Aranyér

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Olyan vénatágulatról van szó, amely a végbélnyílás alsó részén és az anális csatorna környékén figyelhető meg. Az aranyér gyógykezelése attól függ, milyen stádiumban van. E szerint 1-től (duzzadó vénák, egyéb probléma nélkül) 4-ig (az aranyeres csomók kitüremkednek a végbélnyílásból) különböztetjük meg az aranyér előrehaladottságát. Elhelyezkedése szerint belső és külső aranyérről beszélünk, és keletkezésének oka lehet az érfal veleszületett adottsága, székelési zavarok, tartós munkavégzés ülő helyzetben, stb. Az aranyér főbb tünetei közé tartozik a viszketés és égető érzés, ürítés során érzett fájdalom, élénk-piros vér szivárgása a végbélnyílásból, a későbbi stádiumokban az aranyér látható illetve kitapintható is. Az aranyér megelőzése és gyógykezelése az életstílus megváltoztatását, a több testmozgást, a gyógyszeres kezelést, scleroterapiát, az aranyér elkötését illetve akár a radikális műtéti beavatkozást foglalja magába.

A mágnesterápia jelentősége aranyér esetén

Az aranyér konzervatív és sebészeti gyógykezelése kiegészíthető a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiás kezelésekkel. A fájdalomcsillapító és értágító frekvenciákat egyrészt a heveny fájdalom csökkentésére, másrészt az érintett terület vér- és oxigénellátására használjuk, ami a vénatágulat és a gyulladásos tünetek enyhítéséhez vezet. A kezelések megfelelnek a nyugalmi állapotban javasolt prevencióhoz is, ne alkalmazzuk azonban a vénatágulat erősebb vérzékenysége idején.

A mágnesterápia alkalmazása aranyér esetén

Aranyér esetén naponta végezzünk 2 – 25 Hz-es kezeléseket lapos vagy köralakú applikátor segítségével, majd a későbbiekben prevenció céljából 36 – 44 Hz-es frekvenciákat alkalmazhatunk.

A mágnesterápia és az aranyér – sz Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról aranyér esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az aranyér esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.