Fagyott váll (merev váll)

Szerkesztő: | 4. október 2019
Zmrzlé rameno - popis syndromu zmrzlého ramene
Kép: Fagyott váll (merev váll)

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

A fagyott váll jellemzői: A vállízületi problémák egész csoportja a fájdalmas váll jelensége, népiesen a fagyott váll megjelölést kapta. A váll tájékán fájdalom jelentkezik korlátozott mozgással kísérve. A fagyott váll a vállízület egy vagy több lágyszövetű részét – izmot, inakat, ínszalagokat, bursákat (nyáktömlők), ízületi tokot vagy a rostos porcgyűrűt (labrum gleonidale) – érinti, mely jelenség gyakran nincs is közvetlen összefüggésben a váll sérülésével.

fagyott váll szindróma okai  a rotátor-köpeny izom problémái, gyulladás vagy degeneratív elváltozás, ízületi hártya gyulladás, elsődleges vállcsúcs és kulcscsont közötti ízületi problémák, másodlagos nyaki gerinci elváltozások, stb. A fagyott váll krónikus és súlyos állapota az ízületi tok ínszalagjainak reflexes kontraktúrájához vezet. Fokozatosan csökken a vállízület mozgathatósága és sor kerül a fagyott váll szindróma kifejlődésére.

Ha a kart 60-120 fokban felemelve fájdalmat érzünk, az ún. impingement szindróma, azaz a rotátor-köpeny-inak károsodása, illetve a szubakromionális (vállcsúcs alatti) térben egyéb ok (pl. bursitis) miatt fellépő általános nyomás jöhet szóba. Impingement esetén lényegesen korlátozottabb és fájdalmasabb a berotáció, mint a kirotáció – a fagyott vállal ellentétben, amikor a mozgás mindkét irányban igen korlátozott.

A mágnesterápia jelentősége fagyott váll szindróma esetén

A fagyott váll szindróma egyike azon problémáknak, amelyek esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alapvetően jó hatást fejt ki. A kezelés előnye a fájdalomcsillapító, duzzanat- és gyulladáscsökkentő, valamint gyógyító hatása. A mágnesterápia hozzájárul a fájdalom enyhítéséhez, elősegíti a mozgásképesség visszanyerését és egészében megkönnyebbülést hoz.

A mágnesterápia alkalmazása fagyott váll szindróma esetén

Fagyott váll szindróma esetén elsődleges a fájdalom enyhítése napi, ismételt kezelés formájában alacsony, 4-6 Hz-es frekvenciák segítségével, s ezt az enyhülés bekövetkeztével – a recidiva megelőzése érdekében – 25 – 50 Hz-es regeneráló programokkal kombinálhatjuk. Leggyakrabban speciális váll-applikátort használunk, valamint a nyaki gerinc kezelésére lapos applikátort.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Masszőrként javasolni szoktam klienseimnek a mágnesterápiát. Kiemelkedők az eredmények a hátizomzat esetén, amikor hideg vagy huzat hatására megmerevedik. Ezen kívül csecsemőknél gyermekbénulás, agyvérzés, befagyott váll esetén ...

Lenka Vidurková, Vracov

Feleségemnek jobb csípőízületével és bal vállával volt problémája. A fájdalom vagy teljesen elmúlt vagy jelentősen csökkent.

Jan Klouda, Červený Kříž

A Biomag mágnesterápiás készüléket hátgerinccel, térd- és vállízülettel kapcsolatos problémák esetén alkalmazom. 63 éves vagyok, és amióta használom a Biomagot, problémáim a minimumra csökkentek.

Emil Wantuła, Siemianowice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.