ischaemia stádiumának és lokalizációjának megfelelően. A cél a véráram javítása az artériákban és a végtag megőrzése.

Fontos az életmód-változtatás és a kockázati tényezők kiküszöbölése (a dohányzás elhagyása, a stressz kiküszöbölése, a súlycsökkentés, a cukorbetegség kezelése).

A gyógyszeres kezelés célja a vérlemezkék összetapadásának és a vérrögök képződésének korlátozása (trombocitagátló kezelés). Egyes készítmények – értágító hatásukkal (vazodilatációs kezelés) – közvetlenül hatnak az artériákra.

Nagy jelentőséggel bír a rendszeres testmozgás és rehabilitáció.

A Biomag 3D pulzáló terápia elősegíti a felső végtagi ischaemia következményeinek kiküszöbölését.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • A Raynaud-jelenség – a vasoneurosis egyik fajtája, amelyet a kéz ujjainak hideg által kiváltott elfehéredése jellemez, majd elkékülése s később elpirosodása, végül a fájdalom is megjelenik.
 • Ateroszklerózis – érelmeszesedés az artéria falain történő zsírlerakódás következtében.
 • Disztális – távoli, a törzshöz képest a másik oldalon elhelyezkedő (a felső végtagnál ez a kéz és az ujjak).
 • Proximális – a törzshöz közelebb lévő (a felső végtagnál ez a váll).

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a felső végtagi ischaemiára irányuló terápia előnyei? 

 • Értágító hatást fejt ki.
 • Az érintett szövetekben serkenti az oxigéndús vér és a tápanyagok mikrocirkulációját.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát végtagi ischaemia esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például a kínai Nanping 92. Kórház Belgyógyászati Osztályán Y. Pan kutatócsoportja által végzett klinikai vizsgálat azt mutatja, hogy az akut alsó végtagi ischaemia esetén a pulzáló terápia (PEMF) javítja a vérkeringést és az új véráramok képződését. Ebből következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia elősegíti az ischaemiás végtagkárosodásban szenvedő betegek gyógyulását. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Férjem lábízületi fájdalmaira, lábgörcsre és - nehéz munkavégzés után - kezeire is használja a készüléket, aminek köszönhetően gyorsabb a megkönnyebbülés.

Ingrid Molnárová, Zlata Idka

A Biomagkészüléket igen jó hatékonysággal használom a vertebrogén szindrómából eredő mozgásszervi fájdalmaimra, valamint végtagjaim rossz vérellátására és időnként húgyhólyag-gyulladásra is.

Jana Jurčeková, Hroznova Lhota

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.