Állkapocs-ízületi fájdalom

Szerkesztő: | 2020. április 8.

Ön állkapocs ízületi fájdalomban szenved? Átterjedt a fogaira, nyakára vagy fejére is?  Állkapcsa mozgatásakor kattogást észlel és a szájnyitás nehézséget okoz?  Ennek oka az állkapocs-ízület valamely betegsége lehet.

Bolesti čelistního kloubu - popis diagnóz
Kép: Állkapocs-ízületi fájdalom

Megoldást keres fájdalmaira?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az állkapocs-ízületi fájdalom leírása és jelentkezésének okai

Az állkapocs-ízület vagy temporomandibuláris ízület (TMK) az emberi szervezet egyik legösszetettebb és legtöbbször használt ízülete.

Az ízület fájdalmátérezhetjük az állkapocs mozgatásakor, de nyugalmi állapotban is. Közvetlenül az ízületben jelenhet meg, és átterjedhet a nyakra, a fogakra, a fejre vagy a fülre is. Olykor kattogás hallatszik, vagy megnehezítheti a szájnyitást.

A betegség kialakulásának és az állkapocs ízület fájdalmának okai többfélék lehetnek.

A problémák sérülés, artrózis vagy artritisz következtében keletkezhetnek. Stressz esetén a gyakori fog-összeszorítás is okozhatja az ízület fájdalmát. Például a harapási pozíció foghúzás vagy helytelen fogtömés alkalmazása utáni változása is okozhat problémákat.

A fájdalom valódi okának azonosítása és a kezelés meghatározása érdekében gyakran több egészségügyi szakágazat  (fogászat, fül-orr-gégészet, fizioterápia vagy pszichológia) együttműködésére van szükség.

Az állkapocs-ízületi fájdalom kezelése – a problémák eliminálása

A kezelés hosszadalmas lehet, és a páciens türelmét igényli.

A konzervatív kezelés az akut állapot enyhítését szolgálja. Ilyenkor az orvos javaslata a nyugalom biztosítása, nem-szteroid antiflogisztikumok a fájdalom enyhítésére, a szájnyitás korlátozása és puha ételek fogyasztása.

Ha az állkapocs-ízület fájdalmának strukturális okai vannak (pl. artrózis), a betegség tünetei enyhíthetők.

Funkcionális rendellenességek (pl. az ízületi fejecs “kiugrásának” érzése vagy izomterhelés miatti fájdalom) esetén a fizioterápia segíthet.

Az állkapocs-ízületi fájdalmakra irányuló terápia az állkapocs-ízület, a fej és a nyaki gerinc körüli lágy szövetek manuális kezeléséből, ízületi mobilizációból és mindenekelőtt speciális tornából áll.

Néha különböző segédeszközöket, mint pl. harapásemelő sínt is használnak. Bonyolultabb esetekben az injekciózást is segítségül hívják, és a legnehezebb eseteket sebészeti úton oldják meg.

A rehabilitáció keretében a Biomag 3D pulzáló terápia – mind a betegség akut szakaszában, mind az utókezelések során – jelentősen segít az állkapocs ízületi fájdalmak kiküszöbölésében.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Harapásemelő sín – kivehető műanyag fogászati segédeszköz, leggyakrabban az éjszakai fogcsikorgatás vagy az állkapocs ízületek bizonyos betegségeinek kezelésére használják.
 • Bruxizmus – éjszakai fogcsikorgatás.
 • Nem-szteroid antiflogisztikumok – nem-szteroid reumás vagy nem-szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek (aszpirin, ibuprofen…).

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az állkapocs ízületi fájdalomra irányuló terápia előnyei?

 • Segít enyhíteni a fájdalmat.
 • Görcsoldó hatást fejt ki.
 • Gyulladásgátló hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatását az ízületi fájdalmak enyhítése tekintetében számos tanulmány alátámasztja. Pl. a kairói egyetem A. Foud vezette kutatócsapatának 2014-ben lefolytatott klinikai vizsgálata igazolja az állkapocs ízületi fájdalmai esetén – 3 más kezelési módszerrel összehasonlítva – éppen a pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát. A fentiekből az következik, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia fájdalomcsillapító hatásával enyhítheti az ízületi fájdalmat és az ödémát. A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A készüléket 10 éve használjuk, az egész család kezeli magát. Fájdalmak esetén a probléma 2-3 nap múlva megszűnik. Használjuk a magnetizált vizet is.

Daniela Bábiková, Nitra

A készüléket el se tesszük, állandóan készen áll a fotelben, s így tévénézés közben mindketten felváltva használjuk problémáinkra. Tudjuk, hogy enyhíti a fájdalmat és huzamosabb használata segít a problémáinkra.

František Holásek, Traplice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.