Csípőízületi műtét (endoprotézist is ideértve), műízület

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A csípő műízület a kopás vagy sérülés miatt károsodott ízület pótlása – rendszerint fém és műanyag kombinációjából álló – műízülettel. Az első csípő műízületek az ötvenes években jöttek használatba. Leggyakrabban a csípőízületeket szükséges műteni, a tédízületi műtétek száma kb. feleannyi. Kifejlesztésre kerültek egyéb műízületek is – váll-, könyék, boka-, sőt, még ujjízületek is. A műízület beültetésének indítéka az ízület IV. fokú károsodása.

A mágnesterápia jelentősége csípő műízület meglétekor

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia egyaránt indokolt a műtét előtt, amikor fokozza a szövetek vitalitását, de a műtét után is a gyorsabb gyógyulás és a teljes mozgásképesség visszállítása érdekében. Ezen kívül az endoprotézis kilazulása esetén is érvényesül hatása, mivel javítja a csontszövet állapotát és hozzájárul a protézis jobb rögzítéséhez.A mágnesterápia javasolt az olyan töréseknél is, ahol fémből készült rögzítőelemeket – csavarok, sínek, stb. – használtak, mivel nincs hőhatása, nem mozdítja el a beültetett ízületet és az érintett szövetben nem idéz elő nem kívánatos jelenségeket.

A Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia olyan rehabilitációs módszer, mely teljes biztonsággal használható csípőízületi műtét – fémből készült endoprotézis beültetése esetén is.

A mágnesterápia alkalmazása csípő műízület meglétekor

Csípőízületi műtét előtt és után a kezeléseket az alábbiak szerint javasoljuk. Műtét előtt a 4 – 10 Hz-es fájdalomcsillapító és a 10 – 50 Hz-es gyógyító frekvenciákat váltakozva használhatjuk, és a műtétet követően leginkább gyógyító frekvenciákkal végezzünk kezeléseket.

A mágnesterápia és a csípőízületi műtét – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról csípőízületi műtét előtt és után? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a mágnesterápia – csípőízületi műtét előtti és utáni – használatával kapcsolatos kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.