Fejfájás és migrén enyhítése

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Fejfájás és migrén enyhítése a – 16 Hz-es, 5 µT intenzitású – alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia analgetikus hatásának alkalmazásával –  volt a Müncheni Egyetem német kutatócsoportja (Pelka et al., 2001) 82 páciensen végzett vizsgálatának tárgya.

A kutatók – kettős-vak és placebo kontrollos vizsgálatukban – elsősorban abból a feltevésből indultak ki, hogy a pulzáló mágnesterápia javíthatja a vérkeringést, miáltal enyhítené a fejfájást, még akkor is, ha annak okai a legkülönfélébbek lehetnek.

A pácienseket tehát két csoportba osztották. Az aktív csoport 4 héten keresztül részesült alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiában, míg a kontroll-csoport tagjai csupán a készülék utánzatát tehették fejükre. A terápia hatását a gyógykezelés során, majd kéthetes terápia után és annak befejeztével értékelték.

A tanulmány eredményei az aktív csoport tagjainak 76%-ánál mutattak egyértelmű javulást és szövődmény-mentességet, ezzel ellentétben a kontroll-csoportnál inkább állapotromlásra került sor, bár egy páciens részleges megkönnyebbülést érzett.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia csökkentette a fájdalom intenzitását, lerövidítette a fejfájás idejét, csökkentette az ismétlődések számát és általánosságban növelte a koncentráló-képességet.

A páciensek ezen kívül – a pulzáló mágneses mező hatására megnövekedett oxigén-ellátásnak köszönhetően – sokkal jobb kondícióban érezték magukat.

Forrás: Pelka, R. et al. (2001) Impulse magnetic-field therapy for migraine and other headaches: A double-blind, placebo-controlled study. Advances In Therapy, 18(3), 101-109.

A pulzáló mágnestarápia hatása migrén és egyéb fejfájás esetén: kettős-vak, randomizált, placebo kontrollos vizsgálat  / Impulse magnetic-field therapy for migraine and other headaches: A double-blind, placebo-controlled study 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11571822 

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve