Fájdalom – fájdalomcsillató hatás – analgetikus hatás

Szerkesztő: | 7. január 2019

A fájdalmakat kezelő program – a fájdalomcsillapító hatás – az analgetikus hatás jellemzői: Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia az idegrostokban elektromosságot indukál, mely blokkolja a fájdalomérzet továbbjutását a fájdalom forrásától a gerincvelőn át az egyes agyközpontokba, minek következtében (a nagyobb mértékű endorfin-termelés, gyulladás-gátló, ödéma-csökkentő és izomlazító hatás révén) további mechanizmusokat is gátolva a fájdalom csökkenésére kerül sor.

A fokozott endorfin-kibocsátás és a sejtfalon átjutó kalcium-ionok regulációja szintén hozzájárul az értágító és fájdalomcsillapító hatáshoz és a harmonizációhoz. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát követően bizonyításra került a tejsav-dehidrogenáz fokozott aktivitása az érintett izomzatban (feltételezi a tejsav lebontását, amely irritálja az ideg-receptorokat és fájdalmat okoz). Különösen jó fájdalomenyhítő hatásukat bizonyították a Biomag® készülékek a radicularis jellegű (gyöki) fájdalom és a pseudoradicularis szindrómák (ischias, különféle eredetű ideg kompresszió) eseteiben.

A mágnesterápia jelentősége fájdalmak esetén

A mágnesterápia leginkább fájdalomcsillapító hatása miatt terjedt el széles körben, és a degenerativ mozgásszervi megbetegedések, a baleset és műtét utáni egészségi állapotok egész soránál sikeresen alkalmazható.

A szükség szerint ismételhető alacsony analgetikus frekvenciák egy órás alkalmazása olyan esetekben megfelelő, amikor a heveny fájdalom mozgáskorlátozást okoz illetve gátolja egyéb terápiák végzését (pl. korrekciós torna), továbbá polimorbid pácienseknél, ahol a terápia elején alkalmazott analgetikus program minimalizálja erősebb adaptációs reakciók fellépését. Ezzel lehetővé válik, hogy a heveny fájdalom enyhülését követően áttérjenek gyógyító és regeneríációs hatással nagyobb arányban rendelkező további programra. A fájdalomcsillapító hatás viszonylag tartós kezelést igényel, ezért azok a programok, melyek jelentős mértékben irányulnak a fájdalom enyhítésére, hosszabb kezelési idővel rendelkeznek – foylamatosan, több órán át is alkalmazhatók.

A fájdalomcsillapító kezelések olyan esetekben javasoltak, ahol ismert a fájdalmat kiváltó ok. Ne alkalmazzák ismeretlen eredetű hasfájás illetve szívinfarktus-gyanús helyzetekben, hogy ne kerüljön sor a klinikai tünetek enyhítésére és az akut megbetegedés időben történő diagnosztizálásának megnehezítésére.

A mágnesterápia alkalmazása a fájdalom enyhítésére

Fájdalom esetén a fájdalmas hely naponta min. 45 – 60 perces kezelése 2–10Hz-es csillapító frekvenciákkal, továbbá 8–14 Hz-es görcsoldó-izomlazító frekvenciák alkalmazása 30 – 45 percig.

A mágnesterápia és a fájdalmas állapotok – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról fájdalmas állapotok esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a fájdalmas állapotok esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.