Alsó végtagok ischaemiás megbetegedése (keringési zavarok)

Szerkesztő: | 4. október 2019
Ischemická choroba dolních končetin
Kép: Alsó végtagok ischaemiás megbetegedése (keringési zavarok)

Ön megoldást keres az egészségügyi problémákra?

Kérdezzen tőlünk

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése jellemzői: Az artériákat érintő megbetegedésről van szó, amikor azok összeszűkülése vagy elzáródása állhat fenn. Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedésének leggyakoribb oka az atherosclerosis (érelmeszesedés), trombus (vérrög), a Bürger-kór, valamint – az erek átjárhatóságát szabályozó vegetatív idegek sérülése következtében kialakult – artéria-szűkület.

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése első, látens fázisában a betegnek nincsenek problémái, a második fázisban (klaudikáció intermittens) ha a beteg megáll és pihen, a fájdalom elmúlik és tovább tud menni. Ilyenkor már megjelenhetnek trofikus elváltozások. A végtag tartós fájdalma az alsó végtagok ischaemiás megbetegedésének harmadik fázisára utal, majd az utolsó, negyedik fázisban a végtag vérkeringése kritikus, izomrángások és görcsök jelentkeznek ilyenkor – a betegnél szövetelhalás veszélye áll fent, amely legelőször a végtag külső részein mutatkozik. Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedésének fő kockázati tényezője a dohányzás, a kevés testmozgás, az idős kor, lelki stressz, túlsúlyosság, magas koleszterin-szint, magas vérnyomás, diabétesz, stb.

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése szakszerű érvizsgálatot igényel, majd – az adott stádium és az előfordulás helye alapján – a gyógykezelés mihamarabbi megkezdését teszi szükségessé (a kockázati tényezők eliminálása, torna, apróbb sérülések kezelése, értágító kezelés, antikoaguláns kezelés, angioplasztika, embolectomia, legvégső esetben a végtag amputációja).

A mágnesterápia jelentősége az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése esetén

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – a prekapilláris és kapilláris erekre gyakorolt vasodilatációs hatásával – a komplex gyógykezelés kiegészítéseként szolgál, az érintett szövetekben javítja az oxigén és tápanyagok mikrocirkulációját, miáltal javítja a helyi anyagcsere-folyamatok működését.

A mágnesterápia alkalmazása az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése esetén

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése esetén az érintett testrészt 36 – 44 Hz és 10 – 50 Hz-es vértágító és stimuláló frekvenciákkal kezeljük.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Alsó végtagjaink vérellátása rossz és fájnak lábikráink. Érzem, hogy a mágnesterápia jót tesz. Mágnesezem az ivóvizet is és a puha gyümölcsöt. A készülék kezünk ügyében van, bármikor tudjuk használni.

Danuše Sobotková

Akinek rossz a vérkeringés a lábában, tegye az applikátort a lábikrája és talpa alá, hihetetlenül javítja a vérellátást.

Rudolf Blaščok, Stará Bělá

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.