Torokgyulladás (angina), rekedtség, felső légúti hurutok

Szerkesztő: | 2020. november 2.

Fáj a torka, rekedt a hangja, náthás, megduzzadtak nyirokcsomói és lázas? Torokgyulladásról vagy felső légúti hurutról lehet szó. Ha torokgyulladásra gyanakszik, javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz, hogy megelőzze az esetleges szövődményeket.

Angína, nachlazení, rýma, KHCD - popis diagnóz
Kép: Torokgyulladás (angina), rekedtség, felső légúti hurutok

Torokgyulladásra, rekedtségre keres megoldást?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A torokgyulladás (angina), rekedtség, felső légúti hurutok leírása és keletkezésének okai

Az angina (tonsillitis) szó mandulagyulladást jelent. Tünetei az erős fájdalom nyelés közben, rekedtség, rossz közérzet, duzzadt nyirokcsomók. Bakteriális (leggyakrabban a Streptococcus családból), vírusos vagy gombás eredetű betegségről van szó.

A megbetegedés fertőző és a levegőben terjed, cseppfertőzés útján. Nem ajánlatos alábecsülni, mivel súlyos szövődményekkel – abszcesszussal, veseelégtelenséggel, reumás lázzal – járhat.

A megfázás, nátha, valamint egyéb sima felső légúti hurutok a világon mindenütt a fertőző betegségek elsődleges okainak tekinthetők.

Tünetei a köhögés, torokfájás, nátha és a láz. Mindehhez járulhat izomfájdalom, fáradtság érzése, fejfájás és étvágytalanság is .

Főként az olyan fertőzések, melyeket emberi rhinovírusok (HRV) okoznak, vezethetnek másodlagos, súlyos szövődményekhez.

Gyermekeknél leggyakoribb a középfül-gyulladás, arcüreggyulladás (sinusitis), hörghurut, asztma és az alsó légutakat veszélyeztető cisztás fibrózis.

A rhinovírusok (HRV) általi fertőzések elsősorban az idősebbeket, transzplantáción átesett személyeket, újszülötteket és a kisgyermekeket veszélyeztetik.

A torokgyulladás (angina), rekedtség, felső légúti hurutok kezelése – szabaduljon meg a problémától

A baktériumok által okozott torokgyulladás esetén célzott antibiotikum terápia javasolt. Ha a fertőzés gyakorta előfordul, némely esetben a mandulák sebészeti eltávolítására is sor kerülhet.

A torokfájásra jól bevált a Priessnitz-borogatás.

Jelenleg nem ismerünk olyan gyógyszereket, melyek lerövidítenék az emberi rinovírusok (HRV) által okozott fertőzéseket.

A gyógykezelés a tünetek enyhítésére irányul. Ide tartoznak az analgetikumok, amelyek a fájdalmat csillapítják és a lázcsillapító (antipiretikus) készítmények (pl. Ibufropen). Ezen kívül fontos a pihenés és az elegendő folyadék-bevitel.

A Biomag 3D pulzáló terápia ezen betegségek számos tünetét – főként a nyirokcsomó duzzanatot – pozitívan befolyásolhatja, továbbá felgyorsítja a csillós hám regenerálódását, tágítja a légutakat, enyhíti a gyulladást.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Csillós hám – hámsejteken lévő sejtnyúlványok, amelyek a nyákot és egyéb részecskéket kifelé sodorják.
 • Laryngitis – gégehurut (gyulladás a légutak felső szakaszán).
 • Abszcesszus – olyan gyulladás által kialakult tályog, amely gennyet tartalmaz.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei torokgyulladás, rekedtség, felső légúti hurutok esetén?

 • Duzzanatgátló hatása van és elősegíti a nyálkahártya gyógyulását.
 • Enyhít egyes tüneteket és lerövidíti a lábadozás idejét.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb klinikai hatása a torokgyulladásban, rekedtségben, felső légúti hurutokban szenvedő pácienseknél elsősorban anti-ödémás (duzzanat elleni) és az érintett nyálkahártyát regeneráló effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket rendszeresen használom sportolás utáni fáradtság esetén, fej- és nyakcsigolya fájdalmakra és megfázásra is.

Jiří Šidlo, Děpoltovice

A készüléket naponta használjuk. Legtöbbet édesanyám, aki oszteoporózisban és asztmában szenved. Időnként mi is használjuk megfázás, légúti problémák vagy fejfájás esetén.

Jana Machalová, Bučovice

Artrózisom van, nagy térdízületi fájdalmakkal küzdöttem. Intenzív „Biomag“ kezelések után a fájdalmak csökkenni kezdtek és idővel megszűntek. A készülék náthára, megfázásra és fogfájásra is nagyon bevált.

Pavlíková asszony, Havířov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.