Amputáció utáni fájdalom

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Erős fájdalmai vannak végtag amputációját követően? A csonkból erednek vagy a fájdalom mintha az amputált testrésszel volna kapcsolatos? Számos olyan módszer létezik, amely segít a problémán és enyhíti a tüneteket.

Bolesti po amputaci - popis diagnózy
Kép: Amputáció utáni fájdalom

Megoldást keres az amputáció utáni fájdalomra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az amputáció utáni fájdalom leírása és jelentkezésének okai

Az amputáció utáni fájdalom amputációt követően a csonkban fellépő fájdalomérzet illetve fantom-fájdalom abban a testrészben, amelyet amputáltak.

Az amputáció okai többfélék lehetnek; minden esetben az emberi testbe való súlyos beavatkozásról van szó.

Az amputáció leggyakoribb oka az alsó végtagok vérellátási zavara. Amputációhoz a fájdalom csökkentése ill. kiküszöbölése miatt, illetve fertőzés (gangréna) vagy daganat-áttétel terjedésének megakadályozása érdekében folyamodnak.

Fájdalom az amputáción átesett betegek egyharmadánál jelentkezik és gyógyítással igen nehezen befolyásolható.

A csonkot érintő fájdalom rossz érrendszeri ellátás, idegi irritáció és hasonló okok miatt keletkezhet. Az ok megállapításához belgyógyászati és neurológiai kivizsgálás szükséges.

A fantom-fájdalom a csonkban fellépő fájdalomérzet abban a testrészben, amelyet amputáltak. A fájdalom pontos okát mindeddig nem sikerült egyértelműen megállapítani.

Amputáció utáni fájdalom kezelése – szabaduljon meg a problémától

Az amputáció utáni fájdalom kezelése a fájdalom okának megállapítása alapján történik.

A csonk fájdalmát a páciens állapota és a lehetőségek szerint fájdalomcsillapító terápiával kezelik. Amennyiben a fájdalom nem enyhül, sőt, erősödik, a probléma rendszerint magában a csonkban rejtőzik (pl. fertőzés, vérzés). Ilyenkor kerül sor a csonk alapos kivizsgálására és a problémák megszüntetéséhez a további eljárás meghatározására.

A fantom-fájdalom okát nem sikerült egyértelműen felderíteni, ezért a kezelés során különböző eljárásokat alkalmaznak (gyógyszerezés, fizikoterápiás módszerek, stb.).

Az amputációt követő lábadozásban és a normális életbe való lehető leggyorsabb visszatérésben fontos szerepet játszik a rehabilitációs és pszichológiai terápia.

A rehabilitáció keretében alkalmazható a Biomag 3D pulzáló terápiája. A terápia célja a fantom-fájdalom esetén a fájdalom enyhítése, a mikrocirkuláció javítása és a gyógyulási folyamat elősegítése. A csonkban fellépő fájdalmak esetén a kezelések enyhítik a fájdalmat és értágító hatást fejtenek ki.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Amputáció – perifériás testrész baleset miatt vagy sebészeti úton történő eltávolítása.
 • Exartikuláció – amputálás ízülettől kezdődően.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az amputáció utáni fájdalmakra irányuló terápia előnyei?

 • Segít a fájdalom enyhítésében.
 • Értágító hatása van.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát amputáció utáni fájdalmak esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. az I. Bókkon által vezetett budapesti kutatócsoport által 15 páciensen végzett klinikai vizsgálat az amputáció utáni fájdalmak enyhítésére javasolja a pulzáló terápia (PEMF) alkalmazását. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet ezeknek a panaszoknak a kezelésében.  A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomagot már 10 éve használom nyaki és ágyéki gerincfájdalmakra. Feleségem is használta a készüléket, miután amputálták a lábát. Minden ismerősömnek javasolom a Biomagot.

Vincet Gula, Tábor

Mindkét alsó végtagomat amputálták és gyakran voltak fantomfájdalmaim, különösen időváltozáskor. Ez esetben is segített a Biomag készülék.

Tibor Rábek, Zahor

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.