Csípőízületi artrózis

Szerkesztő: | 2019. november 20.

Csípőfájdalomtól szenved? Fájdalom nyilal az ágyék gerincébe, az ágyékába vagy a térdízületébe? Valószinűleg csípőartrózisban szenved. A tünetek annyira súlyosbodhatnak, hogy a fájdalom, érintéskor vagy akár nyugalomban is jelentkezhet.

Artróza kyčelních kloubů - popis artrózy kyčle
Kép: Csípőízületi artrózis

Keresi a megoldást a csípőízületi artrózisra?


Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

A csípőízületi artrózis leírása és az okai

A csípőartrózis – vagy coxarthrosis – a csípő degeneratív betegsége, amely az ízületi porc kopásából keletkezik.

A csontszövet fájdalmat okozó kinövéseket formál. A fájdalom nagyon erős, és fokozódik a betegség kialakulásával. Kezdetekben a fájdalom a megterheléssel jár, a betegség későbbi szakaszaiban már nyugalomban is jelentkeznek.

A csípőízületi artrózis súlyos mozgáskorlátozást okoz, amely akadályozhatja a mindennapi tevékenységeket.

Az artrózis a 70év feletti népesség 90%-át érinti.

Az artrózis okai lehetnek:

 • idősebb kor,
 • túlsúly,
 • ismételt sérülések,
 • gyulladások,
 • ízület túlterhelése.

Az artrózis kialakulásának több fokozata azaz stádiuma van. Ezeket a fokozatokat az ízület röntgen felvételei határozzák meg, ugyanakkor a betgség előrehaladásának gyors felmérésére használják.

1.fokozat – az ízületrés szűkítése a porc elvékonyodása miatt.
2.fokozat – az ízületrés jelentösebb elszűkítése, ízületek könnyed egyeletlensége, kezdődőelváltozások a szomszédos csontok szerkezetén.
3.fokozat – az ízületrés további szűkülése, a csontok szélén kinövések alakulnak a csontok elvékonyodása, a csontokban üregek alakulnak ki (ciszták).
4.fokozat – az ízületrés teljes eltűnése, a csontok végeinek torzulása, a ciszták összeolvadáasa és a szomszédos csontok halála, az egész ízület jelentős deformációja.

Csípőízületi artrózis kezelése – szabaduljon meg a fájdalomtól

A csípőízületi artrózis kezelésének célja a fájdalom enyhítése és a betegség kialakulásának lelassítása.

A csípő enyhébb fokozatú artrózisát gyógyszerekkel és rehabilitációval lehet kezelni.

A fájdalom általában általában nem szteroid antireumatikus gyógyszerekkel van szabályozva. Az izomgörcsök kezelésére az úgy nevezett izomrelaxánsokat használják! Az ízületek porc állapotát táplalék kiegészítők segítik, amelyek glükozamint, kondroitin szulfátok vagy hialuronsavat tartalmaznak.

A csípő artrózisának fejlett állapotát sebészeti úton kell megoldani. A sebészeti megoldás lehetővé teszi a csípőízület  részleges vagy teljes cseréjét mesterséges ízülettel.

A betegség fejlődésének lelassításában a tünetek megoldásában és a műtét megelőzésében fontos szerepet játszik a rehabilitációs gondozás a Biomag 3D pulzusterápia segítségével.

A Biomag 3D pulzusterápia segít megoldani a csípő artrózis valamely következményeinek kezelését.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Coxartrozis – csípőízület artrózisa.
 • Nem szteroid reuma ellnes gyógyszer – nem szteroidos fájdalom csillapító gyógyszer gyulladás és láz kezelésére.
 • Myorelaxánsok – izomlazítók, amelyek a csíkos izmok relaxációját idézik elő.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Milyen előnyei vannak a terápiának a csípőartrózis kezelésében?

 • Segíti csökkenteni az artrózishoz kapcsolódó fájdalmat.
 • Gyulladás és duzzanat elleni hatás.
 • Megkönnyíti az ízületek mozgását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Neminvazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzusterápia (PEMF) hatásait osteoarthritisben számos támasztja alá. Például 2014-ben Gobbi Albert orvosi csapata által végzett klinikai vizsgálat megerősíti az osteoarthritis jelentős csökkenését és az ember általános egészségének javulását a pulzusterápia használta után. Ez a tanulmány azt sugallja, hogy a Biomag 3D pulzusterápia hozzájárulhat a csípő artrózis tüneteinek csökkentéséhez. A tudományos tanulmányról többet itt.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

84 éves nagymamám már 8 éve használja a készüléket térd artritiszére, és meg kell mondanom, hogy mozgáskészsége igen jó. Fájdalmai ritkábban jelentkeznek és jóval enyhébbek, mint évekkel ezelőtt.

Miroslav Kulka, Vřesina

Artrózisom van, nagy térdízületi fájdalmakkal küzdöttem. Intenzív „Biomag“ kezelések után a fájdalmak csökkenni kezdtek és idővel megszűntek. A készülék náthára, megfázásra és fogfájásra is nagyon bevált.

Paní Pavlíková, Havířov

A Biomag készüléket naponta használom térd artrózisra, valamint végtagi ischaemiára. 86 éves vagyok és a mágnesterápia nélkül rég nem járnék.

Ladislav Voda, Lažánky

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.