Asztma

Szerkesztő: | 2020. november 10.

Főleg éjszaka vagy kora hajnalban köhögés kínozza? Fullad, sípolva lélegzik és nyomás nehezedik a mellkasára? Valószínűleg asztmája van, ezért legjobb, ha orvosi kivizsgáláshoz folyamodik. A későn megkezdett gyógykezelés a jövőre nézve csökkenti a problémamentes élet esélyeit.

Astma - popis diagnózy
Kép: Asztma

Megoldást keres asztmájára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az asztma leírása és jelentkezésének okai

Az asztma, teljes nevén astma bronchiale, krónikus, gyulladásos légúti megbetegedés. A leggyakoribb krónikus betegségek egyike, amelyben egyre több ember szenved.

Jellegzetes tünetei a fulladási rohamok, sípoló légzés, köhögés vagy mellkasi szorító érzés, különösen éjszaka és hajnalban. Mindezt a légutak obstrukciója (szűkülése, elzáródása) okozza.

Az obstrukció fő mechanizmusai a spasmus, azaz minden méretű görgők simaizom görcse, a nyálkahártya vérbővé válása és duzzanata, valamint a viszkózus nyálka fokozott szekréciója.

Mindezek oka, hogy a hörgők fokozottan reagálnak a különböző ingerekre.

Az asztmát több tényező kombinációja idézi elő, melyek között nagy szerepet játszik a veleszületett hajlam (öröklődés).

Jelentkezésében az allergia is közrejátszik (pl. a porra, penészgombákra, állatokra vagy atkákra). Az atópiás ekcémában vagy allergiában szenvedő gyermekeknél az asztma előfordulási kockázata jóval magasabb.

További tényezők pl. a levegő szennyezettsége, a gyakori légúti fertőzések, a megerőltetés, stressz vagy a dohányzás.

Az asztma gyógykezelése – szabaduljon meg a problémától

Fontos a diagnózis korai megállapítása és a kezelés időben való megkezdése.

A gyors enyhülés érdekében rövid hatású enyhítő gyógyszereket (pl. béta-agonistákat) alkalmaznak. Ezek a készítmények a légutakat tágítva és a fulladást csökkentve befolyásolják az akut stádiumot.

A kezelés fenntartása érdekében preventív gyógyszereket alkalmaznak, amelyek kontroll alatt tartják az asztmát és maximálisan kitolják a nyugalmi állapotot. Ebbe a csoportba tartoznak a kortikoszteroidok.

A fenti készítmények általában adagolószelepes inhalációs készülékek és inhalátor tartozékok kombinált használata révén adagolhatók.

A komplex kezelés része a rehabilitáció, a sportolás, hideghez való szoktatás, klímafürdő és hasonlók.

A sportolástól – pl. turisztika, úszás – nem kell tartani, mivel az nemcsak fenntartja a tünetmentes állapotot, hanem rászoktat a helyes lélegzésre is.

Az asztma gyógyításához hatékony támogatást nyújtó Biomag 3D terápia célja a légutak átjárhatóságának javítása akut stádiumban és – a preventív kezelések révén – a rohamok megelőzése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Obstrukció – üreges csöves szerv átjárhatóságának akadályoztatása vagy megnehezedése.
 • Spirometria – a tüdő légzésfunkciós vizsgálatára irányuló módszer.
 • Bronchus (hörgő) – a légzőrendszer része, a levegő tüdőbe és tüdőből való szállítására szolgáló csöves szerv.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek asztma esetén a terápia előnyei?

 • Segít javítani a légutak átjárhatóságát.
 • Javítja a tüdőszövetben az oxigéndús vér mikrocirkulációját, növeli a vér oxigénszintjét és ödémagátló hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatása az asztmában szenvedő pácienseknél elsősorban a görcsoldó, értágító és ödéma (duzzanat) csökkentő effektus.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Feleségem a Biomagot cukorbetegségre, gyakori lábfájásra, a lányom pedig asztmára és migrénre használja. Naponta alkalmazzuk.

Dušan Bača, Levice

Ízületi problémáim vannak, asztmában, szívizom oxigén-hiányban szenvedek és remeg a kezem. A mágnesterápiát 4 hónapja alkalmazzuk. Mindketten javulást észlelünk, csak a kezem remeg még mindig kissé.

Manželé Kučovi, Rokytnice

Rendkívül segít asztmára, ízületekre és köszvényre. Csaknem minden nap használom a készüléket hátfájásra.

Bohuslav Broučková, Dubenec

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.