Agyér-katasztrófát követő állapotok

Szerkesztő: | 2020. április 14.

Önnek petyhüdt vagy érzéketlen az arca, keze vagy lába? Nehezére esik az artikulálás, egyensúly-problémákkal küzd? Agyér-katasztrófáról lehet szó, melynek tüneteit az emberek gyakran alábecsülik. A korai felismerés, az elsősegélynyújtás és az azonnali kórházba szállítás nemcsak az életet, hanem a mozgás és a beszéd képességét is megmentheti.

Cévní mozková příhoda - popis diagnózy
Kép: Agyér-katasztrófát követő állapotok

Megoldást keres agyi érkatasztrófájára?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az agyér-katasztrófa leírása és jelentkezésének okai

Az agyér-érkatasztrófa (ICTuS, agyszélhűdés, stroke, agyinfarktus vagy agyvérzés) az agy hirtelen történő károsodása. Létrejöttének mechanizmusa szerint az agyér-katasztrófát ischaemiás és haemorrhagiás kórformákra lehet osztani.

Az ischaemiás agyér-katasztrófa az agyi artéria elzáródása következtében jelentkezik. Erre trombózis vagy embólia következtében kerül sor.

A haemorrhagiás agyi érkatasztrófa agyvérzést jelent.

Ez mindig olyan akut állapot, amely sürgős orvosi ellátást igényel. A betegség a felnőtt korban történő elhalálozások egyik leggyakoribb oka.

A tünetek közé tartozik a test egyik oldalának gyöngesége vagy akár bénulása, hirtelen látászavar, erős fejfájás, beszédzavarok, beszédértési zavarok, stb.

Az alapvető tünetek felismerésének egyszerű eszköze a FAST teszt. Ez a Face (az arc megnyilvánulásai – pl. lefelé görbülő száj), Arm (kar –  nem tudja megtartani a kezében lévő tárgyat), Speech (beszéd – képtelen beszélni), Time (idő – mihamarabbi kórházba szállítás szükségessége) angol szavakból álló mozaikszó.

A betegség kockázati tényezői az alábbiak:

 • magas vérnyomás,
 • mozgáshiány,
 • emelkedett koleszterinszint,
 • dohányzás,
 • cukorbetegség,
 • túlsúly.

Az agyér-katasztrófa kezelése – a probléma eliminálása

Az agyér-katasztrófa kezelése akut stádiumban az életfunkciók fenntartására, az ödématerápiára, esetleges thrombolyticus kezelésre és a vérnyomás normalizálására irányul.

Az életfunkciók stabilizálása után megkezdődik a rehabilitáció. Ez a rehabilitációs eljárások keretében a passzív rehabilitációtól az aktív testmozgásig terjed.

A fizioterapeuta mellett a logopédus és az ergoterapeuta is részt vesz a rehabilitációs folyamatban.

Az agyér-katasztrófa megelőzésének alkalmas módszere a rendszeres testmozgás, a zsírok, cukrok és az alkohol korlátozása.

A rehabilitáció keretében jelentős szerepe van a Biomag 3D pulzáló terápiának, amely elősegíti az agyér-katasztrófával kapcsolatos problémák megoldását. Célja, hogy javítsa az idegsejtek normális működésének metabolikus feltételeit és elősegítse a további rehabilitációt.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Ergoterápia – a betegek kezelési és rehabilitációs módja megfelelő munka végzésével, amely lehetővé teszi fizikai és mentális állapotuk javítását, valamint szociális érvényesülésüket.
 • Trombózis – olyan esemény, amikor a véralvadás során vérrög képződik.
 • Embólia – az alvadt vérrög megakadása az erekben, ami azok elzáródásához és a későbbiekben a test adott részében (agy, tüdő, végtag) a vérellátás megszűnéséhez (ischaemia) vezet.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek az agyér-katasztrófára irányuló terápia előnyei?

 • A prekapillárisok és a kapillárisok értágító hatásukkal jelentősen javítják a mikrocirkulációt.
 • Ez biztosítja az oxigén-és tápanyag-ellátást az agy érintett területein.
 • Ödémacsökkentő hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápia legjelentősebb hatása az  agyi érkatasztrófában szenvedő pácienseknél elsősorban a vazodilatációs és gyógyulást elősegítő effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

5 évvel ezelőtt agyvérzést kaptam, aminek következményeként egész jobb oldalam béna maradt, ami rehabilitáció és gyógyfürdők segítségével javulni kezdett. Csak a jobb kezem és részben a jobb lábam még nem tökéletes. A Biomag készülék használata segít a javulásban.

Ivan Boreš, Prachatice

Férjem erős agyvérzés után súlyos állapotban volt. A készüléke nagyon megkedvelte, naponta használta és állapota javulásnak indult.

Mária Krištofová, Proč

Masszőrként javasolni szoktam klienseimnek a mágnesterápiát. Kiemelkedők az eredmények a hátizomzat esetén, amikor hideg vagy huzat hatására megmerevedik. Ezen kívül csecsemőknél gyermekbénulás, agyvérzés, befagyott váll esetén ...

Lenka Vidurková, Vracov

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.