Diabetes – cukorbetegség

Szerkesztő: | 2020. január 24.

Gyakran érzi magát fáradtnak, túlsúllyal küzd és szervezete nem ellenálló a fertőzéseknek? Ha igen, akkor lehet, hogy cukorbetegségben szenved. Tünetként még hozzájárulhat az átmeneti csökkent látásélesség.

Diabetes - popis cukrovky
Kép: Diabetes – cukorbetegség

Megoldást keres a cukorbetegségre?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A cukorbetegség leírása és jelentkezésének okai

A diabétesz (cukorbetegség) – olyan, a glükóz átalakításának tartós zavaraival járó krónikus megbetegedés, amely a vércukorszint növekedéséhez és a fehérje, a zsír és a cukor metabolizmusának egyéb elváltozásaihoz vezet. A diabétesznek 1-es (gyermekkori cukorbetegség) és 2-es (időskori cukorbetegség) típusát különböztetjük meg.

Míg az 1-es típusú cukorbetegség aszervezet teljes inzulinhiányát jelenti és rendszerint gyermek- vagy serdülőkorban jelentkezik, a 2-es típusú cukorbetegség az inzulin-rezisztenciából fejlődik ki – a hasnyálmirigy kibocsájt inzulint, de a test sejtjei nem reagálnak rá. A 2-es típusú cukorbetegség leggyakoribb oka az elhízás.

A diabetes mellitus súlyos anyagcserezavart jelent. A diabetes mellitus évente több előfordulást mutat, az ún. civilizációs betegségek sorába tartozik. A cukorbetegség 30-50 %-kal rövidíti meg a feltételezett életkort. A betegség gyakori elhalálozáshoz és rokkantsághoz vezet.

Ez az elégtelen anyagcserével járó betegség az idegszálakban (diabéteszes neuropátia) illetve a hajszálerekben (mikroangiopátia) kóros elváltozásokat idézhet elő.

A cukorbetegek hosszútávú kilátásai és életminősége a kardiovaszkuláris szövődmények előrehaladásától és súlyosságától függnek.

Lehetséges szövődmények (másodlagos betegségek):

 • Diabéteszes retinopátia – a szem látóhártyájának nem gyulladásos megbetegedése, amely akár vakságot is okozhat.
 • Diabéteszes nefropátia – akár vesebetegséghez és veseelégtelenséghez vezethet.
 • Diabéteszes neuropátia – a perifériás idegek funkciójának és struktúrájának károsodása.
 • Makrovaszkuláris megbetegedések – az ischaemiás szívbetegséget, szélütést és az alsó végtagok ischaemiás betegségét foglalják magukba.

Ezen felül a hipertónia (magas vérnyomás), a magas koleszterinszint, az elhízás, a dohányzás hatására további egészségromlás következik be. Ekkor diabéteszes polineuropátiáról van szó.

A betegség kifejlődését a genetikai adottságok, a beteg táplálkozása, fizikai aktivitása, elhízás és egy sor más tényező befolyásolja.

A diabétesz gyógykezelése – szüntesse meg problémáit

A diabétesz gyógyszeres kezelését a cukorbetegség típusától és a kivizsgálás eredményeitől függően minden esetben kezelőorvosa határozza meg.

A 2-es típusú cukorbetegségnél inzulinon kívül használhatók a PAD csoport készítményei (szájon át szedett antidiabetikumok) is, amelyek főként az inzulin-rezisztenciára hatnak kedvezően.

A leginkább használtak közé tartoznak a Metformin, a szulfonilurea készítmények, Glitazonok és az Inkretinek.

Az inzulin beadásához inzulinos fecskendő, inzulinadagoló toll vagy inzulinpumpa használható.

A diabétesz szövődményeinek kifejlődése ellen komplex gyógykezelésre és megfelelő életmódra van szükség.

A fizikai aktivitás és a redukciós diéta visszafordíthatják a betegség folyamatát. Elsősorban a szabad szénhidrátok, a koleszterin és az állati eredetű zsírok fogyasztását kell korlátozni. Ezzel ellentétben pedig javasolt a rostok fogyasztásának fokozása; a húsok közül megfelelőbbek a hal és a szárnyasok. A gyógykezelés kiegészítéseként alkalmazható a 3D pulzáló terápia.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít a diabétesz (cukorbetegség) tüneteinek kezelésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Diabetes mellitus – cseh nyelven „cukros vérhasnak“ is nevezik.
 • Civilizációs megbetegedés – azon betegségek együttes elnevezése, amelyek a fejlett társadalmak életstílusával köthető össze.
 • Ischaemiás szívbetegség –  a szívizom megbetegedése, melynek során felborul az egyensúly az oxigénszükséglet és -ellátás között.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a diabéteszre (cukorbetegségre) irányuló terápia előnyei? 

 • Pozitívan befolyásolja az oxigéndús vér mikrocirkulációját.
 • Elősegíti a perifériás idegek regenerációját.
 • Segít megakadályozni a diabéteszes polineuropátia kifejlődését.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre..
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápiának (PEMF) a sebek gyógyulására és a károsodott idegek regenerációjára gyakorolt hatását számos tanulmány alátámasztja. Például a Hongkongi Műszaki Egyetem Rehabilitációs Tudományok Karán Rachel Lai-Chu Kwan csapata által végzett klinikai vizsgálat igazolja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) cukorbetegeknél kiválóan javítja a mikrocirkulációt és gyorsítja a fekélyek gyógyulását. A vonatkozó publikációból kitűnik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet például a diabéteszes lábbal és fekéllyel összefüggő szövődmények gyógyításában. A tudományos vizsgálat részletei

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Feleségem a Biomagot cukorbetegségére, gyakori lábfájásra használja, lányom pedig az asztmával és migrénnel kapcsolatos problémáira. Naponta használjuk a készüléket.

Dušan Bača, Levice

Cukorbetegségben szenvedek, magas a vérnyomásom és ínysorvadásom is van. Használom a Biomag készüléket és nagyon elégedett vagyok. Sokkal jobban érzem magam.

Oľga Horňáková, Tovarníky

Már 45 éve vagyok diabéteszes - ennek következményei ismeretesek - diabéteszes polineuropátia (ízületi fájdalmak, gyengeség, rossz közérzet..) Készüléküknek hála, ízületi fájdalmaim a minimálisra csökkentek, így éjjel sem a kezem, sem a lábam nem fáj.

Štefan Minarovič, Lozorno

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.