Carpalis alagút szindróma két gyógymódjának értékelése

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A Carpalis alagút szindróma két gyógymódjának értékelését végezte 40 páciens bevonásával a białystoki egyetemi kórházban a lengyel kutatócsoport (Dakowicz et al., 2010). A 10-40 Hz-es, 1 – 5 mT intenzitású alacsonyfrekvenciás pulzáló  mágnesterápia hatását tesztelték lézeres stimulációval kombinálva.

A pácienseket két csoportra osztották, akik tíz munkanap folyamán, majd öt nap után két hetes szünettel részesültek alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiában. Az egyik csoportban ezen felül lézeres biostimulációt is alkalmaztak. A gyógykezelések hatását a terápia első öt napját követően, majd a terápia befejeztével és végül 6 hónap után mérték.

Már az első öt nap után mindkét csoportnál csaknem 40%-os fájdalomcsillapodás állt be. A kéthetes szünet során az intenzitás megmaradt ezen a szinten, viszont a terápia végleges befejezését követően még csökkent. Összességében mindkét csoportnál átlagosan a fájdalom 70%-os enyhülésére került sor és a pácienseknek javult az alvása, ami azt mutatja, hogy a terápiát ismételten kellene alkalmazni.

Mindenesetre a gyógykezelés tartós hatása 6 hónap után is megmutatkozott, amikor a fájdalom intenzitása folyamatosan csökkent, habár már csupán 30%-kal. A két csoport eredményeiből az is kitűnt, hogy a lézer biostimuláció szerényen bár, de hozzájárul a kezelések összhatásához, viszont hatása nem tartós.

A vizsgálat eredményei egyértelműen igazolják az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező analgetikus hatását. A pulzáló mágnesterápia tehát a carpalis alagút szindrómában szenvedő páciensek esetében megfelelő gyógymódot képvisel, akár lézeres biostimulációval kombinálva vagy anélkül.

Forrás: Dakowicz, A. et al. (2010) Assessment of the effectiveness of two different physiotherapy procedures in the conservative treatment of carpal tunnel syndrome. Reumatologia. 48 (4), 225–229.

Két eltérő fyzikoterápiás eljárás hatásának értékelése a carpalis alagút szindróma konzervatív gyógykezelése keretében / Assessment of the effectiveness of two different physiotherapy procedures in the conservative treatment of carpal tunnel syndrome 
http://www.termedia.pl/Original-paper-Assessment-of-the-effectiveness-of-two-different-physiotherapy-procedures-in-the-conservative-treatment-of-carpal-tunnel-syndrome,18,15294,0,1.html 

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve