Bechterew-kór

Szerkesztő: | 2020. február 25.

Krónikus fájdalom és merevség kínozza gerince alsó részén? A fájdalom nyugalmi állapotban a legnagyobb és mozgás közben enyhül? A lehetséges kiváltó ok a Bechterew-kór lehet. Fontos időben felállítani a diagnózist, amikor még enyhébbek a tünetek, ami kedvezően hat a betegség lefolyására.

Bechtěrev - popis Bechtěrevovy choroby
Kép: Bechterew-kór

Megoldást keres a Bechterew-kórra?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

A Bechterew-kór leírása és jelentkezésének okai

A Bechterew-kór (morbus Bechterew vagy ankylotizáló spondylitis) a gerinc – fájdalommal és merevséggel járó – krónikus, gyulladásos megbetegedése. Lefolyása tartós és fokozatosan romló.

A gyulladás ankylózishoz vezethet, azaz az eredeti ízületi csatlakozást szilárd váz- vagy csontszövet váltja fel. Ezek az ízületi összenövések azután gátolják a mozgathatóságát.

Az ankylózis a Bechterew-kór során a gerinc egyes szegmenseit sújtja, előrehaladott állapotban akár az egész gerincet is elérheti.

Autoimmun megbetegedésről van szó, amikor az ellenanyag a saját szövetet támadja meg.

A betegség által sújtott szövetek lehetnek:

 • a gerincen lévő ínszalagok,
 • keresztcsont tájéki ízületek,
 • a keresztcsont és a medence közötti ízület.

A betegség a gerincen kívüli testrészeken is jelentkezhet. Csökkenhet a mellkas kapacitása, korlátozott a mellkastágulás, szívelégtelenség léphet fel, esetleg a vesék is felmondhatják a szolgálatot.

Ha a gerincprobléma csípőízületi fájdalmakkal is jár, a betegség súlyosabb lefolyású és gyógykezelése komplikáltabb.

A Bechterew-kór leggyakrabban 15-30 éves korban, elsősorban férfiaknál jelentkezik.

A betegség pontos oka nem tisztázott. Kifejlődésében bizonyos szerepet játszik az öröklődés is.

A Bechterew-kór gyógykezelése – a fájdalom enyhítése

A Bechterew-kór kezelése hosszútávú és szakszerű hozzáállást igényel. A betegség teljesen nem gyógyítható, ezért a cél a tünetek enyhítése és az előrehaladás fékezése.

A Bechterew-kór sikeres gyógyításának az alapja a diagnózis idejekorán történő megállapítása. A betegséget nem lehet meggátolni, fontos számításba venni és időben felismerni.

Kezelése a rehabilitáción és a fizikoterápián alapul. Alkalmazható elektromos kezelés, a 3D pulzáló terápia és ultrahangos kezelés.

A gyógyulás szempontjából fontos az életstílus módosítása, az egészséges táplálkozás vagy a gyógyfürdő.

Rendszerint immunmoduláló kezelést, biológiai terápiát, nem-szteroid gyulladáscsökkentőket alkalmaznak, valamint ún. betegségmódosító szereket (DMARDs – Disease Modifyng Antirheumatic Drugs) is.

A Biomag 3D pulzáló terápia jelentősen elősegíti a Bechterew-kór tüneteinek enyhítését.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Ankylózis – az eredeti ízületi csatlakozást szilárd váz- vagy csontszövet váltja fel.
 • Analgetikus hatás – fájdalomcsillapító hatás.
 • Nem-szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem-szteroid gyógykészítmény.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a Bechterew-kórra irányuló terápia előnyei? 

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Javítja a beteg ízületek mozgékonyságát és lassítja az ízületek további állapotromlását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát a Bechterew-kór esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. a szentpétervári Állami Egészségügyi Egyetem Neurológiai és Idegsebészeti Fakultásán működő kutatók 1999-es klinikai vizsgálata alátámasztja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) az idegrendszer spondylogén megbetegedésével küzdő pácienseknél hatékony módszernek bizonyult. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia fájdalomcsillapító hatásával enyhítheti a Bechterew-kórral járó problémákat. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Férjemmel mindketten tartós nyaki gerinci és ízületi fájdalmakban szenvedtünk. A vállfájdalmaim annyira erősek voltak, hogy nem tudtam fésülködni sem. Hat havi kezelés után vállam rendbejött és gerincfájdalmaim jelentősen csökkentek.

Sousedík házaspár, Zlín

Derékfájdalmaim voltak és aranyér miatt szenvedtem. A mágnesterápia hatására gerincfájdalmaim fokozatosan megszűntek és aranyerem meggyógyult. Feleségemnek 1 hónapon belül elmúlt a térdfájása, de folytatja a kezelést.

Babic házaspár, Kojetín

Nyaki gerinci problémáim voltak. Bármikor hirtelen fordítottam el a fejem, nagyon fájt. A mágnesterápiát követően egészségi állapotom igen gyorsan javulni kezdett, a legnagyobb örömet a fájdalommentes fejmozdulatok okozzák.

Ladislava Martinková

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.