Élsport – megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma

Szerkesztő: | 2020. november 3.

Rendszeresen sportol? Ennek ellenére gyengének, kimerültnek érzi magát és fájnak az izmai? Itt az ideje a pihenésnek és regenerálódásnak. A teste jelzi, hogy eljutott a megbízható működés végső határáig. A tevékenység folytatása növeli a sérülés vagy mikrotrauma kockázatát!

Namožení, mikrotraumata – popis diagnózy
Kép: Élsport – megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma

Megerőltetett, fáradt izmaira keres megoldást?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az élsport során jellemző megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma leírása és keletkezésének okai

A szabadidős- és élsportolás gyakori problémája a baleseti arány. Arról az állapotról van szó, amikor a szervezet pillanatnyi teljesítőképessége nem esik egybe az elvárt teljesítménnyel és valamely szövet felmondja a szolgálatot.

Amennyiben nagy a károsodás, annak sérülés a következménye. Ha kisebb helyi terhelésről  van szó, az mikrotraumát okoz.

Érdemes odafigyelni, ha fáradtság, gyengeség, leterheltség, esetleg izomfájdalom lép fel.

Ilyen időszakban fontos a megfelelő regeneráció. A túlzott megerőltetés következtében az érintett szövetekben (izmok, kötőszövet, csontok) mikrotraumák, disztrófiás elváltozások lépnek fel szemmel látható vérellátási zavarokkal és ödémával. Mindez annál inkább rontja a helyzetet, hogy gátolja az érintett testrész vérellátását és további disztrófiás elváltozások előrehaladásához vezet. Mindezek következtében szakadások, véraláfutások utáni reziduumok (maradványok), aszeptikus nekrózis és a kötőszövet degeneratív elváltozásai jelentkezhetnek.

A károsodás tünetei közé tartozik a fájdalom, ödéma és az érintett testrész működési zavara. A későbbiekben súlyosbodnak a tünetek, pl. ízületek eldeformálódására, ínszakadásra, stb. kerülhet sor.

A sportoló – még ha csak szabadidős sportoló is – egészsége, pl. teniszkönyök vagy golfkönyök, befagyott váll szindróma, porckorong kitüremkedés, Achilles-ín gyulladás és egyebek formájában károsodást szenvedhet.

A megerőltetés, fáradtság, mikrotrauma kezelése – szabaduljon meg a problémától

A mikrotraumák kockázatának csökkentését elősegítő általános elvek közé tartozik az összes sérülés következetes gyógykezelése és teljes meggyógyítása a minimális mikrotraumákkal együtt.

Szükséges a regeneráció beillesztése az edzések és a versenyzés folyamatába.

A minőségi regenerációt segíti elő az izom egyensúlytalanságra irányuló torna, a masszázs, de a pezsgőfürdő, szauna, stb. jellegű fizikális eljárások is. A megerőltetett izmok lazítása történhet gyógyszerek, kenőcsök vagy gélek segítségével is.

Megerőltetés, izomfáradtság, mikrotrauma esetén a Biomag 3D pulzáló terápiája optimális rehabilitációs módszernek bizonyult. A kezelés azonnali értáguláshoz, az érintett izmokba való megnövelt oxigén- és tápanyag-bevitelhez vezet.

Azzal segít, hogy felgyorsítja a savas metabolitok kiválasztását, és emellett enyhíti a fájdalmat is, hat az ödémák kialakulása ellen és enyhíti a görcsöket és a kontraktúrákat, felgyorsítja a baleset vagy mikrotrauma utáni gyógyulási folyamatot és megelőzi a további sérüléseket.

A készülékek ma a legtöbb sportklubnak, de egyéni sportolónak is mindennapos kellékei.  Előnye, hogy megerőltetés, fáradtság vagy mikrotrauma esetén a regeneráció és mágnesterápia otthoni feltételek között is végezhető.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Disztrófia – a sejtek, szövetek, szervek anyagcsere-zavar miatti regresszív károsodásának legenyhébb fokozata.
 • Aszeptikus nekrózis – a szövet ismeretlen okból történő elhalása (lehet a folyamatos túlterhelés következménye).

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei megerőltetés, fáradtság, mikrotraumák esetén?

 • Enyhíti a fájdalmat és ödémagátló hatást fejt ki.
 • Felgyorsítja a sérülés, mikrotrauma utáni gyógyulást és megelőzi a további károsodást.
 • Megteremti az izmok regenerálódásának jó metabolikus feltételeit.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát izomfáradtság esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. a dél-koreai Szöulban Hye-Seon Jeon kutatócsoportja által 30 egyetemi hallgatón végzett klinikai vizsgálat igazolja, hogy a pulzáló terápiás kezelések (PEMF) nagymértékben enyhítik az izomláz és merev izmok megnyilvánulásait. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet ezeknek a panaszoknak a kezelésében.  A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készülékeket sportolóknak ajánlanám. Egyéb rehabilitációs módszerekkel kombinálva a pulzáló mágneses mező nagyon hatékonyan alkalmazható mind a prevenció, mind az aktív sportolással összefüggő problémák terén.

Ludmila Formanová, Čáslav

A Biomag készüléket több, mint 13 éve használom sportolás utáni gyorsabb izomlazításra, valamint sérülések utáni gyorsabb regenerációra. Sérülés esetén a készüléknek köszönhetően gyorsabban tudok felépülni.

Jan Šrotíř, Vyškov

A Biomagot sportolás közbeni sérülések - megduzzadt boka, térd - esetén használjuk. Rendkívül jól hat a szorulásra. Égési sebek gyorsabb gyógyulását segítette elő, rendbe hozza a cisztákat, a homlok- és arcüreg gyulladást. Értékelem azt is, hogy jól tárolható és praktikus.

Šárka Černá, Stojice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.