Asztma

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: A tüdőasztma fulladási rohamokban nyilvánul meg, melyeket a légutak obstrukciója (beszűkülése, elzáródása) okoz. Az obstrukció fő mechanizmusainak a hörgők simaizmainak összehúzódását, a nyálkahártya vérbőségét és duzzanatát, valamint a fokozott nyákelválasztást tartják.

Az asztma oka a hörgőknek a különböző ingerekre adott heves reakciója. Az asztma immunológiai vagy nem immunológiai jellegű és gyakran kombinált folyamat. A komplex gyógykezelés része a rehabilitáció, a sportolás, az ellenállás növelése, klimatikus gyógyfürdők, stb.

A mágnesterápia jelentősége asztma esetén

Asztma esetén az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia görcsoldó és duzzanáscsökkentő hatásával elősegíti a légutak átjárhatóságát, továbbá a prekapilláris és kapilláris erekre irányuló jelentős értágító hatásával javítja az oxigéndús vér mikrocirkulációját a tüdőszövetben és a vér oxigén-szaturációját, valamint ödémacsökkentő hatással bír.

A mágnesterápia alkalmazása asztma esetén

Asztma esetén eleinte 2-25Hz-es alacsonyabb és közepes frekvenciákat (pl. medical program) használunk, majd az ismétlődő rohamok prevenciója érdekében a fentieket regenerációs (28.sz.) programmal felváltva alkalmazzuk.

A mágnesterápia és az asztma – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról asztma esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az asztma esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.