Befagyott váll (vállmerevség), fájdalmas váll szindróma

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Nagyon erős vállfájásai vannak mind nyugalmi állapotban, mind mozgás közben? A fájdalom akadályozza az alvásban? Amennyiben a váll mozgása minden irányban korlátozott – főként ami a forgatást és a kar vállnál magasabbra emelését érinti – Ön befagyott váll szindrómában szenvedhet.

Zmrzlé rameno - popis syndromu zmrzlého ramene
Kép: Befagyott váll (vállmerevség), fájdalmas váll szindróma

Megoldást keres a befagyott vállra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A befagyott váll leírása és jelentkezésének okai

A fájdalmas váll szindróma a vállízület megbetegedése. Ismétlődő mikrotraumák (észre nem vehető sérülések) révén sérülnek az inak és az ínszalagok. A sérülések helyein mészlerakódások (halmozódások) képződnek. Az RTG felvételek az inak és tokok tájékán kalcifikációt (meszesedés az ízület környékén) mutatnak. A fájdalmas váll szindrómát erős fájdalom kíséri. A vállal a beteg nem képes teljes kiterjedésű mozdulatot végezni.

Az ún. befagyott váll a fájdalmas váll szindróma egyik formája. A befagyott váll szindróma esetén a fájdalmas akut fázist követően fokozatosan vállmerevség, úgynevezett befagyás áll be. Ez az ízület körüli szövet reakciója a sérülésre.

A fájdalom és a vállmerevség egész sor okra vezethető vissza:

 • a váll sérülése, túlterhelése vagy megfázása,
 • degeneratív ill. gyulladásos okok,
 • infekciós és neurológiai okok.

Tüdő-, mell-, pajzsmirigy, vese- vagy prosztatarák esetén a csontban másodlagos daganatgócok jöhetnek létre, amelyek a váll tájékán fájdalmas tünetekhez vezethetnek.

Gyakori az ún. vándorló fájdalom is, amikor a fájdalom nyaki gerinc tájéki spondilózis esetén a vállba vándorol.

A vállmerevség, a fájdalmas váll szindróma gyógykezelése – fájdalomcsillapítás

A vállfájás kezelése a betegség okának kezelésében rejlik.

A fájdalmas váll szindróma és a befagyott váll kezelésének alapvető célja a fájdalom megakadályozása. E célból gyógyszeres kezelést alkalmaznak analgetikumok, nem szteroid gyulladáscsökkentők és helyi kortikoidok segítségével.

A kezelés elválaszthatatlan része a torna és a fizikális terápia. Javasoljuk a fizikoterapeutától egyes tornagyakorlatok elsajátítását, amelyek elősegítik a kiterjedtebb vállmozgást. A fizikális terápia keretében a 3D pulzáló terápiát és az ultrahangos kezelést alkalmazzák. Súlyos esetekben sebészeti beavatkozáshoz folyamodnak.

A Biomag 3D pulzáló terápia hozzájárul a vállmerevség, a fájdalmas váll szindróma és a „befagyott váll“ szindróma gyógyításához.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Analgetikumok – fájdalomcsillapító gyógyszerek.
 • Lokális kortikoidok – kortikoidok (gyulladáscsökkentő szteroid hormonok) helyi alkalmazása.
 • Mikrotraumák – apró, gyakran nem észlelhető sérülések.
 • Nem szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem szteroid gyógykészítmény.
 • Spondilózis – csigolyatesti problémák.
 • Tok – az ízületeket és inakat körülvevő kis hüvely, amely a mozgás és a nyomás helyén enyhíti a súrlódást.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a „befagyott vállra“, ill. a fájdalmas váll szindrómára irányuló terápia előnyei? 

 • Segít a fájdalom enyhítésében és javítja a mozgásképességet.
 • Gyulladásgátló hatást fejt ki és általános megkönnyebbülést okoz.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát vállmerevség esetében számos vizsgálat támasztja alá.  Például angol és olasz orvosok által 2015-ben rotátorköpeny szakadásra irányuló műtéten áteső 66 páciens esetében végzett klinikai vizsgálat igazolja, hogy a váll gyógykezelésében a pulzáló terápia (PEMF) megfelelő kiegészítő terápiaként szolgál. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia fájdalomcsillapító hatásával enyhítheti a műtét utáni fájdalmakat és a vállmerevséget. A tudományos vizsgálat részletei

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag mágnesterápiás készüléket hátgerinccel, térd- és vállízülettel kapcsolatos problémák esetén alkalmazom. 63 éves vagyok, és amióta használom a Biomagot, problémáim a minimumra csökkentek.

Emil Wantuła, Siemianowice

Feleségemnek jobb csípőízületével és bal vállával volt problémája. A fájdalom vagy teljesen elmúlt vagy jelentősen csökkent.

Jan Klouda, Červený Kříž

200 telén vállízület gyulladással betegedtem meg, nem tudtam megmozdítani a karom. A Biomag készüléket húgomtól kértem kölcsön és naponta 2x alkalmaztam a terápiát. 3 hét múlva teljesen rendbejöttem.

Broňa Poláková, Nemyčeves

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.