Lábhát és boka fájdalmak, bokaduzzanat, sérülés utáni állapotok

Szerkesztő: | 2020. április 8.

Fáj a lábháta vagy fáj és megduzzadt a bokája? Mindez egy korábbi sérülés eredménye lehet, de számos más tényező is okozhatja a fájdalmat. Ezért forduljon orvoshoz, aki az ok megállapítása alapján meghatározza a megfelelő kezelési módot. Csakis így kerülheti el a jövőbeni bonyodalmakat.

Bolesti nártů a kotníků, otoky kotníků - popis
Kép: Lábhát és boka fájdalmak, bokaduzzanat, sérülés utáni állapotok

Megoldást keres fájdalmaira?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A lábhát és boka fájdalmak, bokaduzzanat leírása és jelentkezésük okai

Rendszerint erős fájdalmakról van szó, amelyek korlátozzák a végtag teljes terhelését és mozgásképességét. Leggyakrabban csak az egyik lábhát fáj, de néha fájhat mindkét lábhát egyszerre.

A fájdalmak szúróak vagy élesek, gyakran duzzanattal járnak. Igen gyakori a sportolóknál, a lábhát túlzott terhelése miatt. A nőknél is jelentkeznek terhesség alatt, amikor a súlygyarapodásnak köszönhetően a lábhát vagy a talp fájdalmasan ad jelet magáról.

A bokafájdalmakat gyakran a bokaficam okozza, amikor a boka túlfeszül, megcsavarodik vagy ínszakadást szenved. Ez a boka duzzanatához vezet, amely terhelés alatt jelentősen fáj.

A fájdalom egyéb okai közé sorolható még:

A lábhát és bokafájdalom kezelése – a problémák eliminálása

A kezelés mindig a fájdalom oka szerint, célirányosan történik. Alapvető a nyugalom és a sérült hely ápolása hideg borogatással.

Minden esetben a gyógyulás feltétele a terhelés csökkentése, miközben fájdalomcsillapításra is sor kerül (Aszpirin, Ibuprofen vagy Ibalgin).

Miután az akut fájdalom elmúlt, ideális megoldás a végtag fokozatos  terhelése. Kezdeti szakaszban javasolt a végtagot rugalmas pólyával rögzíteni.

Megfelelő tornával vagy rehabilitációval fokozatosan biztosítható a lábak izmainak nyújtása, helyreállítva a láb teljes funkcióját.

A fizikoterápia keretében fontos szerepet játszik a Biomag 3D pulzáló terápia. A kezelések hatékonyan csökkentik a lábhát és a boka fájdalmait. Célja továbbá a duzzanat eliminálása és a gyorsabb regeneráció elősegítése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Disztorzió – ficam, amelyre az ízület fiziológiai mozgástartományát túllépő közvetett vagy közvetlen erő hatására kerül sor.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a lábhát és boka fájdalmaira irányuló terápia előnyei?

 • Fájdalom és duzzanat elleni hatást fejt ki.
 • Tágítja az ereket és regenerál.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatása a lábhát és boka fájdalmakban szenvedő pácienseknél az analgetikus (fájdalomcsillapító), ödéma (duzzanat) csökkentő, értágító és gyógyító effektus.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A bokám alatt kinövés keletkezett, ami elég fájdalmas volt, műtétre is kellett mennem. A mágneses kezelés elején a lábam még jobban fájt, de 3 hét után a fájdalmak megszűntek.

Leona Reková, Ronov nad Doubravou

Sípcsont-törést, a gipsz levételét és több havi rehabilitációt követően a bokám merev, puffadt és fájdalmas maradt. A mágnesterápiás készülék megvásárlása után megszűntek bokafájdalmaim. A készüléket az egész család használja.

Hana Hobzová, Sázava

Kölcsönkapta a családunk a mágnest láb- és kézpuffadásra és nyakcsigolyára. Rendkívül meg voltunk elégedve.

Novotný házaspár, Žďár nad Sázavou

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.