Agyi érkatasztrófát követő állapot

Szerkesztő: | 4. október 2019
Cévní mozková příhoda - popis diagnózy
Kép: Agyi érkatasztrófát követő állapot

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Az agyi érkatasztrófa (stroke) jellemzői: Az agyi érkatasztrófa az agyban hirtelen fellépő – rendszerint gócos – elváltozás, amely ischaemiás, hemoragikus, intracerebrális és subarachnoidális eredetű keringési zavar következtében jön létre.

Az agyi érkatasztrófákat lefolyásuk szerint – a 24 órán belül átvészelhető – transiens esetekre (figyelmeztetés), reverzibilis esetekre, melyek 24 órától 14 napig tartanak, majd ezután elmúlnak (működésbeli deficitet hagyhatnak maguk után), és progrediáló esetekre szokás osztani, mely – az agyi cirkuláció kompenzációs mechanizmusai funkciózavarának kíséretében – trombózissal folytatódik és – irreverzibilis gócos károsodást és tartós funkcionális deficitet eredményező – agyi érkatasztrófával végződik. Az agyi érkatasztrófa gyógykezelése heveny stádiumban a vitális funkciók fenntartására, ödéma-csökkentő, esetleg trombolitikus kezelésre és a vérnyomás normalizálására irányul. Az agyi érkatasztrófa akutt stádiumának átvészelését a rehabilitáció követi.

Mágnesterápia agyi érkatasztarófát követő állapot esetén

A megfelelő időben végzett rehabilitáció keretében (rendszerint a páciens kórházi kezelésből való hazaengedését, az akutt stádium átvészelését követően) alkalmazható a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia, mely – a prekapilláris és kapilláris erekre gyakorolt – értágító hatásával jelentősen javítja a mikrocirkulációt, az oxigén- és tápanyagbevitelt az agy érintett részeibe és egyúttal gyulladásgátló hatást is kifejt. Így javulnaksz idegsejtek normál funkciójának metabolikus viszonyai és támogatást nyújt a további, agyi érkatasztrófát követő rehabilitáció végzéséhez.

A mágnesterápia alkalmazása agyi érkatasztarófát követő állapot esetén

Az agyi érkatasztrófát követő állapot esetén 2 – 25 Hz közötti – spasmolitikus és vasodilatációs hatást kifejtő – frekvenciát alkalmazunk. A fej kezelésére szolenoid, szükség szerint pedig a nyaki gerinc kezelésére lapos applikátor alkalmazását javasoljuk.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Masszőrként javasolni szoktam klienseimnek a mágnesterápiát. Kiemelkedők az eredmények a hátizomzat esetén, amikor hideg vagy huzat hatására megmerevedik. Ezen kívül csecsemőknél gyermekbénulás, agyvérzés, befagyott váll esetén ...

Lenka Vidurková, Vracov

Férjem erős agyvérzés után súlyos állapotban volt. A készüléke nagyon megkedvelte, naponta használta és állapota javulásnak indult.

Mária Krištofová, Proč

5 évvel ezelőtt agyvérzést kaptam, aminek következményeként egész jobb oldalam béna maradt, ami rehabilitáció és gyógyfürdők segítségével javulni kezdett. Csak a jobb kezem és részben a jobb lábam még nem tökéletes. A Biomag készülék használata segít a javulásban.

Ivan Boreš, Prachatice

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.