Ujjfehéredés (Raynaud-szindróma)

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Előfordul hogy hidegek szoktak lenni a kezei és elfehérednek az ujjai? Ugyanakkor csökken az érzékenység és a mozgékonyság? Meglehet hogy Raynaud szindrómárol van szó. A rossz vérkeringés a nem megfelelő életmód következménye is lehet, de akár egy súlyosabb betegség tünete is lehet.

Bělání prstů - popis Raynaudova syndromu
Kép: Ujjfehéredés (Raynaud-szindróma)

Megoldást keres az ujjfehéredésre?

Meg szeretne szabadulni a nehézségeitől?

Az ujjfehéredés leírása és a származás okai

Ujjfehéredeés (Raynaud-szindróma) esetén helyi vasoneurosiszról beszélünk. Az ujjak ereinek rohamos összehúzódásáról van szó klasszikus fakulással. Úgynevezett fehér, halott ujjak (latinul digiti mortui) képződnek. Ezt követően bepirulnak, amit az erek újból tágulása és a vérálamlás felgyorsulása okoz.

Ezekben a szakaszokban érezhető az ujjak csökkent érzékenysége, hideg, fájdalom vagy bizsergés.

A Raynaud – szindrómát szükséges megkülönböztetni a Raynaud – kórtól.

Amíg a Raynaud–kór a fentemlített tünetek miatt kellemetlenné teszi az életét, a Raynaud szindróma a vérellátás hosszú távú csökkenését vagy leállítását okozhatja. Fennáll az ujjszövet károsodásának és elhalásának veszélye.

A Raynaud-szindróma esetén súlyosabb betegségek egyidejű jelentkezéséről lehet szó:

 • reumás,
 • arteriás,
 • neurológiai,
 • daganatos és más betegségek.

A Raynaud – szindróma leggyakoribb oka a hideg, nedves légáramlás vagy erőkifejtés.

Az ujjfehéredés betegsége leggyakrabban a nőket érinti és a dohányzókat.

Raynaud – szindróma kezelése – szabaduljon meg a nehézségeitől

A vizsgálat első számú feladata megkülönböztetni, hogy érrendszeri reakcióképességről (Raynaud-kór) vagy általános betegségről (Raynaud-szindróma) van-e szó.

A helyes diagnózistól függ a kezelés tervezése és a jövőbeni nyomon követés jellege.

A nem – farmakológiai kezelés alapja a stressz és az érzelmi ingadozások megelőzése, amelyek a tünetek kialakulásához vezethetnek. A legjobb, ha kerüli a hideget és a kezeit melegen tartja. Télen viseljen kesztyűt. Azonnal hagyja abba a dohányzást.

A farmakológiai kezelés a kalcium csatorna blokkolók alkalmazását jelenti. Ezek hosszú távú relaxációt okoznak a véredény simaizmainál.

A Biomag 3D pulzoterápia segít megoldani az ujjfehéredés tüneteit (Rayanud-szindróma).

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Raynaud-jelenség – egyfajta vasoneurózis, melyet a kéz ujjainak erőteljes kifehéredése jellemez, amit a hideg vált ki, majd megkékül és utána kipirosodik és fájdalom lép fel.
 • Vasoneurózis – érrendszeri funkció károsodása, rossz vérellátás, amely a test bizonyos részein, például a kézen mutatkozik meg.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Milyen előnyei vannak a terápiának az ujfehéredés kezelésében?

 • Az értágító hatás alkalmazása.
 • Az exponált szövetekben ösztönzi az oxigénnel kezelt vér és a tápanyagok mikrocirkulációját.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó . így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Neminvazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

Klinikailag a legjelentősebb hatásai a 3D Biomag pulzusterápiának az ujjfehéredéssel rendelelkező betegeknél az értágító (javítja a véráramlást) és a görcsoldó ( görcsöket felszabadító) hatások.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készülékkel igen elégedettek vagyunk, amit az bizonyít, hogy naponta használjuk. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert minél hamarabb kezdik el használni valamilyen problémára, annál könnyebb azt csökkenteni illetve kiküszöbölni.

František Zeman, Semily

A pulzáló mágnesterápiát csaknem az egész család használja. Édesanyámat súlyos betegségből gyógyította ki. Otthonunkban a pulzáló mágnesterápia pótolhatatlan, tkp. a „háziorvos“ szerepét tölti be.

Paní Paťhová, Trhová Štěpánov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.