Diabetes miatt kialakult csontritkulás

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Diabetes miatt kialakult csontritkulás problémájára keresett megoldást 8 Hz-es, 3,8 mT intenzitású alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia segítségével, állatmodellen végzett vizsgálatában J. Zhou és kutatócsoportja. A tanulmány eredményeit 2015-ben publikálták az Endocrine tudományos folyóiratban.

A diabetes mellitus egyre inkább terjedő megbetegedés, mely egy sor további problémát idéz elő, mint pl. az osteopenia – igen gyors csontvesztés, melyet az oszteoporózis előhírnökének tartanak. A diabeteszes osteopenia növeli a csonttörés kockázatát illetve lassítja a csonttörést követő gyógyulást, ami súlyosan befolyásolja a diabeteszes páciensek életminőségét.

Ezért a tanulmány a pulzáló mágneses mező – csont-anyagcserére gyakorolt – pozitív hatására vonatkozó bizonyítékok alapján azt vizsgálta, vajon az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia meg tudná-e gátolni a csontállomány diabetesszel összefüggő leépülését.

Az eredmények megmutatták, hogy az alacsonyfrekvenciás mágnesterápia befolyásolja az alkalikus foszfatáz-szintet és a csontsűrűséget, s ezáltal a csontok mikroszerkezetét és szilárdságát is képes erősíteni.

A tanulmány a fentiek miatt javasolja az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia klinikai alkalmazását a diabeteszes osteopenia gyógykezelése keretében.

Forrás: Zhou, J. et al. (2015) Pulsed electromagnetic fields inhibit bone loss in streptozotocin-induced diabetic rats. Endocrine. [Online] 49 (1), 258–266.

A pulzáló elektromágneses mező megállítja a streptozotocin által előidézett diabeteszben megbetegedett patkányok csontállományának leépülését / Pulsed electromagnetic fields inhibit bone loss in streptozotocin-induced diabetic rats 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25273319 

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve