Arthralgia azaz vállízületi gyulladás

Szerkesztő: | 7. január 2019

Az arthralgia (vállízületi gyulladás): degeneratív ízületi megbetegdés. Az arthralgia elsődlegesen az ízületi procot támadja meg, majd annak károsodását követően az ízületek peremén kinövések keletkeznek. Az arthralgia következtébenmásodlagosansérülnek az ízületet körülvevő ínszalagok és lágyszövetek is. A károsodás az ízületek deformációjához, mozgás-korlátozáshoz és fájdalomhoz vezet. Az arthralgia (vállízületi gyulladás) kifejlődéséhez hozzájárul az idős kor, az ízületek veleszületett elváltozásai, traumatikus elváltozások, túlterhelés, anyagcsere, stb. Gyógykezelése komplex – gyógyszeres, sebészeti, korrekciós, rehabilitációs és gyógyfürdős.

A mágnesterápia jelentősége arthralgia (vállízületi gyulladás) esetén

Olyan diagnózisról van szó, melynek kezelésére leggyakrabban használják az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiát. Ebben az esetben igen eredményes a kezelés analgetikus, ödéma-csökkentő, gyulladásgátló és gyógyító hatása. A mágnesterápia a betegség krónikus formáinál segít a mozgásképesség javításában és az ízületek további károsodásának fékezésében, s egészben véve megkönnyebbülést hoz.

A mágnesterápia alkalmazása arthralgia (vállízületi gyulladás) esetén

Arthralgia (vállízületi gyulladás) esetén a mágnesterápiát a váll kezelésére kialakított speciális applikátor vagy szolenoid segítségével alkalmazzuk. Eleinte  alacsony, 4-6 Hz-es frekvenciával enyhítjük a fájdalmat, amit az enyhülést követően 25 -50 Hz-es regeneráló programmal lehet kombinálni.

A mágnesterápia és az arthralgia (vállízületi gyulladás) – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról arthralgia (vállízületi gyulladás) esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az arthralgia (vállízületi gyulladás) esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.