Eltérő mágnesterápiás kezelések tinnitus esetén

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Eltérő mágnesterápiás kezeléseket tinnitus esetén és azok hatékonyságát vetette össze az a randomizált, ellenőrzött klinikai vizsgálat (Forogh et al., 2014), amely 56 pácienssel dolgozott. A tinnitus mértékét a gyógykezelés előtt és után, valamint további egy hónap elteltével értékelték.

A páciensek négy hét folyamán négy, max. tízperces kezelésben részesültek. Két eltérő mágnesterápiás kezelési módszer és azoknak hallórendszerre való hatása került így összevetésre.

Az egyik módszer a 10 Hz-es, repetitív transzkraniális mágneses stimuláció (rTMS) volt 1000 stimulációval az adott 10 perc folyamán.

A másik módszert 50 Hz-es folyamatos “lökéses” stimuáció képviselte, melynek során egy kezelés alkalmával – tizenöt perces szünet beiktatásával – kétszer került sor 600 inger adagolására három egyenlő hosszú, összesen 1,2 mp-ig tartó impulzusban (összesen tehát egy kezelés alkalmával 2400 inger került átadásra).

A mágneses stimuláció mindkét módszere jelentős mértékben eliminálta a tinnitust, a folyamatos “lökéses” stimuáció azonban statisztikailag jobb eredményekről tanúskodott.

A tanulmány szerzői annak tulajdonítják az eltérő eredményeket, hogy a “lökéses” stimulációt két fázisban végezték, míg a repetitív transzkraniális mágneses stimulációt csupán (rTMS) egy alkalommal folytatták le.

Forrás: Forogh, B. et al. (2014) Comparison of two protocols of transcranial magnetic stimulation for treatment of chronic tinnitus: a randomized controlled clinical trial of burst repetitive versus high-frequency repetitive transcranial magnetic stimulation. Neurological Sciences. 35 (2), 227–232.

A transzkraniális mágneses stimuláció két módszerének összevetése a krónikus tinnitus gyógyításával összefüggésben / Comparison of two protocols of transcranial magnetic stimulation for treatment of chronic tinnitus

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/23852313

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve