Fagyott váll (merev váll)

Szerkesztő: | 7. január 2019

A fagyott váll jellemzői: A vállízületi problémák egész csoportja a fájdalmas váll jelensége, népiesen a fagyott váll megjelölést kapta. A váll tájékán fájdalom jelentkezik korlátozott mozgással kísérve. A fagyott váll a vállízület egy vagy több lágyszövetű részét – izmot, inakat, ínszalagokat, bursákat (nyáktömlők), ízületi tokot vagy a rostos porcgyűrűt (labrum gleonidale) – érinti, mely jelenség gyakran nincs is közvetlen összefüggésben a váll sérülésével.

fagyott váll szindróma okai  a rotátor-köpeny izom problémái, gyulladás vagy degeneratív elváltozás, ízületi hártya gyulladás, elsődleges vállcsúcs és kulcscsont közötti ízületi problémák, másodlagos nyaki gerinci elváltozások, stb. A fagyott váll krónikus és súlyos állapota az ízületi tok ínszalagjainak reflexes kontraktúrájához vezet. Fokozatosan csökken a vállízület mozgathatósága és sor kerül a fagyott váll szindróma kifejlődésére.

Ha a kart 60-120 fokban felemelve fájdalmat érzünk, az ún. impingement szindróma, azaz a rotátor-köpeny-inak károsodása, illetve a szubakromionális (vállcsúcs alatti) térben egyéb ok (pl. bursitis) miatt fellépő általános nyomás jöhet szóba. Impingement esetén lényegesen korlátozottabb és fájdalmasabb a berotáció, mint a kirotáció – a fagyott vállal ellentétben, amikor a mozgás mindkét irányban igen korlátozott.

A mágnesterápia jelentősége fagyott váll szindróma esetén

A fagyott váll szindróma egyike azon problémáknak, amelyek esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alapvetően jó hatást fejt ki. A kezelés előnye a fájdalomcsillapító, duzzanat- és gyulladáscsökkentő, valamint gyógyító hatása. A mágnesterápia hozzájárul a fájdalom enyhítéséhez, elősegíti a mozgásképesség visszanyerését és egészében megkönnyebbülést hoz.

A mágnesterápia alkalmazása fagyott váll szindróma esetén

Fagyott váll szindróma esetén elsődleges a fájdalom enyhítése napi, ismételt kezelés formájában alacsony, 4-6 Hz-es frekvenciák segítségével, s ezt az enyhülés bekövetkeztével – a recidiva megelőzése érdekében – 25 – 50 Hz-es regeneráló programokkal kombinálhatjuk. Leggyakrabban speciális váll-applikátort használunk, valamint a nyaki gerinc kezelésére lapos applikátort.

A mágnesterápia és a fagyott váll szindróma – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról merev váll (fagyott váll) esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a merev váll (fagyott váll) esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.