Alzheimer demencia – Alzheimer-kór

Szerkesztő: | 2020. április 8.

Önnek rossz a memóriája és fokozatosan elveszíti tanulási képességét? Ön nehezebben orientálódik az időben? Ezek az első pillantásra elhanyagolható tünetek lehetnek a súlyos Alzheimer-kór jelentkezésének előjelei. Az idejekorán történő diagnosztika és kezelés lelassíthatja a betegség lefolyását.

Alzheimer - popis Alzheimerovy demence
Kép: Alzheimer demencia – Alzheimer-kór

Keresi a megoldást az Alzheimer-kórra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az Alzheimer demencia leírása és jelentkezésének okai

Az Alzheimer-kór az agy neurodegeneratív betegsége, amely fokozatosan demenciába fejlődik.

Az agyban visszafordíthatatlan elváltozások mennek végbe, csökkennek a kognitív funkciók, mint a gondolkodás, memória és az ítélőképesség. 65 éves kor felett ez a demencia leggyakoribb típusa.

Korai stádiumban memóriazavar, időbeli dezorientáció, a depresszió jelei, szorongás és más, kevésbé szembetűnő tünetek jelentkeznek.

A betegség középső szakaszában a személyiségzavarok mélyülnek, az ember már nem képes a szokásos dolgok elvégzésére, nehezen kommunikál és zavarodott.

A késői, utolsó szakaszban zavarok jelentkeznek az étkezésben, szeretteik felismerésében, bekövetkezik az önellátásra való teljes képtelenség és sor kerül az egész személyiség szétesésére.

A betegség halálos kimenetelű, az orvosok csak lassítani tudják a folyamatot.

A betegség pontos oka ismeretlen.

A betegség kialakulásának kockázati tényezői a következők:

 • életkor,
 • öröklődés,
 • agyrázkódás.

Az Alzheimer demencia kezelése – a problémák eliminálása

Jelenleg az Alzheimer-kór kezelése inkább csak fékezi a betegség előrehaladását.

A megfelelő megelőzés az egészséges életmódon, az egészséges táplálkozáson és a testmozgáson alapul. Javasolható az agy edzése keresztrejtvényfejtéssel, sudokuval és társasjátékokkal.

A kezelés kognitív serkentőkkel történik. Ezek olyan anyagok, amelyek gátolják az acetilkolin lebomlását és javítják a kognitív funkciókat (gondolkodás, tanulás és memória).

Egyéb gyógyszerek a neuroleptikumok (az agresszió és a nyugtalanság kiküszöbölése), antidepresszánsok (a depresszió enyhítése), hipnotikumok (az alvás elősegítése) és anxiolitikumok (szorongás enyhítése).

Fontos a család és a beteg közvetlen környezete részéről tanúsított lelki támasz és gondozás.

Az Alzheimer-kór kiegészítő terápiája a rehabilitáció.

A rehabilitáció keretében jelentős mértékben érvényesül a 3D pulzáló terápia, amely hozzájárulhat a betegség progressziójának lassításához és az egészségi állapot stabilizálásához.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Neurodegeneratív megbetegedés – egész sor olyan állapot gyűjtőfogalma, amelyek elsődlegesen az emberi agyban lévő neuronokat befolyásolják (pl. Parkinson-kór,  Alzheimer-kór).
 • Kognitív funkciók – minden olyan gondolkodási folyamat, amely lehetővé teszi számunkra a felismerést, az emlékezést, tanulást és az állandóan változó környezeti feltételekhez való alkalmazkodást.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az Alzheimer-kórra irányuló terápia előnyei? 

 • Értágító hatásával nyújt segítséget.
 • Gyulladásgátló hatást fejt ki.
 • Javítja a központi idegrendszer tápanyag- és oxigén-ellátását.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatása az Alzheimer-kórban szenvedő pácienseknél elsősorban a vazodilatációs és gyulladáscsökkentő effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A pulzáló mágnesterápiát csaknem az egész család használja. Édesanyámat súlyos betegségből gyógyította ki. Otthonunkban a pulzáló mágnesterápia pótolhatatlan, tkp. a „háziorvos“ szerepét tölti be.

Paťhová asszony, Trhová Štěpánov

A Biomag készüléket kb. 10 évvel ezelőtt vettük meg. Akkoriban férjemnél Alzheimert diagnosztizáltak. A készüléket csaknem naponta használjuk - csak a hát és a kéz kezelésére. Nagyon elégedettek vagyunk.

Eva Tvrdoňová, Soblahov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.