Fájdalom – fájdalomcsillató hatás – analgetikus hatás

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Bolest – popis
Kép: Fájdalom – fájdalomcsillató hatás – analgetikus hatás

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

A fájdalmakat kezelő program – a fájdalomcsillapító hatás – az analgetikus hatás jellemzői: Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia az idegrostokban elektromosságot indukál, mely blokkolja a fájdalomérzet továbbjutását a fájdalom forrásától a gerincvelőn át az egyes agyközpontokba, minek következtében (a nagyobb mértékű endorfin-termelés, gyulladás-gátló, ödéma-csökkentő és izomlazító hatás révén) további mechanizmusokat is gátolva a fájdalom csökkenésére kerül sor.

A fokozott endorfin-kibocsátás és a sejtfalon átjutó kalcium-ionok regulációja szintén hozzájárul az értágító és fájdalomcsillapító hatáshoz és a harmonizációhoz. Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát követően bizonyításra került a tejsav-dehidrogenáz fokozott aktivitása az érintett izomzatban (feltételezi a tejsav lebontását, amely irritálja az ideg-receptorokat és fájdalmat okoz). Különösen jó fájdalomenyhítő hatásukat bizonyították a Biomag® készülékek a radicularis jellegű (gyöki) fájdalom és a pseudoradicularis szindrómák (ischias, különféle eredetű ideg kompresszió) eseteiben.

A mágnesterápia jelentősége fájdalmak esetén

A mágnesterápia leginkább fájdalomcsillapító hatása miatt terjedt el széles körben, és a degenerativ mozgásszervi megbetegedések, a baleset és műtét utáni egészségi állapotok egész soránál sikeresen alkalmazható.

A szükség szerint ismételhető alacsony analgetikus frekvenciák egy órás alkalmazása olyan esetekben megfelelő, amikor a heveny fájdalom mozgáskorlátozást okoz illetve gátolja egyéb terápiák végzését (pl. korrekciós torna), továbbá polimorbid pácienseknél, ahol a terápia elején alkalmazott analgetikus program minimalizálja erősebb adaptációs reakciók fellépését. Ezzel lehetővé válik, hogy a heveny fájdalom enyhülését követően áttérjenek gyógyító és regeneríációs hatással nagyobb arányban rendelkező további programra. A fájdalomcsillapító hatás viszonylag tartós kezelést igényel, ezért azok a programok, melyek jelentős mértékben irányulnak a fájdalom enyhítésére, hosszabb kezelési idővel rendelkeznek – foylamatosan, több órán át is alkalmazhatók.

A fájdalomcsillapító kezelések olyan esetekben javasoltak, ahol ismert a fájdalmat kiváltó ok. Ne alkalmazzák ismeretlen eredetű hasfájás illetve szívinfarktus-gyanús helyzetekben, hogy ne kerüljön sor a klinikai tünetek enyhítésére és az akut megbetegedés időben történő diagnosztizálásának megnehezítésére.

A mágnesterápia alkalmazása a fájdalom enyhítésére

Fájdalom esetén a fájdalmas hely naponta min. 45 – 60 perces kezelése 2–10Hz-es csillapító frekvenciákkal, továbbá 8–14 Hz-es görcsoldó-izomlazító frekvenciák alkalmazása 30 – 45 percig.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készüléket 2014. márciusa óta használjuk. Feleségemnél a kezdetektől remekül szolgál az orvosi kezelés kiegészítéseként, főképpen a fájdalmak enyhítésére.

Ladislav a Marie Kubovi, Praha

A készüléket el se tesszük, állandóan készen áll a fotelben, s így tévénézés közben mindketten felváltva használjuk problémáinkra. Tudjuk, hogy enyhíti a fájdalmat és huzamosabb használata segít a problémáinkra.

František Holásek, Traplice

A készüléket 10 éve használjuk, az egész család kezeli magát. Fájdalmak esetén a probléma 2-3 nap múlva megszűnik. Használjuk a magnetizált vizet is.

Daniela Bábiková, Nitra

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.