Agyi érkatasztrófát követő állapot

Szerkesztő: | 7. január 2019

Az agyi érkatasztrófa (stroke) jellemzői: Az agyi érkatasztrófa az agyban hirtelen fellépő – rendszerint gócos – elváltozás, amely ischaemiás, hemoragikus, intracerebrális és subarachnoidális eredetű keringési zavar következtében jön létre.

Az agyi érkatasztrófákat lefolyásuk szerint – a 24 órán belül átvészelhető – transiens esetekre (figyelmeztetés), reverzibilis esetekre, melyek 24 órától 14 napig tartanak, majd ezután elmúlnak (működésbeli deficitet hagyhatnak maguk után), és progrediáló esetekre szokás osztani, mely – az agyi cirkuláció kompenzációs mechanizmusai funkciózavarának kíséretében – trombózissal folytatódik és – irreverzibilis gócos károsodást és tartós funkcionális deficitet eredményező – agyi érkatasztrófával végződik. Az agyi érkatasztrófa gyógykezelése heveny stádiumban a vitális funkciók fenntartására, ödéma-csökkentő, esetleg trombolitikus kezelésre és a vérnyomás normalizálására irányul. Az agyi érkatasztrófa akutt stádiumának átvészelését a rehabilitáció követi.

Mágnesterápia agyi érkatasztarófát követő állapot esetén

A megfelelő időben végzett rehabilitáció keretében (rendszerint a páciens kórházi kezelésből való hazaengedését, az akutt stádium átvészelését követően) alkalmazható a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia, mely – a prekapilláris és kapilláris erekre gyakorolt – értágító hatásával jelentősen javítja a mikrocirkulációt, az oxigén- és tápanyagbevitelt az agy érintett részeibe és egyúttal gyulladásgátló hatást is kifejt. Így javulnaksz idegsejtek normál funkciójának metabolikus viszonyai és támogatást nyújt a további, agyi érkatasztrófát követő rehabilitáció végzéséhez.

A mágnesterápia alkalmazása agyi érkatasztarófát követő állapot esetén

Az agyi érkatasztrófát követő állapot esetén 2 – 25 Hz közötti – spasmolitikus és vasodilatációs hatást kifejtő – frekvenciát alkalmazunk. A fej kezelésére szolenoid, szükség szerint pedig a nyaki gerinc kezelésére lapos applikátor alkalmazását javasoljuk.

A mágnesterápia és az agyi érkatasztarófát követő állapot – Az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról agyi érkatasztrófátkövető állapot esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk az agyi érkatasztrófátkövető állapot esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.