Az izolált ülőideg akciós potenciálja

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Az izolált ülőideg akciós potenciálja. Ezzel a témával Ö. Coskuna és kollektívája foglalkozott. Kísérleti állatokon vizsgálták a 30 percen át adagolt, 50 Hz-es és 1 mT intenzitású pulzáló mágnesterápiás mező azonnali hatását. Az eredményeket összevetették a kontroll-csoporttal és meglepő hatásról számoltak be.

Az akciós potenciál az a rövid pillanat, amikor a sejt membrán-potenciálja gyorsan megemelkedik, majd lecsökken, hogy – az ideget ért inger továbbítása során – megőrizze a feszültség-különbséget a sejt belső és külső környezete között. A neuronok akciós potenciálját idegimpulzusokként is ismerjük.

A maximális kilengés (amplitúdó), a hiperpolarizációs fázis és az akciós potenciál – a vizsgálat eredményei szerint – jelentősen alacsonyabb volt azon csoport esetében, amelynél végeztek pulzáló mágnesterápiát.

Az 50 Hz frekvenciájú és 1 mT intenzitású pulzáló mágneses mező általi befolyásolás a perifériás idegre tehát negatív hatást gyakorolt, mivel csökkentette az amplitúdó értékét és annak akciós potenciálja hiperpolarizációs fázisát is.

Más szóval, a pulzáló mágnesterápia jelentősen csökkenti az ülőideg idegimpulzusait, így csökkenti az ülőideg gyulladásából eredő erős fájdalmat.

Forrás: Coskun, Ö. et al. (2011) Effects of 50 Hertz-1 mT magnetic field on action potential in isolated rat sciatic nerve. Toxicology And Industrial Health. [Online] 27 (2), 127–132.

50 Hz-es, 1 mT intenzitású mágneses mező hatása izolált patkány ülőideg akciós potenciáljára / Effects of 50 Hertz-1 mT magnetic field on action potential in isolated rat sciatic nerve

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20823053

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve