Csípőízületi műtét (endoprotézist is ideértve), műízület

Szerkesztő: | 4. október 2019
Operace kyčelního kloubu - popis
Kép: Csípőízületi műtét (endoprotézist is ideértve), műízület

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Jellemzők: A csípő műízület a kopás vagy sérülés miatt károsodott ízület pótlása – rendszerint fém és műanyag kombinációjából álló – műízülettel. Az első csípő műízületek az ötvenes években jöttek használatba. Leggyakrabban a csípőízületeket szükséges műteni, a tédízületi műtétek száma kb. feleannyi. Kifejlesztésre kerültek egyéb műízületek is – váll-, könyék, boka-, sőt, még ujjízületek is. A műízület beültetésének indítéka az ízület IV. fokú károsodása.

A mágnesterápia jelentősége csípő műízület meglétekor

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia egyaránt indokolt a műtét előtt, amikor fokozza a szövetek vitalitását, de a műtét után is a gyorsabb gyógyulás és a teljes mozgásképesség visszállítása érdekében. Ezen kívül az endoprotézis kilazulása esetén is érvényesül hatása, mivel javítja a csontszövet állapotát és hozzájárul a protézis jobb rögzítéséhez.A mágnesterápia javasolt az olyan töréseknél is, ahol fémből készült rögzítőelemeket – csavarok, sínek, stb. – használtak, mivel nincs hőhatása, nem mozdítja el a beültetett ízületet és az érintett szövetben nem idéz elő nem kívánatos jelenségeket.

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia olyan rehabilitációs módszer, mely teljes biztonsággal használható csípőízületi műtét – fémből készült endoprotézis beültetése esetén is.

A mágnesterápia alkalmazása csípő műízület meglétekor

Csípőízületi műtét előtt és után a kezeléseket az alábbiak szerint javasoljuk. Műtét előtt a 4 – 10 Hz-es fájdalomcsillapító és a 10 – 50 Hz-es gyógyító frekvenciákat váltakozva használhatjuk, és a műtétet követően leginkább gyógyító frekvenciákkal végezzünk kezeléseket.

Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia Hogyan hat?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Baloldali csípőízületi műtéten vagyok túl - totális endoprotézis. 3 havi mágnesterápia után, a műtétet követő 6. hónapban teljes megterhelés mellett bot nélkül tudok járni.

Mgr. František Bartoňek, Šumvald

A készüléket mindkét térdemben lévő endoprotézisre használom. Nem fáj a térdem, bot nélkül járok.

Marie Řeháčková, Vršce

Térdműtéten vagyok túl - totális endoprotézis. A mágnesterápia szintén jót tesz, különösen, ha mindkét lábamat a nagy mágnesre helyezem.

Eva Jánošová, Rumburk

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.