Cellulitisz

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Ha fenekén, combján vagy csípőjén megnyomja a bőrét, egyenetlennek látja és gödröcskék vannak rajta? Feltehetőleg a cellulitisz első fokozatáról van szó. Ekkor még a bőr rendszeres ápolásával meg lehet szabadulni a problémától.

Celulitida - popis diagnózy
Kép: Cellulitisz

Megoldást keres a cellulitiszra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A cellulitisz leírása és kialakulásának okai

Acellulitisz (narancsbőr) illetve lipohypertrophia a bőr alatti zsírszövet progresszív degeneratív elváltozásaival járó megbetegedés.

Az elasztikus és kollagén rostok károsodásához és a bőr minőségének és rugalmasságának elvesztéséhez vezet. A zsírszövet lerakódik a bőr alatt, gátolva ezzel az oxigéndús vér mikrocirkulációját. Ezután a kötőszövet degeneratív elváltozásai következnek, a bőrön narancshéjra emlékeztető rajzolat látható.

Eleinte mindez inkább esztétikai probléma. Fokozatosan azonban súlyos egészségi problémák – pl. visszerek, lábszárfekély illetve az alsó végtagok nyiroködémához társuló obstrukciós érbetegsége léphet fel.

Az elváltozásokban – főként a vénás és nyirokrendszeri keringési zavarokkal küzdő nőknél –  része lehet genetikai hajlamnak is. A cellulitiszra hajlamosabbak azok a nők, akik székrekedésben szenvednek, akiknek máj-, vese-, vérkeringési illetve nyirokrendszeri problémái vannak.

Bizonyításra került a visszerek kifejlődése és a cellulitisz közötti összefüggés.

Nőknél a betegséghez – a helytelen táplálkozási szokások és kevés mozgás mellett – hormonális változások, de a dohányzás is hozzájárul!

A cellulitisz kezelése – szabaduljon meg a problémától

Létezik számos készülék és módszer, mint például a rádiófrekvencia, karboxiterápia, nyirokmasszázs vagy a kavitáció, amelyek felveszik a cellulitisszel a harcot.

Többségük hasonló elven alapul – a cellulitisz helyén javítja a vérkeringést és felgyorsítja az anyagcserét.

Használhatunk olyan krémeket és géleket is, amelyek a problematikus testrészek bőr alatti zsírszöveteinek lerombolását ígérik.

Segít a megoldásban az egészséges táplálkozás, és a zsír égetését biztosíthatjuk olyan tornagyakorlatok végzésével is, mint a guggolás, támadóállás, hátra irányuló lábemelés, stb.

A Biomag 3D pulzáló terápiája nagymértékben segít a cellulitisz leküzdésében. Célja az érintett bőr alatti szövetek mikrocirkulációjának, a nyirokrendszer keringési kapacitásának javítása, valamint a bőr alatti fiziológiai viszonyok helyreállításának elősegítése.

Mindennek eredménye, hogy a bőr feszesebbé válik és jobb minőségűvé válik – ugyanezt a hatást használjuk ki a cellulitisz mellett a ráncok ellen is.

Ideális, ha a folyadékbevitel magnetizált vízzel egészül ki, és esetleg máj tájéki kezelésekkel elősegíthetjük a szervezet méregtelenítését is.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Nyirokrendszer – a nyirok szövetekből való elvezetésére szolgáló rendszer, amely nyirokerekből és -mirigyekből áll.
 • Kötőszövet – a test lágy részeit összetartó sejtek és sejtközi állomány.
 • Fibrociták – a kötőszövetekben leggyakrabban előforduló sejttípusok.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei cellulitisz esetén?

 • Az oxigéndús vér mikrocirkulációjának javítása jó hatást gyakorol az érintett testrész oxigénellátására.
 • Méregtelenítő hatásával elősegíti a metabolitok eltávolítását a bőrből és a bőr alatti rétegekből.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát cellulitisz esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például a 2016-ban Maurizio Ceccarelli és csapata által a római Aephymed (Esztétikai és Fiziológiai Orvoslás Nemzetközi Tanulmányi és Kísérleti Központja) égisze alatt végzett klinikai vizsgálat igazolja, hogy a  bőr alatti, különösen a zsírszövet mikrocirkulációs zavara esetén a BIOMAG 3D pulzáló terápiájának alkalmazása új és hatékony kezelési módszernek tartható. A klinikai vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Kb. 2007. áprilisában kezdtem kezelni narancsbőrrel kapcsolatos problémáimat. Az első eredmények már 4-6 kezelés után felléptek, a bőröm simább lett, aminek nagyon örülök, mert szemmellátható javulás állt be.

Agata K., Dąbrovy Górniczej

Rendszeresen használom a Regeneráció és a Narancsbőr programot. Nagyon meg vagyok elégedve.

Karin Císařová, Karlovy Vary

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.