Alzheimer-kór

Szerkesztő: | 7. január 2019

Az Alzheimer-kór leírása: az agy neurodegeneratív megbetegedéséről van szó, mely során az agy fokozatos leépülésére kerül sor. Az Alzheimer-kór az idegrostok és -sejtek széteséséhez, valamint – kóros fehérjék lerakódása következtében – az agy anyagcseréjének változásához vezet. A fentiek miatt fokozatos agysorvadás, béta-amiloid és plakk-képződés, acetilkolin csökkenés, steril gyulladás folyamatai mennek végbe, valamint az oxigén szabadgyökök hatására a neuronok pusztulására kerül sor. Jelenleg az Alzheimer-kór kezelése inkább a kóros folyamat lassítását jelenti és az agy metabolizmusára, a hormonális kezelésre, acetilkolinészteráz-gátlásra összpontosít, illetve gyulladás-csökkentő – s kiegészítésképpen – antioxidáns hatású anyagok használatára irányul.

A mágnesterápia jelentősége Alzheimer-kór esetén

Az Alzheimer-kór kiegészítő kezeléséhez tartozik a rehabilitáció, melynek keretében az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia alkalmazása igen megfelelő, mivel értágító és gyulladáscsökkentő hatásával javítja a központi idegrendszer tápanyag- és oxigén-ellátását, valamint hozzájárul a kóros folyamat fékezéséhez, az egészségi állapot stabilizálásához. A magasabb stimulációs frekvenciák az idegműködés serkentéséhez vezetnek.

A mágnesterápia alkalmazása Alzheimer-kór esetén

Alzheimer-kór esetén naponta 2-25, valamint 50-81Hz-es értágító és stimuláló programokat alkalmazunk. A fej kezeléséhez a szolenoid, a gerinc tájékára pedig lapos applikátor használatát javasoljuk.

A mágnesterápia és Alzheimer-kór – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról Alzheimer-kór esetén? Értesítsen minket! Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az Alzheimer-kór esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.
Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.