Endoprotézisek

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Ezt a programot olyan helyzetekben javasoljuk, amikor műízület: teljes endoprotézis (TEP) beültetésére volt szükség, és ezután a károsodott szövetet fixáló anyagok vagy stentek kerültek alkalmazásra.

A mágnesterápia jelentősége endoprotézis beültetése esetén

A mágnesterápia jelentősége az endoprotézis beültetése előtt és után, hogy a szövetekben jobb anyagcsere-feltételeket teremt, miáltal elősegíti a gyógyulást, felgyorsítja a felépülést, enyhíti a fájdalmat, a lehető legjobb kondícióban tartja a környező szöveteket és meggátolja az endoprotézis ellazulását.

A mágnesterápia alkalmazása endoprotézis beültetése esetén

Az implantátumok (endoprotézisek) – mű ízületek, sínek, csavarok, stentek, stb. – anyaga orvosi fém és műanyag; az összes fémanyag speciális ötvözött fémekből és nem mágneses anyagokból készül, melyek szövetekbe való beültetése és rögzítése gátolja az implantátumok nem kívánatos elmozdulását.
A gyógyító hatású alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező nem melegíti fel a felhasznált anyagokat, így nem is idézheti elő azok elmozdulását. Ezért a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia kockázatmentesen használható és javasolható az összes páciensnek – függetlenül az endoprotézis típusától, amit leggyakrabban a nagyízületi – csípő és térdízületi – teljes endoprotézist használó pácienseknél alkalmaznak. A TEP igen széleskörű elterjedtsége miatt megnőtt az igény az endoprotézis ismételt beültetésére is fertőzés miatti szövődmények (aszeptikus lazulás), luxáció, stb. esetén.

A mágnesterápia további előnyei endoprotézis beültetése esetén

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – az endoprotézis beültetését követő gyógyulási folyamat elősegítésén kívül – csökkenti a gyulladásos szövődmények kockázatát, javítja a környező szövetek kondícióját és gátolja az endoprotézis ellazulását. A fájdalomcsökkentés egyúttal elősegíti a mihamarabbi felépülést és a mozgáskészség visszanyerését.

A mágnesterápia és endoprotézis – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról endoprotézis beültetése előtt és után? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk endoprotézis beültetése előtt és után alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.