Fejfájás

Szerkesztő: | 2020. április 8.

Önt fejfájás kínozza? Ennek oka néha nagyon egyszerű lehet. Pl. a kimerültség vagy a dehidratáció jöhet szóba. Azonban minden gyakran ismétlődő vagy tartós fejfájás indokolja az orvossal való konzultációt.

Bolesti hlavy - popis diagnózy
Kép: Fejfájás

Megoldást keres a fejfájásra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A fejfájás leírása és jelentkezésének okai

A fejfájás – másként cephalalgia vagy cefalea – különböző jellegű, intenzitású és időtartamú lehet. Okai is különbözhetnek. A legkülönfélébb – nem szükségszerűen súlyos – betegségek gyakori megnyilvánulása lehet a fejfájás, de jelezhet az életet veszélyeztető megbetegedést is. Mindig átfogó vizsgálatra van szükség.

Az okokra vonatkozóan elsődleges és másodlagos fejfájást különböztetünk meg.

Elsődleges fejfájás esetén a fájdalmat nem kíséri valamely más betegség.

Pl. a migrén, amikor az erős fájdalomrohamokat gyakran rosszullét, hányás, fokozott fény- vagy hangérzékenység kíséri.

Továbbá a feszültséggel járó fejfájás, amelyet okozhat stressz, számítógépnél végzett tartós munka és a szem erőltetése is. Ezek a fejfájások a nyaki, mellkasi vagy ágyéki gerinc problémái miatt léphetnek fel.

Ebbe a csoportba tartozik az úgynevezett cluster headache is. Ez nagy intenzitású és rohamszerű egyoldalú fejfájás, melynek oka még nem felderített.

A másodlagos fejfájás oka egyéb betegség lehet, mint pl. az influenza vagy orrmelléküreg-gyulladás ill. súlyos, akár életveszélyes betegségek és állapotok is. Pl. agydaganat vagy agyhártyagyulladás (meningitída).

A fejfájás gyógykezelése – a fájdalom enyhítése

Másodlagos fájdalmak esetén a kezelés a betegség okára irányul, ahol a fejfájás annak megnyilvánulása.

A migrén kezelése a migrénes rohamok kialakulásának megelőzésén alapul, ki kell zárni a rohamot kiváltó minden lehetséges  okot. Ezenkívül fájdalomcsillapítókat, nem-szteroid antiflogisztikumokat, speciális migréngyógyszereket és megelőzésképpen béta-blokkolókat is használnak.

A feszültséggel járó migrénre jelentős hatást gyakorolnak a pszichológiai és relaxációs módszerek. Általánosságban javasolt az életritmus megváltoztatása és a stresszoldó aktivitás.

Fontos szerepet játszik a testedzés és a rehabilitáció.

Javasolni lehet a 3D pulzáló terápiát, amely segít a fejfájással kapcsolatos problémák megoldásában.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Cluster headache – egyoldalú nagy intenzitású fejfájás.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a fejfájásra irányuló terápia előnyei?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Görcsoldó hatást fejt ki, másodlagosan gyógyító és regeneráló hatású.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát fejfájás esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. a Müncheni Egyetem német csapata által 2001-ben végzett klinikai vizsgálat igazolja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) hozzájárul a fejfájás intenzitásának, időtartamának és ismétlődésének csökkenéséhez és javítja az általános koncentrációt. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet a fejfájással kapcsolatos problémák kezelésében. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Kb. 1 evvel ezelőtt megvettük az Önök készülékét és kijelenthetem, hogy nekem is és feleségemnek is segít az egészségi problémákra. Főként hátfájás, hosszabb távú visszérproblémák, és átmenetileg csukló- és fejfájás esetén.

Karel Kratochvíl, Humpolec

A készüléket rendszeresen használom sportolás utáni fáradtság esetén, fej- és nyakcsigolya fájdalmakra és megfázásra is.

Jiří Šidlo, Děpoltovice

Egy sor problémám volt, mint pl. kéztőcsatorna-szindróma, migrénszerű fejfájás, magas vérnyomás, pajzsmirigy túlműködés. A mágnesterápiás gyógykezelést követően javult az egészségem.

Marie Miková, Znojmo

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.