Arthralgia vagy vállizületi artrózis

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Önnek nyugalmi állapotban vagy terhelés alatt fáj a válla? A fájdalmak enyhék vagy hevesek is, még alvását is befolyásolják? Különösen a tartós fájdalmakat ne hanyagolja el! A sikeres kezelés megkezdése érdekében fontos, hogy időben megállapítsák problémái okát.

Artralgie či artróza ramene - popis diagnózy
Kép: Arthralgia vagy vállizületi artrózis

Megoldást keres váll arthralgiájára?

Szeretne megszabadulni a fájdalomtól?

Az arthralgia ill. a váll artrózisának leírása és okai

A vállízületi arthralgia az ízület nyugalmi állapotban vagy terhelés alatt észlelt fájdalmát jelenti.

Az arthralgia olyan fájdalmas állapot, amely mozgáskorlátozáshoz vezet. Az ízületi porcok kopását és a körülöttük levő csontszövet megnövekedését idézi elő. A csontszövet kinövései fájdalmat okoznak, ami a betegség előrehaladtával fokozódik.

A fájdalomnak az alábbi okai lehetnek:

 • fertőzéses,
 • gyulladásos,
 • degeneratív,
 • endokrin,
 • metabolikus.

Leggyakrabban idősebb korban jelenik meg, és a vállízület tartós túlzott terheléséhez kapcsolódik, főként hosszútávú jelleggel.

A túlsúly és az elhízás is szerepet játszik a betegség kialakulásában.

Az arthralgia leggyakoribb okai közé tartozik az artrózis is, valamint a  reumatoid artritisz és az oszteoartritisz is. Az artritiszt és artrózist gyakran kísérik a fájdalom mellett a gyulladás jelei is.

A vállízületi artrózis vagy omarthrosis az artrózis izolált megnyilvánulása a felső végtagon. Ez olyan degeneratív fogyatékosság, amelyet a lágy ízületi struktúrák gyulladásos megnyilvánulásai jellemeznek.

Az arthralgia vagy a vállartrózis kezelése – a fájdalom enyhítése

A vállízületi arthralgia kezelése a fájdalom konkrét okától függ. Minden esetben viszont a páciens napi beosztásának módosításával jár, akut stádiumban gyakran ágynyugalom szükséges.

A kezelés célja a fájdalom enyhítése és a vállízületi artrózis előrehaladásának fékezése.

A fájdalom és a gyulladás enyhítése nem-szteroid reuma elleni gyógyszerekkel történik. Terhelés nélküli aktív rehabilitáció megkezdése, valamint fizikális terápia alkalmazása szükséges ultrahang terápia, elektroterápia és 3D pulzáló terápia formájában.

A vállízületi artrózis előrehaladott stádiumában gyakran szükséges a műtéti beavatkozás.

A Biomag 3D pulzáló terápia segít az arthralgia vagy a vállízületi artrózis következményeinek kiküszöbölésében. Segíthet megelőzni vagy késleltetni a műtéti beavatkozást.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Nem szteroid reuma elleni gyógyszer – a fájdalom, a gyulladásos tünetek és láz ellen ható nem szteroid gyógykészítmény.
 • Omarthrosis – vállízületi artrózis
 • Reumatoid artritisz – a kis és nagy ízületek gyulladásos autoimmun betegsége, amely gyulladással és ízületi fájdalmakkal jelentkezik.
 • Oszteoartritisz – a nagy ízületeket érintő degeneratív megbetegedés.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az arthralgiára vagy a váll artrózisára irányuló terápia előnyei?

 • Enyhíti az artrózissal ill. arthralgiával kapcsolatos fájdalmat.
 • Gyulladás- és ödémaellenes hatást fejt ki.
 • Elősegíti az ízületek mozgékonyságát.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát az ízületi artrózis esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. a Sienai Egyetemen 2016-ban végzett klinikai vizsgálat jelentős fájdalomcsökkenést igazol a térdízületi kopásban szenvedő pácienseknél végzett 3D pulzáló terápiát követően. A fentiekből kitűnik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia elősegítheti a térdízületi kopással összefüggő problémák enyhítését. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

2002 telén vállízület gyulladásom volt, meg sem tudtam mozdítani a karom. Nővéremtől kölcsönkértem a Biomag készüléket és naponta kétszer végeztem alapkezelést. 3 hét múlva teljesen rendbejöttem.

Broňa Poláková, Nemyčeves

Feleségemnek jobb csípőízületével és bal vállával voltak problémái. A fájdalmak vagy teljesen megszűntek vagy jelentősen csökkentek.

Jan Klouda, Červený Kříž

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.