Az agy és a gerincvelő degeneratív megbetegedései

Szerkesztő: | 2020. szeptember 7.

Időnként kiesései vannak a gondolkodás és beszéd terén? Kezdenek tájékozódási és koordinációs problémái lenni? Ilyen esetben Önnél valamilyen, az agyat vagy gerincvelőt érintő degeneratív megbetegedés léphet fel. Ezen betegségek igen lassan kezdődnek, ezért nehéz a megállapításuk is. Ennek ellenére – épp a jövőbeni kezelés hatékonysága érdekében – fontos minél előbb orvoshoz fordulni.

Degenerativní onemocnění mozku, míchy - popis
Kép: Az agy és a gerincvelő degeneratív megbetegedései

Degeneratív megbetegedésére keres megoldást?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az agy és gerincvelő degeneratív betegségeinek leírása és jelentkezésének okai

A központi idegrendszer degeneratív elváltozásainak egész soráról van szó. A neuronok olyan károsodására és pusztulására kerül sor, amikor a betegség sem gyulladásos, sem toxikus, sem metabolikus okokra nem visszavezethető.

Ez a betegség-típus felnőttkorban, az esetek többségében a szenilitáshoz köthető életkorban jelenik meg. Gyakran beszélünk „idő előtti öregedésről“.

Az egyes betegségeket különféle tünetek kísérhetik, ami azonban rendszerint közös, az a demencia. További közös jellemző a lopakodó kezdet, a lassú, gyakran évekig tartó progresszív lefolyás, valamint ha gyakori a tünet előfordulása a családban.

Ide sorolhatók  az agykérget sújtó, többségében degeneratív megbetegedések. Leggyakrabban az Alzheimer-kór fordul elő, amely az agyban visszafordíthatatlan elváltozásokkal és a kognitív funkciók (gondolkodás, emlékezet, ítélőképesség) leromlásával jár. Szóba jöhet a Pick-betegség is, amely igen hasonlít az Alzheimer-kórra, azonban főként az agy elülső részét sújtja, és amely a viselkedésben és bizonyos jellemvonásokban játszik szerepet. A betegség nem megfelelő viselkedésben, a külső elhanyagolásában, stb. nyilvánulhat meg.

Ide sorolhatók továbbá a főként az extrapiramidális rendszert érintő degeneratív megbetegedések, ahol a bazális ganglionok abnormalitásai által okozott mozgászavarok észlelhetők, amire példa a Huntington-kór vagy a Parkinson-kór és szindróma.

Ide tartozik a kisagy degeneratív megbetegedése és a gerincvelő degeneratív megbetegedése is, mint pl. az amiotrófiás laterálszklerózis (az izmokat irányító idegsejtek korai pusztulása) vagy a fiatalkori gerinc izom atrófiája (veleszületett betegség, mely során az izomzat fokozatos sorvadására, így mozgáscsökkenésre kerül sor).

Az agy és gerincvelő degeneratív megbetegedéseinek kezelése – szabaduljon meg a problémától

Mivel az esetek többségében ezen betegségek oka ismeretlen, a gyógykezelés alapja olyan megoldás, amely a betegség lefolyásának enyhítésére irányul, és célja a páciens életminőségének a lehető legjobbá tétele.

A betegség lefolyásának enyhítése történhet gyógyszeres kezeléssel, de gyógyszer használata nélkül is; ide tartozik a rehabilitáció és a torna.

A rehabilitáció egyik formája, a Biomag 3D pulzáló terápia jelentős eredményeket ér el. Értágító és gyulladásgátló hatásával javítja a központi idegrendszer ellátását tápanyagokkal és oxigénnel, így hozzájárul a betegség progressziójának fékezéséhez és az egészségi állapot stabilizálásához.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Neuron – idegsejt, az idegrendszer alapvető építőköve és funkcionális egysége.
 • Neurológia – az agy, a gerincvelő, az idegek és izmok idegrendszeri betegségeinek vizsgálatával, diagnosztikájával és nem műtéti úton történő gyógykezelésével foglalkozó orvosi szakágazat.
 • Bazális ganglionok – a nagy agy szürkeállományának magjai, amelyek extrapiramidális rendszer részeit alkotják és a mozgás koordinációt irányítják.
 • Huntington-kór – az agy örökletes neurodegeneratív megbetegedése, amely a test akaratlan rángó mozgásában és a kognitív funkciók (emlékezet) elvesztésében nyilvánul meg.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei az agy és a gerincvelő degeneratív betegségei esetén?

 • Gyulladásgátló hatást fejt ki.
 • Értágító hatása van.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatása az agy és a gerincvelő degeneratív betegségeiben szenvedő pácienseknél elsősorban az értágító effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot artrózisra, csonttörésre, reumás és degeneratív megbetegedések kezelésére használjuk.

Medexim, Piešťany

Egyik páciensem Parkinson-kórban szenved. Naponta alkalmazzuk a reflexológiát és a Biomag készüléket. Jelenleg a javulás szemmel látható, jobb a mozgáskészsége és pszichikai szempontból is javulás állt be nála.

Dagmar Leneková, Bratislava

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.