Bechterew-kór és egyéb spondylitisek

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A Bechterew-kórt (ankkylotizáló spondylitis) és egyéb spondylitiseket, valamint a pulzáló mágnesterápia gyógyításuk szempontjából optimális paramétereit vizsgálta a kiterjedt vizsgálat 255 páciens esetében (Skoromets & Nikitina, 1999), amelynek eredményei a Neuroscience and Behavioral Physiology tudományos folyóiratban kerültek közzétételre.

A vizsgálat keretében 255 páciensből 163 kapott pulzáló mágnesterápiás kezelést és 92 betegnél hagyományos gyógymódot alkalmaztak. A gerinc röntgenfelvételei, elektromiográfia, termográfia, valamint lipid-oxidációs tesztek kerültek felhasználásra a pulzáló mágnesterápia gyógyhatásai mechanizmusának megítéléséhez.

Az eredmények alapján a szabadgyökök esetében feljegyezték a paramágnesesség megnyilvánulását. A paramágnesesség a mágnesesség olyan formája, amely csupán egy másik külső mágneses mező jelenlétében “aktiválódik”. Ez bizonyítja a pulzáló mágneses mező biológiai reakciókra gyakorolt hatását – a szabadgyököket is beleértve, konkrétan a lipid szabadgyök-oxidációját.

A tanulmány azt a következtetést vonta le, hogy a pulzáló mágnesterápia az idegrendszer spondylogén megbetegedésében szenvedő páciensek esetében hatékony gyógymód. A tanulmány szerint a fenti esetben az 1 Hz az optimális frekvencia.

A tanulmány eredményei azt is bizonyítják, hogy a pulzáló mágnesterápia a gerinc – neurológiai következményekkel járó – degeneratív disztrófiás elváltozásai miatt szenvedő páciensek esetében is hatékony gyógymód, amit a rövidebb gyógykezelés is igazol.

Forrás: Skoromets, A. A. & Nikitina, V. V. (1999) Magnetic stimulation in the recuperative therapy of patients with spondylogenic diseases of the nervous system. Neuroscience And Behavioral Physiology. 29 (2), 211–215.

Mágneses stimuláció az idegrendszer spondylogén megbetegedésében szenvedő páciensek rehabilitációs kezelése során / Magnetic stimulation in the recuperative therapy of Patients with Spondylogenic Diseases of the Nervous system

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10432511

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve