Fekély – krónikus artériás és vénás fekély gyógyulása

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A lábszárfekély olyan – a populáció 1%-át érintő – krónikus megbetegedés, mely során megbomlik a bőr teljessége. A bőr és a bőr alatti szövet károsodása különböző mélységekig terjed. A lábszárfekély artériás eredetű okra – az alsó végtagok súlyosabb stádiumai esetén érelmeszesedésre – vezethető vissza. Az esetek többségében azonban az alsó végtagok tartós vénás elégtelensége a megbetegedés alapja. Rossz a végtagok oxigén- és tápanyag-ellátottsága, ami önmagában csökkenti a seb regenerálódó képességét. A kockázati tényezők sorába tartozik egyebek mellett a csökkent vénafal elaszticitás iránti öröklött hajlam, a varix kialakulása, az idős kor, a mélyvénás rendszerben lezajlott gyulladás, a diabétesz, az ülőmunka vagy tartós állómunka, kevés testmozgás, a túlsúlyosság, de a de több terhesség egymásutánja is.

A lábszárfekély gyógykezelésének célja a betegséget előidéző okok megszüntetése vagy legalább a velejáró problémák kompenzálása; ennek ellenére némely esetben az érrendszer károsodása olyan súlyos lehet, hogy nincs más út, mint a végtag amputációja. A fekély a fertőzések melegágya, gyakori szövődmény az erysipelas (orbánc) kialakulása.

A lábszárfekély sikeres gyógyulásának elengedhetetlen feltétele az alsó végtagok vénás rendszere működésének helyreállítása – azaz védőkötés, torna, túlsúlycsökkenés, külső kiegészítő kezelések, az elhalt szövetek eltávolítása, lokális antibiotikumos kezelés, gyógyulást elősegítő készítmények, speciális kötések (nedves kötés), a környező egészséges bőr védelme, sebészeti beavatkozás esetén a graft gyógyulásának előfeltétele a fekély megfelelően előkezelt fekélyalap, szisztémás kezelés – vénás és értágító gyógykészítmények, valamint fontos a megfelelő rehabilitációs kezelés.

A mágnesterápia jelentősége a fekély gyógyulása során

A fekély gyógyulása során a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – a prekapilláris és kapilláris erekre gyakorolt vasodilatációs hatásával – a komplex gyógykezelés kiegészítéseként szolgál, az érintett szövetekben javítja az oxigén és tápanyagok mikrocirkulációját, miáltal javítja a helyi anyagcsere-folyamatok működését.
Az érintett hely legalsóbb rétegeitől fölfelé gyors granulatio, majd epitel-képződés kezdődik, egyúttal csökken a betegség gyulladásos jellege és javul a véna működése. A lábszárfekély jóval rövidebb idő alatt gyógyul, sőt, a kezelések enyhítik a fájdalmat.

A mágnesterápia alkalmazása a fekély gyógyulása érdekében

A fekély gyógyulása érdekében a kezelést 10 – 14 Hz-es frekvenciákkal kezdjük, majd a fájdalom enyhülését és a fekély záródását követően utókezelés és a kiújulás megelőzése céljából 36 – 44 Hz-es kezeléseket javasolunk.

A mágnesterápia és a lábszárfekély gyógyulása – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról a lábszárfekély gyógyulása érdekében? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a lábszárfekély gyógyulása érdekében alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.