Az oszteoartritisz (OA) és a pulzáló elektromágneses mező klinikai hatásai

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Kétszeres-vak vizsgálat

D. H. Trock, A. J. Bollet, R. H. Dyer Jr., L. P. Fielding, W. K. Miner a R. Markoll, Danbury Hospital, St. Mary´s Hospital, Waterbury, CT, USA

A vizsgálat célja: A tíznél több éves csonttörés gyógyítása érdekében alkalmazott PEMF eredményeinek további értékelése. Vizsgálati módszer: Kettős-vak randomizált vizsgálat 27 – elsősorban térdízületi – oszteoartritiszes páciens bevonásával.

A pácienseket PEMF segítségével kezelték. A speciális kontaktusmentes készülékkel végzett kezelések egy hónapon át tartottak és összesen 18,5 órát tettek ki. A megfigyelések hat klinikai változóval voltak kapcsolatosak a gyógykezelés kezdetén, felénél, végén és további egy hónap elteltével. A gyógykezelést 25 páciensnél vitték végig. Eredmények: Az aktív gyógykezelésben részesült csoportnál a javulás 23 – 61 %-os volt, míg a placebo csoportnál 2% – 18%-os javulást figyeltek meg. Toxicitásra nem került sor.

Összefoglalás: A fájdalom csökkenése és a páciensek fokozott mozgásképessége rámutattak, hogy oszteoartritiszes páciensek esetében a PEMF hatékony tünetjavító módszernek bizonyult.

Az oszteoartritisz és a mágnesterápia klinikai hatásai – az Önök kérdései

Felkeltette érdeklődését a mágnesterápia oszteoartritisz esetén kifejtett pozitív hatása?Szeretne többet megtudni a mágnesterápia használatáról oszteoartritisz esetén? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az oszteoartritisz esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve