Fantom-fájdalom

Szerkesztő: | 2020. november 10.

Úgy érzi, hogy fáj az amputált végtagja vagy egyéb amputált testrésze? Rohamszerű égető, görcsös, szúró fájdalmat érez? A fájdalom gyakorta jön azokról a helyekről, mint az amputáció előtt? Valószínűleg fantom-fájdalomról van szó.

Fantomové bolesti - popis diagnózy
Kép: Fantom-fájdalom

Megoldást keres a fantom-fájdalomra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A fantom-fájdalom leírása és keletkezésének okai

A fantom-fájdalom a csonkban fellépő fájdalomérzet abban a testrészben, amelyet amputáltak.

A legtöbb esetben valamely végtagot érinti, de foghúzás vagy pl. a mell eltávolítsa után is felléphet. Nem mondható kivételes jelenségnek.

Vannak, akik a fantom-fájdalmat égető érzésként, mások meleg- vagy hidegérzetként, viszkető, szúró, bizsergető fájdalomként, nyomásként vagy szorításként élik meg. A fájdalom rendszerint az amputáció utáni első napokban jelentkezik és különböző ideig tart vagy ér véget.

Meg kell különböztetni a csonkban érzett fájdalomtól, mely esetben a fájdalmat a rossz vérellátás, ideg irritáció, stb. okozhatja.

A fájdalom pontos okát mindeddig nem sikerült egyértelműen megállapítani.

A fantom-fájdalom kezelése – szabaduljon meg a problémától

Mivel a fájdalom oka nem ismeretes, egyértelműen sikeres gyógyítási stratégia nem állítható fel.

Kezelése lehet gyógyszeres (pl. antidepresszánsok, analgetikumok, lokális anesztetikumok formájában).

Megkönnyebbülést hozhatnak a fizioterápiás módszerek, mint a masszázs, elektromos stimuláció, ultrahang, akupunktúra, stb.

Hasznos lehet az időben megkezdett, egyénre szabott protézis segítségével történő járás rehabilitáció.

Érdekes kisegítő módszer a tükördoboz, amikor a meglévő végtag segítségével illúziót teremtve a fantom-fájdalom szintén enyhíthető.

A Biomag 3D terápia használható a fantom-fájdalom kezelésére, melynek célja a fájdalom enyhítése, a mikrocirkuláció javítása és a gyógyulási folyamat elősegítése.  

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Attak – a betegség súlyos rohamai.
 • Amputáció – perifériás testrész elvesztése baleset következtében vagy eltávolítása sebészeti beavatkozással, amikor a végtag vagy az élet megmentése már csak így biztosítható.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei fantom-fájdalom esetén?

 • Segít a fájdalom enyhítésében.
 • Javítja a mikrocirkulációt és elősegíti a gyógyulást.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb eredménye a fantom-fájdalomban szenvedő pácienseknél elsősorban az analgetikus (fájdalomcsillapító) hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Mindkét alsó végtagomat amputálták és gyakran voltak fantomfájdalmaim, különösen időváltozáskor. Ez esetben is segített a Biomag készülék.

Tibor Rábek, Zahor

A Biomagot már 10 éve használom nyaki és ágyéki gerincfájdalmakra. Feleségem is használta a készüléket, miután amputálták a lábát. Minden ismerősömnek javasolom a Biomagot.

Vincet Gula, Tábor

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.