Hemorrhoidok

Szerkesztő: | 2020. május 11.

Viszketést vagy fájdalmat érez végbélnyílása tájékán? Élénkpiros vért észlel a WC-papíron vagy vérzés jelentkezik székelés közben? Ilyen esetben aranyérről lehet szó. A legjobb, ha orvoshoz fordul, mert számos hatékony kezelési módszer létezik. Itt is érvényes, hogy minél hamarabb kezd foglalkozni a megoldással, annál hatékonyabb a probléma megszüntetése.

Hemeroidy - popis diagnózy
Kép: Hemorrhoidok

Megoldást keres aranyerére?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az hemorrhoidok leírása és jelentkezésük okai

A hemorrhoidok (a köznyelvben az aranyér elnevezés terjedt el) a végbélnyílás visszeres tágulata. Olyan vénatágulatról van szó, amely a végbélnyílás alsó részén és az anális csatorna környékén figyelhető meg.

Az aranyér főbb tünetei közé tartozik a viszketés és égető érzés, ürítés során érzett fájdalom, élénk-piros vér szivárgása a végbélnyílásból, a későbbi stádiumokban az aranyér látható illetve kitapintható is.

Elhelyezkedése szerint belső és külső aranyérről beszélünk.

A belső aranyérnek négy stádiuma figyelhető meg. Első stádium (duzzadt ér, egyébként problémamentes) – 4. stádium (kiforduló duzzanat, kézzel már nem visszaállítható).

Jelentkezésének lehetséges okai:

 • a visszérfal veleszületett minősége,
 • ürítési zavarok (gyakori székrekedés),
 • ülőmunka,
 • mozgáshiány,
 • terhességgel és szüléssel összefüggő komplikációk,
 • egyéb.

Az aranyér kezelése – szabaduljon meg a problémától

Kezelése a megbetegedés stádiumától függ. Megszüntetése egyszerűbb a korai szakaszokban, amikor kúpok és kenőcsök alkalmazhatók.

A további fázisokban az ércsomó befecskendezése vagy hidegterápia (krioterápia) alkalmazható. A későbbi fázisokban igen eredményes a gumigyűrű felhelyezése.

Az utolsó lehetséges módszer a hagyományos sebészeti beavatkozás.

Fontos az életmód megváltoztatása, az elegendő folyadékot és rostot tartalmazó étrend, a több testmozgás és a megfelelő higiénia.

A konzervatív és a sebészeti kezelés kiegészíthető a Biomag 3D terápiájával. Célja – az oxigéndús vérellátás javításával – az érintett területen a duzzanat, a gyulladásos tünetek és a fájdalom csökkentése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Defekáció – bélsár ürítés, székelés
 • Aranyér – a hemorrhoid köznyelvi elnevezése
 • Krioterápia – hideghatásos kezelés, jegelés

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei aranyér esetén?

 • Segít a fájdalom enyhítésében.
 • Értágító hatásával elősegíti a jobb vérellátást és az oxigén továbbítását az érintett helyre.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb klinikai eredménye az aranyérben szenvedő pácienseknél elsősorban az analgetikus (fájdalomcsillapító) és vazodilatációs (értágító) hatás elérése.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Derékfájdalmaim voltak és aranyér miatt szenvedtem. A mágnesterápia hatására gerincfájdalmaim fokozatosan megszűntek és aranyerem meggyógyult. Feleségemnek 1 hónapon belül elmúlt a térdfájása, de folytatja a kezelést.

Manželé Babicovi, Kojetín

A készüléket férjem rendszeresen használta, főként aranyérre és egyéb problémákra, 2 éve azonban pacemakerrel kell élnie.

Marie Škrobánková, Březová

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.