Alopécia (hajhullás)

Szerkesztő: | 2020. április 8.

Önnek hirtelen a szokásosnál jobban hullik a haja? Kör alakú kopasz helyek jelentek meg a fején? Viszket a fejbőre vagy foltok találhatók rajta? Mindezek az alopécia tünetei lehetnek. A sikeres kezelés érdekében azt idejekorán meg kell kezdeni, ezért haladéktalanul forduljon szakorvoshoz, leginkább bőrgyógyászhoz.

Vypadávání vlasů - popis alopecie
Kép: Alopécia (hajhullás)

Megoldást keres az alopéciára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az alopécia és jelentkezésének okai

Patologikus hajhullásról van szó csomókban vagy akár a teljes szőrzet elvesztéséről.

A klinikai előfordulások alapján a betegség lehet diffúz és foltos jellegű.

Diffúz alopécia esetén a haj egyenletesen hullik, elhatárolt kopasz foltok nélkül. Ebből a csoportból messze a leggyakoribb az androgén alopécia. Gyakran természetes kopaszodásnak tekintik.

Az alopecia areata a foltos kopaszodás leggyakoribb előfordulása, ahol a haj pénzérme méretű foltokban hullik ki.

A betegség a férfiakat, nőket, gyermekeket és felnőtteket egyaránt érinti.

Egy egészséges ember naponta kb. 100 hajszálat veszít el, esetleg többet is (pl. hajmosás után). Ilyen mennyiségben nem beszélhetünk hajhullásról, inkább arról, hogy a haj cserélődik.

Ha viszont túl nagy mértékű hajhullással állunk szemben, alopéciáról beszélhetünk, és legjobb felkeresni a bőrgyógyászt. Ő választja ki a betegség okának legmegfelelőbb kezelést.

A hajhullásnak számos oka lehet, a leggyakoribbak a következők:

 • hormonális változások,
 • gének,
 • stressz,
 • toxikus hatások,
 • mechanikai hatások,
 • és bőrbetegségek.

Az alopécia kezelése – a problémák eliminálása

A sikeres kezelés alapja a hajhullás okának meghatározása.

A megelőzésben az egészséges életmód, az étkezési szokások megváltoztatása és a lelki stressz kerülése segít.

Az androgén alopéciánál az egyik lehetőség, hogy férfiaknak ösztrogéneket adagolnak. Néha megfelelő megoldás a sebészeti transzplantáció. Az alopecia areata esetében lokális kortikoszteroidokat használnak.

Enyhébb formáknál a fejbőr vérkeringését növelő anyagok és a test általános méregtelenítéséhez vezető egyéb eljárások is kipróbálhatók.

A Biomag 3D pulzáló terápia alkalmas az alopéciával kapcsolatos problémák megoldására. A kezelés célja a hajhullás megállítása és a fiziológiai növekedés feltételeinek és a hajnövekedés megújulásának megteremtése.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Méregtelenítés – az a folyamat, amellyel a szervezet megszabadul a mérgező anyagoktól vagy elpusztítja azokat.
 • Ösztrogének – női nemi hormonok, amelyek elsősorban a petefészekben, ezen kívül a mellékvese-kéregben és a zsírszövetben termelődnek.
 • Kortikoszteroidok – a mellékvese-kéregben termelődő szteroid hormonok.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az alopéciára irányuló terápia előnyei?

 • A hajszálerekre tágító hatást fejt ki.
 • Serkenti az oxigéndús vér és tápanyagok mikrocirkulációját a hajbőrben és jobb feltételeket teremt a hajnövekedés megújulásához.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát az alopécia esetében számos vizsgálat támasztja alá. Pl. egy 93 önkéntesen végzett és az Advances in Therapy folyóiratban publikált klinikai vizsgálat igazolja, hogy a pulzáló terápia (PEMF) képes megállítani a hajhullást és megújítani a hajnövekedést. A fentiekből kitűnik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia hatásának köszönhetően elősegítheti az alopéciával összefüggő problémák megoldását. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag használata főként OTTHON problémamentes! Nem kell eljárni kezelésekre, hanem otthon nyugodtan korlátozás nélkül lehet végezni a kezelést. Ez a Biomag készülék legnagyobb előnye.

Alena Pastyříková, Praha 3

A Biomag készülékkel igen elégedettek vagyunk, amit az bizonyít, hogy naponta használjuk. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert minél hamarabb kezdik el használni valamilyen problémára, annál könnyebb azt csökkenteni illetve kiküszöbölni.

František Zeman, Semily

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.