Agyi diszfunkció

Szerkesztő: | 2019. október 4.
Mozková dysfunkce - popis diagnózy
Kép: Agyi diszfunkció

Megoldást keres egészségügyi problémáira?

Kérdezzen tőlünk

Az agyi diszfunkció jellemzői: A gyerekeknél a minimális agyi diszfunkció a központi idegrendszer sérülése a méhen belüli élet során, mely szülési trauma, vérellátási zavarok és számos egyéb hatásból eredhet. Az agyi diszfunkció egy sor patológikus elváltozás, pl. mozgászavar, koncentráció hiánya, tanulási zavar formájában jelenhet meg. Az agyi diszfunkció kezelésének alapja a célirányos tartós rehabilitáció.
A felnőtteknél az agyi diszfunkció rendszerint az agy – isémia, autoimmun folyamat, toxicitás és egyéb hatások következtében fellépő – elégtelen vérellátásával és degeneratív elváltozásaival kapcsolatban fodul elő.

A mágnesterápia célja agyi diszfunkció esetén

A központi idegrendszer keringési és anyagcsere folyamatainak javítása, s ezáltal jobb feltételek megteremtése a gyorsabb javulás, a károsult funkciók megújulása, az izomtónus változása, stb. érdekében.

A mágnesterápia leírása és alkalmazása agyi diszfunkció esetén

A minimális agyi diszfunkció (vagy enyhe gyermekkori encephalopathia) a központi idegrendszer /KIR/ – szülési traumából, vérellátási zavarokból és számos egyéb hatásból eredő –sérülése. A KIR strukturális változásaiból eredő károsodások következménye a megszokottól eltérő viselkedési zavarok egész sora, pl. a feltűnően kiegyensúlyozatlan értelmi fejlődés, figyelemzavar, sokszor hipoaktivitásba átcsapó hiperaktivitás, összpontosítás hiánya, kitartás-hiány, fáradékonyság, impulzív viselkedés, kicsapongások, hangulatváltozások, kiegyensúlyozatlan szellemi teljesítmény, érzelmi labilitás, infantilis viselkedés, elalvási problémák, éjjeli bevizelés, rossz álmok, beszédhiba, testmozgási hiányosságok, érzékszervi zavarok, tanulási, olvasási zavarok, írászavarok (diszlexia, diszgráfia), stb.
Az agyi diszfunkció mágnesterápiás kezelésének alapja a farmakoterápia, amely elsősorban az „agy táplálására“, továbbá – nagyobb mennyiségű oxigén és glukóz idegsejtekhez való eljuttatása révén – az agyerek tágítására és a célirányos, tartós rehabilitációra irányul.

Az agyi diszfunkció a felnőtteknél lehet elsődleges (az agyat közvetlenül károsító betegség ill.sérülés következménye) vagy másodlagos (az agy károsodása a szervezet egyéb rendszerei sérülésének egyik tünete). Az agyi diszfunkció a felnőtteknél leggyakrabban az agy keringési zavarai (pl. ischaemiás stroke), illetve degeneratív, ischemiás, autoimmun, toxikus és egyéb elváltozásai esetén keletkezik.

A mágnesterápia mint az agyi diszfunkció kezelésének optimális módszere

A Biomag alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápia olyan optimális módszer, amelynek része egyrészt a gyógyszeres kezelés (az oxigén- és tápanyagdús vér mikrocirkulációjának javulása a KIR-ben), másrészt olyan optimális fiziátriai (természetes) gyógymód, amely módosítja az izomtónust, helyreállítja a normális működést és gyorsítja az állapotjavulást. A szakirodalom leírja a mozgássérült gyermekek súlyos eseteinél tapasztalt kiváló eredményeket. Javasoljuk a kezelést a gerinc egész hosszában és a fejre, mozgászavarok esetén a sérült helyre is alkalmazni. Gyermekeknél a mágnesterápia – a komplex ápolás keretében – mindennapos, sok éven keresztül végzett terápia formájában igen hasznosnak bizonyult.

A felnőtteknél agyi keringési zavar esetén a (vitális funkciók fenntartására, az ödéma-, esetleg trombózis-megelőző kezelésre, a vérnyomás szabályozására irányuló, akutt stádium gyógykezelését követő) mágnesterápia rendszerint a kórházi kezelés utáni gyorsabb felépülés érdekében javasolt. A Biomag alacsonyfrekvenciájú pulzáló mágnesterápiás kezelések által elért, a neuronok közvetlen stimulációjával, a prekapilláris és kapilláris erek tágulásával a KIR sérült szöveteiben jelentős változás áll be a mikrocirkulációban, az oxigén- és tápanyag-ellátásban, ami egyúttal ödéma-csökkenéssel jár. Összességében javulnak az anyagcsere-folyamatok, visszaáll az idegsejtek normális funkciója, javul a mozgásszervek állapota és csökken az agyi diszfunkció keletkezésének kockázata.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Fiam gyermekbénulásban szenved (diszkinéziás mioclonus). Születését követő 1 évben nem fordult meg, kezével nem tudott semmit megfogni. A Vojta-módszert, a pulzáló mágnesterápiát alkalmaztuk nála és speciális tornára jártunk vele. 2 éves korában mászni kezdett és 3 évesen egyedül feláll.

Dita Olexová, Třemošnice

Unokám gyermekbénulásban szenved, a készüléket a lábára, kezére és nyakára használjuk - enyhe javulás látható a felső és alsó végtagok vérkeringésében, illetve hideg lábai vérellátásában is.

Katarína Bocorová, Moravské Lieskové

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

  • Cukorbetegség
  • Gerincfájdalmak
  • Lábszárfekély
  • Magas vérnyomás
  • Karpális alagút szindróma
  • Ízületi gyulladások
  • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.