Alsó végtagok ischaemiás megbetegedése (keringési zavarok)

Szerkesztő: | 7. január 2019

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése jellemzői: Az artériákat érintő megbetegedésről van szó, amikor azok összeszűkülése vagy elzáródása állhat fenn. Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedésének leggyakoribb oka az atherosclerosis (érelmeszesedés), trombus (vérrög), a Bürger-kór, valamint – az erek átjárhatóságát szabályozó vegetatív idegek sérülése következtében kialakult – artéria-szűkület.

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése első, látens fázisában a betegnek nincsenek problémái, a második fázisban (klaudikáció intermittens) ha a beteg megáll és pihen, a fájdalom elmúlik és tovább tud menni. Ilyenkor már megjelenhetnek trofikus elváltozások. A végtag tartós fájdalma az alsó végtagok ischaemiás megbetegedésének harmadik fázisára utal, majd az utolsó, negyedik fázisban a végtag vérkeringése kritikus, izomrángások és görcsök jelentkeznek ilyenkor – a betegnél szövetelhalás veszélye áll fent, amely legelőször a végtag külső részein mutatkozik. Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedésének fő kockázati tényezője a dohányzás, a kevés testmozgás, az idős kor, lelki stressz, túlsúlyosság, magas koleszterin-szint, magas vérnyomás, diabétesz, stb.

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése szakszerű érvizsgálatot igényel, majd – az adott stádium és az előfordulás helye alapján – a gyógykezelés mihamarabbi megkezdését teszi szükségessé (a kockázati tényezők eliminálása, torna, apróbb sérülések kezelése, értágító kezelés, antikoaguláns kezelés, angioplasztika, embolectomia, legvégső esetben a végtag amputációja).

A mágnesterápia jelentősége az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése esetén

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – a prekapilláris és kapilláris erekre gyakorolt vasodilatációs hatásával – a komplex gyógykezelés kiegészítéseként szolgál, az érintett szövetekben javítja az oxigén és tápanyagok mikrocirkulációját, miáltal javítja a helyi anyagcsere-folyamatok működését.

A mágnesterápia alkalmazása az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése esetén

Az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése esetén az érintett testrészt 36 – 44 Hz és 10 – 50 Hz-es vértágító és stimuláló frekvenciákkal kezeljük.

A mágnesterápia és az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az alsó végtagok ischaemiás megbetegedése eseténalkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.