Csípőprotézis műtét (endoprotézis is), műízület – TEP

Szerkesztő: | 2020. május 12.

Csípő tájéki fájdalmak gyötrik, melyek nem hagyják aludni? Már sok ideje tartanak és a szokásos gyógyszerek nem segítenek? Lehetséges, hogy orvosa műízület beültetését javasolja. Műtét előtti és utáni, megfelelő rehabilitációs kezelés révén elérhető a mindennapi élet szokásos tevékenységeihez való visszatérés.

Operace kyčelního kloubu - popis
Kép: Csípőprotézis műtét (endoprotézis is), műízület – TEP

Megoldást keres fájdalmaira?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A csípőprotézis műtét leírása és szükségességének okai

A csípőprotézis műtét (endoprotézis) a kopás vagy baleset következtében károsodott ízület pótlása műízülettel. Leggyakrabban fém és műanyag kombinációjából készült pótlásról van szó. Az első műízületek beültetésére már az ötvenes években sor került.

Legnagyobb számban csípőízületi műtétekre van igény. A térdízületi műtétek aránya kb. ennek a fele. Egyéb ízületi – váll-, könyék-, lábtő-, de ujjízületi – protézisek fejlesztése is folyik.

Az utóbbi időben gyakran folyamodnak mini-invazív csípőprotézis műtéthez, amely kisebb sebhellyel, minimális vérveszteséggel, rövidebb kórházi kezeléssel jár és gyorsabb visszatérést biztosít a páciensnek a megszokott életbe.

A műtét és műízület beültetése IV. fokú ízületi kopás esetén indokolt, illetve, amikor a konzervatív kezelés nem jár eredménnyel. Ez olyan állapot, amikor az ízületi funkció nagymértékű károsodása áll be vagy az ízület nagyon intenzív fájdalmak okozója.

A műtéti beavatkozás leggyakoribb okai:

 • artrózisok,
 • csontdaganatok,
 • törések,
 • reimplantáció,
 • egyéb.

A csípőprotézis műtét előtti és utáni kezelések – szabaduljon meg a problémától

A műtét utáni napokban – a kezelőorvos javaslata szerint – szükség van az ízület fokozatos terhelésére. Mankó segítségével megtehetők az első lépések.

Miután a páciens kikerül a kórházból, megkezdődnek a fokozatos rehabilitációs kezelések. A kezelések célja, hogy az ízület teljesen terhelhetővé váljon és a páciens visszatérhessen a mindennapi élet megszokott rendjéhez.

A műtéten átesett betegek jogosultak gyógyfürdői kezelésekre is. A gyógyfürdőbe gyakran lehetőség van egyenesen a kórházból elutazni.

A Biomag 3D pulzáló terápiája jelentős szerepet játszik a rehabilitáció terén. Ez olyan rehabilitációs módszer, amely teljes mértékben alkalmazható olyan betegeknél is, akiknél fémből készült anyagok – endoprotézis, csavarok, sínek, sztentek, stb. – kerülnek beültetésre.

A Biomag 3D terápiája indokolt mind műtét előtt, amikor javítja a szövetek vitalitását, mind műtét után, mivel elősegíti a gyorsabb felépülést és az ízület teljes mobilitásának elérését. Ezen felül szerepe van az endoprotézis körüli csontszövetek állagjavulásában és a protézis rögzülésében is.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Reimplantáció – a fogalom jelentése az ismételt visszaültetés.
 • Endoprotézis – emberi szervezetbe ültethető protézis (például totális csípő endoprotézis – TEP).

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei csípőprotézis műtét esetén?

 • Enyhíti a fájdalmat.
 • Regenerálja a csontszövetet.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye csípőprotézis műtéten átesett pácienseknél az analgetikus (fájdalomcsillapító), regeneráló és gyógyító hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket mindkét térdemben lévő endoprotézisre használom. Nem fáj a térdem, bot nélkül járok.

Marie Řeháčková, Vršce

Baloldali csípőízületi műtéten vagyok túl - totális endoprotézis. 3 havi mágnesterápia után, a műtétet követő 6. hónapban teljes megterhelés mellett bot nélkül tudok járni.

Mgr. František Bartoňek, Šumvald

Térdműtéten vagyok túl - totális endoprotézis. A mágnesterápia szintén jót tesz, különösen, ha mindkét lábamat a nagy mágnesre helyezem.

Eva Jánošová, Rumburk

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.