Diabetes – cukorbetegség

Szerkesztő: | 7. január 2019

A diabetes mellitus (cukorbetegség) és a program jellemzői: A diabetes (cukorbetegség) a glükóz feldolgozásának hosszútávú zavarával járó krónikus megbetegedés, amely a vércukorszint emelkedéséhez, valamint a fehérje-, zsír- és cukor-feldolgozás terén megmutatkozó további elváltozásokhoz vezet. A cukorbetegség következtében kóros elváltozások léphetnek fel az idegrostokban (diabeteses neuropathia) vagy a hajszálerekben (diabeteses mikroangiopathia) is. A cukorbeteséget az inzulin elégtelen mennyisége vagy az inzulin-rezisztencia és az inzulin-kibocsátás változása váltja ki. A hosszútávú prognózis és a cukorbetegek életminősége nagyban függ a kardiovaszkuláris komplikációk súlyosságától.

A komplikációk (másodlagos károsodások) az alábbiak lehetnek: diabeteses retinopathia, mely akár vaksághoz vezethet; a diabeteses nefropathia, mely a vesék károsodását idézheti elő; diabeteses neuropathia, mely az összes szimpatikus és paraszimpatikus funkciót megtámadja; makrovaszkuláris megbetegedések, melyek a perifériás artériák, az agyi erek és az ischaemiás szívbetegséget foglalják magukban. Ezzel párhuzamosan további egészségkárosulásra is sor kerülhet a magas vérnyomás következtében vagy a magas koleszterinszint, túlsúlyosság illetve dohányzás miatt.

A mágnesterápia jelentősége diabates (cukorbetegség) esetén

A cukorbetegségnél a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia nem hat ki magára az inzulintermelésre (habár a hasnyálmirigy részleges funkciója esetén még legalább részben visszaállítható az inzulintermelés). Mégis, a hosszútávú kezelések a cukorbetegeknél (mind a gyermek-, mind az időskori diabétesz esetén) igen pozitív befolyással bírnak. Cukorbetegség esetén a mágnesterápia – idegszövet-károsodást csökkentő, hajszálerekre gyakorolt értágító hatásával – csökkenti a diabeteses komplikációk előfordulását és azok súlyosságát és hozzájárul a jobb életminőség kialakításához. Szintén kiválóan bevált a lábszárfekély gyógyulása terén és egyéb diabéteszes érbántalmaknál. A kezelést fokozatosan, és leginkább az alsó végtagoktól felfelé kezdjük, hogy minimalizáljuk az esetleges adaptációs válaszok erőteljes jelentkezését.

A mágnesterápia alkalmazása diabates (cukorbetegség) esetén

Cukorbetegségnél a mágnesterápiát naponta alkalmazzuk hasi tájékon (hasnyálmirigy, máj, vesék, leginkább nagyméretű szolenoid vagy szétnyitható lapos applikátor segítségével) 50 – 81 Hz-es stimuláló frekvenciákat használva, diabeteses polyneuropathia és a végtagok vérellátási zavarai esetén pedig 2 – 25 Hz-es kezelés javasolt.

A mágnesterápia és a diabetes (cukorbetegség) – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról cukorbetegség esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a cukorbetegség esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.