Diabéteszes neuropátiás fájdalom 225 páciensnél

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Diabéteszes neuropátiás fájdalom 225 páciens esetében volt a randomizált kettős-vak illetve placebo alkalmazásával végzett párhuzamos csoportú vizsgálat tárgya (Weintraub et al., 2009). A vizsgálat a világ 13 országának 16 akadémiai és klinikai munkahelyén zajlott le.

A fenti – rehabilitációs orvoslás amerikai kongresszusának hivatalos kiadványában közzétett – tudományos munkát 225 szimptómás diabéteszes perifériás neuropátiában szenvedő páciens esetében folytatták le.

A nemzetközi kutatócsoport azt igyekezett megállapítani, hogy a fájós lábak ismételt és kumulatív, 8-25 Hz-es alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiás kezelése enyhíti a neuropátiás fájdalmakat, befolyásolja az alvás minőségét és biztosítja az idegek regenerációját.

Ezen kiterjedt vizsgálatok érdekes és pozitív eredményeket hoztak. Az alsó végtag bőrén három helyen végzett biopszia segítségével az epidermális idegrostok sűrűségének nagymértékű növekedését állapították meg annak ellenére, hogy a mágnesterápia konkrét módon történő beállítása alapján nem következett be a neuropátiás fájdalom azonnali megszüntetése.

A vizsgálatot végző szakemberek ezért javasolták a nagyobb intenzitású alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia bővített tesztelését hosszabb idejű kezelések formájában. Ennek oka egyebek mellett az a tény volt, hogy a pácienseknél általános javulás és a láb viszketésének csökkenése következett be.

Forrás: Weintraub, M. I. et al. (2009) Pulsed Electromagnetic Fields to Reduce Diabetic Neuropathic Pain and Stimulate Neuronal Repair: A Randomized Controlled Trial. Archives of Physical Medicine & Rehabilitation. 90 (7), 1102–1109.

A pulzáló elektromágneses mező enyhíti a diabéteszes neuropátiás fájdalmakat és serkenti a neunorális aktivitást / Pulsed electromagnetic fields to reduce diabetic neuropathic pain and stimulate neuronal repair

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19577022

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve