Crohn-betegség (a heveny exacerbáció eltekintve)

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Fáradt, és hasfájás, láz, hasmenés vagy székrekedés kínozza? Ez esetben a Crohn-betegségről lehet szó, amely – a betegség helyének függvényében – igen sokféle módon nyilvánul meg. Amennyiben idejekorán sikerül felállítani a diagnosztikát és belefogni a kezelésbe, a páciens folytathatja megszokott életét. Ezért, ha Önnél a fenti tünetek jelentkeznek, forduljon orvosához.

Crohnova nemoc - popis diagnózy
Kép: Crohn-betegség (a heveny exacerbáció eltekintve)

Megoldást keres a Crohn-betegségre?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A Crohn-betegség leírása és jelentkezésének okai

A Crohn-betegség (enteritis regionalis ill. regionális bélgyulladás) gyakorlatilag az egész bélrendszert érintő gyulladásos megbetegedés.

Leggyakrabban a vékony- és vastagbélben jelentkezik. Általánosságban az autoimmun betegségek közé sorolják.

Az emésztőcsatorna – a nyelőcső és a végbélnyílás közötti – egyes szakaszait érintő gyulladásos megbetegedésről van szó, mely igen hajlamos a kiújulásra. A betegek 30-50 %-ánál fordul elő ismételten.

A bél érintett szakaszának nyálkahártyája erősen vérbő, telített, fibrin bevonatokkal, polipokkal, fekélyekkel. A gyulladás hajlamos átterjedni környezetébe.

A betegség tünetei közé tartozik a fájdalom, rosszulléttel vagy hányással járó hasmenés vagy székrekedés, vér a székletben, láz.

A betegség oka máig megmagyarázatlan – előidéző tényezőkként az alábbiakat szokták megjelölni:

 • immunreakció,
 • trauma,
 • fertőzés,
 • allergia,
 • hormonzavar,
 • neurogén és pszichogén tényezők,
 • öröklődési hajlam.

A Crohn-betegség kezelése – szabaduljon meg a problémától

A betegség egyenlőre sajnos nem gyógyítható, mivel pontosan nem ismertek a gyulladást kiváltó okok.

A kezelés célja a gyulladás kordában tartása és a tünetek enyhítése.

A gyulladás csökkentésére aminoszalicilátokat (pl. Mesalazinum), kortikoszteroidokat és immunszupresszánsokat használnak. Antibiotikumok szedését csupán fertőzéses szövődmények esetén javasolják. Reménykeltő újdonság a biológiai kezelés.

Ha szövődmény jelentkezik vagy amennyiben a szervezet nem reagál a gyógyszerekre, műtéti beavatkozásra kerülhet sor.

A gyógyszerek lelkiismeretes fogyasztása mellett fontos betartani a kímélő jellegű „alacsony maradék diétát“.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít a Crohn-betegség kezelésében. Célja a nyálkahártyán lévő gyulladás és ödéma csökkentése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Aminoszalicilátok – némely, nem fertőző bélgyulladás-típus kezelésére használatos gyógyszerek.
 • Alacsony maradék diéta – kiiktatja az emészthetetlen élelmiszer-maradékokat, a belek tisztítására irányul és főként bélbetegségben szenvedő pácienseknek használ.
 • Immunszupresszánsok – az immunrendszer működését korlátozó ill. gátló gyógyszerek.
 • Biológiai kezelés (immunterápia) – az adott betegség gyógyításához a szervezet immunitását és annak gyengítését vagy erősítését használja fel.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei Crohn-betegség esetén?

 • Gyulladáscsökkentő hatást fejt ki.
 • Pozitívan hat a vegetatív rendszer szabályozására.
 • Stimulálja a gyógyulás folyamatát.
 • Értágító hatásával nyújt segítséget.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye a Crohn-betegségben szenvedő pácienseknél elsősorban a gyógyító hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket lábszárfekélyre, fülfájásra, tinnituszra használtuk. A lábszárfekély begyógyult, a tinnitusz nem javult, de fontos, hogy nem is romlott. A legjobb eredményt feleségem emésztési problémáival kapcsolatban értük el, ma már jól van.

Antonín Sahula, Benešov

A Biomag készüléket és applikátorokat nem kell családtagjaimnak javasolni, mivel mindannyian fokozatosan maguk próbálták ki. Megszerették egyszerű és praktikus kezelhetősége és az időmegtakarítás miatt. A tájékoztatóban további lehetőségeket találtak használatára.

Jan Šrotíř, Vyškov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.