Fekély – krónikus artériás és vénás fekély gyógyulása

Szerkesztő: | 4. október 2019
Arteriální a žilní vředy - popis
Kép: Fekély – krónikus artériás és vénás fekély gyógyulása

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A lábszárfekély olyan – a populáció 1%-át érintő – krónikus megbetegedés, mely során megbomlik a bőr teljessége. A bőr és a bőr alatti szövet károsodása különböző mélységekig terjed. A lábszárfekély artériás eredetű okra – az alsó végtagok súlyosabb stádiumai esetén érelmeszesedésre – vezethető vissza. Az esetek többségében azonban az alsó végtagok tartós vénás elégtelensége a megbetegedés alapja. Rossz a végtagok oxigén- és tápanyag-ellátottsága, ami önmagában csökkenti a seb regenerálódó képességét. A kockázati tényezők sorába tartozik egyebek mellett a csökkent vénafal elaszticitás iránti öröklött hajlam, a varix kialakulása, az idős kor, a mélyvénás rendszerben lezajlott gyulladás, a diabétesz, az ülőmunka vagy tartós állómunka, kevés testmozgás, a túlsúlyosság, de a de több terhesség egymásutánja is.

A lábszárfekély gyógykezelésének célja a betegséget előidéző okok megszüntetése vagy legalább a velejáró problémák kompenzálása; ennek ellenére némely esetben az érrendszer károsodása olyan súlyos lehet, hogy nincs más út, mint a végtag amputációja. A fekély a fertőzések melegágya, gyakori szövődmény az erysipelas (orbánc) kialakulása.

A lábszárfekély sikeres gyógyulásának elengedhetetlen feltétele az alsó végtagok vénás rendszere működésének helyreállítása – azaz védőkötés, torna, túlsúlycsökkenés, külső kiegészítő kezelések, az elhalt szövetek eltávolítása, lokális antibiotikumos kezelés, gyógyulást elősegítő készítmények, speciális kötések (nedves kötés), a környező egészséges bőr védelme, sebészeti beavatkozás esetén a graft gyógyulásának előfeltétele a fekély megfelelően előkezelt fekélyalap, szisztémás kezelés – vénás és értágító gyógykészítmények, valamint fontos a megfelelő rehabilitációs kezelés.

A mágnesterápia jelentősége a fekély gyógyulása során

A fekély gyógyulása során a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – a prekapilláris és kapilláris erekre gyakorolt vasodilatációs hatásával – a komplex gyógykezelés kiegészítéseként szolgál, az érintett szövetekben javítja az oxigén és tápanyagok mikrocirkulációját, miáltal javítja a helyi anyagcsere-folyamatok működését.
Az érintett hely legalsóbb rétegeitől fölfelé gyors granulatio, majd epitel-képződés kezdődik, egyúttal csökken a betegség gyulladásos jellege és javul a véna működése. A lábszárfekély jóval rövidebb idő alatt gyógyul, sőt, a kezelések enyhítik a fájdalmat.

A mágnesterápia alkalmazása a fekély gyógyulása érdekében

A fekély gyógyulása érdekében a kezelést 10 – 14 Hz-es frekvenciákkal kezdjük, majd a fájdalom enyhülését és a fekély záródását követően utókezelés és a kiújulás megelőzése céljából 36 – 44 Hz-es kezeléseket javasolunk.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A mágnesterápiával meg vagyok elégedve. A kezelések után megszűnt a hátfájásom, begyógyult a lábszárfekélyem és lábgörcsök sem kínoznak már.

Božena Húšková, Závod

Egészségi problémáim megszűntek és részben a lábszárfekélyem is begyógyult. A készülékkel nagyon meg vagyok elégedve.

Josef Zhříval, Nové Heřminovy

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.