Fájdalomcsillapítás eltérő intenzitású kezelésekkel

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A fájdalom enyhítése eltérő intenzitású pulzáló mágnesterápiás kezelésekkel téma – funkciós mágneses rezonancia képalkotó módszere segítségével – klinikai vizsgálatok tárgyát képezték. A 47 önkéntes alanynál előidézett, akut, termális inger okozta fájdalom kezelésére  – különböző egyéb műveleteken kívül – 9, 5, 3 és 1 Hz-es frekvenciákat is alkalmaztak.

Előzetes vizsgálatok eredményei alapján vetették megfigyelés alá a hipokampban, az ipsilaterális inzulában és az anterior cinguláris kéregben fellépő változásokat, mivel a pulzáló mágnesterápia – fájdalom-inger feldolgozására és észlelés-csökkenésére gyakorolt – hatása  éppen ezekben a központi struktúrákban került bizonyításra.

A kezelések során a pulzáló mágneses mező konkrét intenzitása a BOLD aktivitás arányos változásával együtt nyilvánult meg. Az említett aktivitás-változást BOLD fMRI módszerrel, azaz Blood Oxygenation Level Dependant képalkotó funkciós mágneses rezonancia segítségével mérték.

Összefoglalva, a pulzáló mágnesterápia hatása az oxigéndús vér érteikenek megjelenítése és összevetése alapján – és éppen az agy fent említett aktív területein – került felmérésre.

Az eredmények alátámasztották, hogy a szervezet reakciója a fájdalomra – azaz a csökkent fájdalom-érzékelés – arányban áll a pulzáló mágnesterápia intenzitásával.

Forrás: Robertson, J. A. et al. (2010) Evidence for a dose-dependent effect of pulsed magnetic fields on pain processing. Neuroscience Letters. [Online] 482 (2), 160–162.

Az adagolás függvényének bizonyítása a pulzáló mágnesterápia hatásfokára a fájdalom-inger feldolgozása tekintetében / Evidence for a Dose-dependent Effect of Pulsed Magnetic Field on Pain Processing

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20643187

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak Önnek.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve