Agyi diszfunkció

Szerkesztő: | 2020. november 10.

Betegség vagy fejsérülés következtében eszméletvesztéssel, dezorientációval vagy álmossággal küzd? Az agyban károsodás mehetett végbe. Emiatt egy vagy több fajta agyi diszfunkcióban szenvedhet. Minden esetben helyénvaló szakorvoshoz fordulni!

Mozková dysfunkce - popis diagnózy
Kép: Agyi diszfunkció

Megoldást keres agyi diszfunkcióra?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

Az agyi diszfunkció leírása és keletkezésének okai

Az agy testünk irányító központja. Károsodása egy sor funkcióra negatívan hat. Ilyenkor teljes eszméletvesztésre, dezorientációra, bénulásra, figyelemvesztésre és további károsodásokra kerülhet sor.

Felnőtteknél az agyi diszfunkció lehet:

 • elsődleges – az agyat közvetlenül károsító betegségek vagy sérülés esetén,
 • másodlagos – amikor az agy károsodása a szervezet további rendszereiben végbement általános károsodás egyik tünete.

Leggyakrabban az agy elégtelen vérellátásával kapcsolatban (pl. stroke következtében), valamint degeneratív, ischaemiás, autoimmun, toxikus és egyéb elváltozások esetén jelentkezik.

Az enyhe agyi diszfunkció gyermekeknél (LMD ill. gyermekkori encephalopathia – LDE) a gyermek központi idegrendszeri rendellenessége. A gyermek méhen belüli életében fordul elő szülési trauma, ischaemia és számos egyéb hatás miatt.

Megnyilvánulhat mozgászavartól kezdve a figyelemzavaron át egészen a hiperaktivitásig vagy hipoaktivitásig, figyelem-, tanulás-, olvasás-, vagy írászavarig (diszlexia, diszgráfia) és sok más tünetig terjedően.

Agyi diszfunkció – szabaduljon meg a problémától

Az elsődleges kezelést a diszfunkció oka alapján határozzák meg.

Agykárosodás esetén általános a konzervatív gyógymód (melynek alapja az ágynyugalom), de operációra is sor kerülhet.

Stroke esetén az akut stádiumra figyelemmel rendelik el a gyógymódot. Az életfunkciók fenntartására, az ödématerápiára, esetleges trombolitikus kezelésre és a vérnyomás normalizálására irányul.

Alapvető az agyat „táplálékkal“ ellátó és az idegsejtek jobb oxigén- és glükózellátása érdekében az agyi erek véráramát tágító farmakoterápia.

Nagy jelentőséggel bír a célirányos tartós rehabilitáció. A Biomag 3D pulzáló terápiája erre optimális módszer.

Magában foglalja ugyanis a farmakoterápia hatását és javítja az oxigéndús vér és tápanyagok mikrocirkulációját a központi idegrendszerben. Ugyanakkor megfelelő fizioterápiás módszer, mivel az izomtónus kiegyensúlyozásához, a normális funkciók javulásához és a gyorsabb felépüléshez vezet.

Stroke esetében felnőtteknél a 3D pulzáló terápia megkezdése a mihamarabbi rehabilitáció keretében javasolt (rendszerint a páciensnek az akut stádium leküzdését követően a kórházból való hazaengedésekor).

Gyermekeknél a komplex gyógykezelés keretében a mindennapos és a sokéves mágnesterápia igen hasznos. A szakirodalom felsorol olyan eseteket, ahol súlyos mozgásszervi károsodásban szenvedő gyermekeknél kiváló eredményeket értek el.

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Hiperaktivitás – olyan fizikai állapot, amelyet abnormális aktivitás, impulzivitás, ingerlékenység jellemez.
 • Hipoaktivitás – olyan fizikai állapot, amikor az aktivitás abnormális mértékben lecsökken.
 • Diszlexia – olvasási zavar.
 • Diszgráfia – írászavar.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei agyi diszfunkció esetén?

 • Elősegíti a neuronok stimulálását, a prekapillárisok és kapillárisok tágítását a központi idegrendszer károsult szöveteiben.
 • Javítja a mikrocirkulációt, az oxigén- és tápanyagellátást.
 • Ödémagátló hatást fejt ki.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A Biomag 3D pulzáló terápiájának legjelentősebb hatása az agyi diszfunkcióban szenvedő pácienseknél elsősorban a vazodilatációs és anti-ödémás effektusban rejlik.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

Fiam gyermekbénulásban szenved (diszkinéziás mioclonus). Születését követő 1 évben nem fordult meg, kezével nem tudott semmit megfogni. A Vojta-módszert, a pulzáló mágnesterápiát alkalmaztuk nála és speciális tornára jártunk vele. 2 éves korában mászni kezdett és 3 évesen egyedül feláll.

Dita Olexová, Třemošnice

Unokám gyermekbénulásban szenved, a készüléket a lábára, kezére és nyakára használjuk - enyhe javulás látható a felső és alsó végtagok vérkeringésében, illetve hideg lábai vérellátásában is.

Katarína Bocorová, Moravské Lieskové

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.