Állkapocs-ízületi fájdalom gyógyításának négy módja

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Állkapocs-ízületi fájdalom gyógyításának négy módját vetette egybe 72 páciens bevonásával A. Fouda (2014) a kairói egyetemen Egyiptomban. A noninvazív lézerterápia, a tűszúrásos kezelés és injekciós anesztetikumok beadása mellett az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia hatásait is tesztelték.

A diszfunkciós myofascialis tünetegyüttes és a vele összefüggő állkapocs-ízületi fájdalom a leggyakoribb fájdalom az arc tájékán, melyet a rágóizmoknak az ún. kiváltó pontokban fellépő érzékenysége idéz elő és a száj korlátozott nyitásához vezet. Az orvosi kutatócsoport a rendelkezésre álló négy hét alatt négy egymástól független terápiával megkísérelte ezen kiváltó pontok befolyásolását és a leghatékonyabb gyógymód meghatározását.

A páciensek első csoportja hetente háromszor noninvazív lézerterápiában részesült, a második csoport hetente háromszor tűszúrásos kezelést kapott, a harmadik csoportnál minden kiváltó pontba heti három alkalommal 0,5 ml 3%-os anesztetikumot fecskendeztek és a negyedik csoportot hetente háromszor alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápiában részesítették.

Az eredményekből kitűnt, hogy az állkapocs-ízületi fájdalom leghatékonyabb gyógymódja éppen a pulzáló mágnesterápia.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia analgetikus hatása mutatkozott a legmegbízhatóbbnak az arc tájéki fájdalom enyhítésében, és általában véve is a legfeltűnőbb javulást az állízületi problémákkal küzdő pácienseknél lehetett megfigyelni. Például az artrocentézis (csaknem noninvazív ízületi öblítés) módszerével kombinálva a jelen tanulmány szerint a pulzáló mágnesterápia kiváló komplex gyógymódnak bizonyult.

Forrás: Fouda, A. (2014) Comparison between four treatment modalities for active myofascial triggers points. Plastic and Aesthetic Reaserch. 1 (1), 21-28.

Az aktív myofascialis kiváltó pontok négy gyógymódjának egybevetése / Comparison between four treatment modalities for active myofascial triggers points

http://parjournal.net/article/view/27

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve