Endoprotézisek

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Fáj a csípője vagy a térde? Annyira gyötri a fájdalom, hogy nem tud aludni és a szokványos gyógyszerek nem segítenek? Ha ez ízületi betegség következménye, orvosa feltehetően műízület (endoprotézis) beültetését fogja javasolni. Műtét előtti és utáni, megfelelő rehabilitációs kezelés révén elérhető a mindennapi élet szokásos tevékenységeihez való visszatérés.

Endoprotézy - popis totální endoprotézy
Kép: Endoprotézisek

Megoldást keres fájdalmaira?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az endoprotézis leírása, az implantáció lehetséges okai

Endoprotézisen olyan állapotot értünk, amikor műízület vagy sérült szövetek egyéb pótlása kerül beültetésre. Többnyire fémből és műanyagból készül (ízületek protézisei, sínek, csavarok, sztentek és egyéb).

Az összes felhasznált fémanyag speciális ötvözött fémekből és nem-mágneses anyagokból készül, amelyek szövetekbe való beültetése és rögzítése gátolja az implantátumok nem kívánatos mozgását vagy elmozdulását.

Totális endoprotézis akkor indokolt, ha a konzervatív kezelés nem eredményes.

Ez olyan állapot, amikor az ízületi funkció nagymértékű károsodása áll be vagy az ízület nagyon intenzív fájdalmak okozója.

A műtéti beavatkozás leggyakoribb okai:

 • artrózisok,
 • csontdaganatok,
 • törések,
 • reimplantáció,
 • egyéb.

Endoprotézis beültetést követő kezelés – szabaduljon meg a problémáktól

A műtét utáni napokban – a kezelőorvos javaslata szerint – ajánlott az ízület fokozatos terhelése.
Mankó segítségével megtehetők az első lépések.

Miután a páciens kikerül a kórházból, megkezdődhetnek a rehabilitációs kezelések. A kezelések célja, hogy elérjék az ízület teljes terhelhetőségét és az élet szokásos tennivalóihoz való visszatérést. Rendszerint gyógyfürdő alkalmazása is javasolt.

A Biomag 3D pulzáló terápiája jelentős szerepet játszik a rehabilitáció terén. Célja, hogy a protézis beültetése előtt és után a szövetekben jobb metabolikus feltételeket hozzon létre és ezzel hozzájáruljon a gyógyulási folyamathoz, lerövidítse a lábadozás idejét, enyhítse a fájdalmat és segítsen fenntartani a környező szövetek minél jobb állapotát és funkcióját.

A Biomag 3D pulzáló terápiája kockázatmentesen alkalmazható és javasolható minden páciensnél, tekintet nélkül az implantátum típusára. Leggyakrabban a nagyízületi – csípő-, térd-, vállízületi – totális endoprotézissel rendelkező páciensek használják.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Reimplantáció – a fogalom jelentése az ismételt visszaültetés.
 • Endoprotézis – emberi szervezetbe ültethető protézis (például totális csípő endoprotézis – TEP).

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek endoprotézis esetén a terápia előnyei?

 • Elősegíti a szövetekben a jobb metabolikus feltételek kialakítását.
 • Javítja a gyógyulás és a lábadozás folyamatát.
 • Segít a fájdalom enyhítésében és a környező szövetek minél jobb állapotának és funkciójának fenntartásában.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb klinikai eredménye az endoprotézissel bíró pácienseknél az analgetikus (fájdalomcsillapító), regeneráló és gyógyító hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Baloldali csípőízületi műtéten vagyok túl - totális endoprotézis. 3 havi mágnesterápia után, a műtétet követő 6. hónapban teljes megterhelés mellett bot nélkül tudok járni.

Mgr. František Bartoňek, Šumvald

Térdi műtéten vagyok túl - totális endoprotézis. A mágnesterápia szintén jót tesz, különösen, ha mindkét lábamat a nagy mágnesre helyezem.

Eva Jánošová, Rumburk

A készüléket mindkét térdemben lévő endoprotézisre használom. Nem fáj a térdem, bot nélkül járok.

Marie Řeháčková, Vršce

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.