Akut alsó végtagi ischaemia gyógyítása

Szerkesztő: | 2020. április 20.

Az akut alsó végtagi ischaemia és a diabetes gyógyítása alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia (15 Hz, 1,2 mT) segítségével kísérleti állaton volt Y. Pan (2013) kutatócsoportja tanulmányának tárgya.   

Az alsó végtagok ischaemiája – a gyenge érképzés-érmegújulás (neovaszkularizáció) miatt – a diabéteszes betegek nagy problémája.

Korábbi tanulmányok már bizonyították, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia elősegíti az ischaemiás elváltozások során károsodott vérerek növekedését és megújulását.

A jelen tanulmány azonban azzal a kérdéssel foglalkozott, vajon a pulzáló mágneses mező hasonló gyógyhatással lesz-e a diabéteszhez kapcsolódó végtag-ischaemia esetén is.

Az eredmények alátámasztották, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia az alsó végtagok akut ischaemiája esetén – elsősorban a pulzáló elektromágneses mező – fibroblast növekedési faktor-2-re (FGF-2) gyakorolt pozitív hatásával – javítja a vérkeringést és az új vérerek képződését.

A pulzáló elektromágneses terápia így felbecsülhetetlen értéket képviselhet az ischaemiás végtagproblémákkal küzdő cukros betegek gyógykezelése során.

Forrás: Pan, Y. et al. (2013) Effects of PEMF on microcirculation and angiogenesis in a model of acute hindlimb ischemia in diabetic rats. Bioelectromagnetics. [Online] 34 (3), 180–188.

A PEMF mikrocirkulációra és angiogenesisre gyakorolt hatása diabéteszes patkányok hátsó végtagi akut ischaemiája modell-helyzetében / Effects of PEMF on microcirculation and angiogenesis in a model of acute hindlimb ischemia in diabetic rats

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22952041

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve