Élsport – megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Namožení, mikrotraumata – popis diagnózy
Kép: Élsport – megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Az élsport program jellemzői – megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma: A sportolás közben bekövetkezett sérülések mind az élsportolók, mind a szabadidősportolók körében kihívást jelentenek. Olyan állapotról van szó, amikor a szervezet pillanatnyi teljesítőképessége nem esik egybe az elvárt teljesítménnyel és valamely szövet felmondja a szolgálatot. Ha jelentős a károsodás, balesetre kerül sor, ha kisebb helyi megerőltetésről van szó, mikrotrauma (helyi reakciót kiváltó enyhe külső érintettség) lép fel. Tartós túlterhelés – ismételt, maximális erejű, regeneráció lehetőségét nélkülöző nyomás következtében – a szövet belső mikrotraumáját idézi elő.

A túlzott megerőltetés következtében az érintett szövetekben (izmok, kötőszövet, csontok) mikrotrauma, disztrófiás elváltozások lépnek fel szemmel látható vérellátási zavarokkal és ödémával, melynek negatív hatása, hogy gátolja az érintett testrész vérellátását és hozzájárul a disztrófiás elváltozások további előrehaladásához. Ez utóbbiak szakadásokat, véraláfutásokat, aszeptikus elhalást, és a kötőszövet degeneratív elváltozásait jelentik. A károsodás tünetei közé tartoznak a fájdalom, ödéma, az érintett testrész működési zavara. A későbbiekben súlyosbodnak a tünetek, pl. ízületek eldeformálódására, ínszakadásra, stb. kerülhet sor.

A mikrotraumák kockázatának csökkentését elősegítő általános elvek közé tartozik az összes sérülés következetes gyógykezelése és teljes kigyógyítása a minimális mikrotraumákkal együtt, valamint a regeneráció beillesztése a tréningek és versenyzés folyamatába (Kučera).

A mágnesterápia jelentősége megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma esetén

Megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia optimális rehabilitációs módszer, mely azonnali értágításhoz, az érintett izmok fokozott vér- és tápanyagellátásához vezet. A mágnesterápia a fáradtság, megerőltetés, mikrotrauma során abban segít, hogy felgyorsítja a savas metabolitok kiválasztását és egyúttal enyhíti a fájdalmat, továbbá duzzanatcsökkentő, görcsoldó hatást fejt ki, felgyorsítja a baleset vagy mikrotrauma utáni gyógyulási folyamatot és elébemegy további esetleges sérüléseknek. Manapság a mágnesterápiás készülékek a sportklubok döntő többségének és egyéni sportolóknak is mindannepos kellékei. Előnye az otthoni feltételek között végezhető regeneráció és mágnesterápia megerőltetés, fáradtság vagy mikrotrauma esetén.

A mágnesterápia alkalmazása megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma esetén

Megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma esetén a regeneráció elősegítésére az érintett testrészen 50 – 81 Hz-es stimuláló frekvenciákat használunk lapos applikátor vagy szolenoid segítségével, amit magnetizált víz bevitelével egészítünk ki.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot sportolás közbeni sérülések - megduzzadt boka, térd - esetén használjuk. Rendkívül jól hat a szorulásra. Égési sebek gyorsabb gyógyulását segítette elő, rendbe hozza a cisztákat, a homlok- és arcüreg gyulladást. Értékelem azt is, hogy jól tárolható és praktikus.

Šárka Černá, Stojice

A Biomag készülékeket sportolóknak ajánlanám. Egyéb rehabilitációs módszerekkel kombinálva a pulzáló mágneses mező nagyon hatékonyan alkalmazható mind a prevenció, mind az aktív sportolással összefüggő problémák terén.

Ludmila Formanová, Čáslav

A Biomag készüléket több, mint 13 éve használom sportolás utáni gyorsabb izomlazításra, valamint sérülések utáni gyorsabb regenerációra. Sérülés esetén a készüléknek köszönhetően gyorsabban tudok felépülni.

Jan Šrotíř, Vyškov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.