Bechterew-kór

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A Bechterew-kór a gerinc leggyakoribb reumás megbetegedése. A jelen program és kezelési mód a fenti betegségben szenvedők kezelésére szolgál – az első tünetek megjelenésének pillanatától az előrehaladott állapotig terjedően.

A mágnesterápia célja Bechterew-kór esetén

Bechterew-kór  esetén a kezelések célja a fájdalom enyhítése és a mozgásképesség javítása, továbbá a gyulladásos tünetek enyhítése és a további állapotromlás fékezése.

A mágnesterápia jelentősége Bechterew-kór esetén

Bechterew-kór (ankkylotizáló spondylitis) a gerinc – immunitás-zavar kíséretében jelentkező – specifikus krónikus gyulladásos megbetegése, amelynek lefolyása hosszútávú, és fokozatos állapotromláshoz vezet. A Bechterew-kór jelentős mozgáskorlátozással és erős fájdalomérzettel jár. A Bechterew-kór legtöbbször a sacroiliacalis ízületet (SI) és az intervertebralis ízületeket érinti, és a csigolya közti térben keletkező elcsontosodás miatt jellemző rá a fokozatos merevedés és a gerinc előrehajlása.

A gyógykezelés során fontos a környezet és az életvitel módosítása, a rehabilitáció, a gyógyfürdős terápia, valamint gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító készítmények használata.

A mágnesterápia alkalmazása Bechterew-kór esetén

A Bechterew-kór egyike azon betegségeknek, amelyeknél a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – fájdalomcsillapító, duzzadás- és gyulladáscsökkentő, valamint gyógyító hatásával – alapvetően segít. A krónikus betegeknél a mágnesterápia javítja a mozgáskészséget, fékezi az ízületek további károsodását és általában véve megkönnyebbülést hoz a páciensnek.
Bechterew-kór esetén eleinte a fájdalom enyhítése az elsődleges alacsony frekvenciákkal, amit a csillapodást követően regeneráló programokkal váltogatunk. A egfelelő applikátort a probléma helye szerint választjuk ki. A kisízületekre leggyakrabban a szolenoid, a gerincre pedig a nagy lapos vagy az egésztest applikátor a javasolt.

A mágnesterápia és a Bechterew-kór – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról Bechterew-kór esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a Bechterew-kór esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.