Diabetes során károsodott verőerek gyógyítása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Diabetes során károsodott verőerek gyógyítása – 50 Hz-es, 5 mT intenzitásúS. Kavak (2009) és török kutatócsoportja által az adani egyetemen állatmodellen végzett vizsgálat témája.

A nagyerek, kontrétan az artériák érintettsége esetén az atherosklerosis (érelmeszesedés) felgyorsított folyamatáról van szó. A fenti elváltozások, amelyeket egyebek mellett a magas vércukor-szint is elősegít, az artériák szűküléséhez vagy teljes elzáródásához vezetnek, ami gátolja a vérkeringést. És éppen a cukorbetegeknél kezdenek a fenti elváltozások fiatalabb korban megjelenni és súlyosabb a lefolyásuk, mint a daibetesben nem szenvedők esetében. Így náluk gyakoribb a szívinfarktus, a stroke vagy az alsó végtagok nem gyógyuló sebeinek kialakulása, mely utóbbi amputációval is végződhet.

A tanulmány tárgya ezért volt az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatása az erek mechanikai tulajdonságaira és a membrán-potenciálban végbemenő változásokra. Más szóval, azt próbálták megfigyelni, vajon biztosítani lehet-e az erek nagyobb átfolyását. A nagyobb vérátfolyás – az ér károsodott hámrétege (endotel), tehát cukorbetegség miatti relaxációs zavara ellenére is – nagyobb oxigénmennyiséget juttat a szívizomba.

Az eredmények igazolták, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező javítja a károsodott erek relaxációját, így kizárja negatív érelváltozásokat.

A pulzáló mágnesterápia ezért a szerzők véleménye szerint alkalmas a diabeteszes páciensek károsodott ereinek gyógyítására.

Forrás: Kavak, S. et al. (2009) Repetitive 50 Hz pulsed electromagnetic field ameliorates the diabetes-induced impairments in the relaxation response of rat thoracic aorta rings. International Journal of Radiation Biology. [Online] 85 (8), 672–679.

A repetitív, 50 Hz-es pulzáló elektromágneses mező javítja a mellkasi aorta gyűrűk diabetes által előidézett relaxációs zavarát a kísérleti patkányoknál / Repetitive 50 Hz pulsed electromagnetic field ameliorates the diabetes-induced impairments in the relaxation response of rat thoracic aorta rings
 http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19579070
 Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve