Ágybavizelés gyermekeknél (enuresis)

Szerkesztő: | 7. január 2019

Jellemzők: Az ágybavizelő gyermekek döntő többségének húgyhólyagja normál működésű és alvása szintén normális, csak, amikor a húgyhólyag megtelik, nem ébrednek fel és bekövetkezik a bevizelés. A gyermekek ágybavizelésének alapvető patofiziológiájában a húgyhólyag funkciója, az alvás, a vizeletképződés és a genetikai hajlam érvényesül.

Az ágybavizelés (enuresis) gyakrabban figyelhető meg a fiúknál, mint a lányoknál. Az antidiuretikus kezelés az éjszakai alvás folyamán a vizeletképződés leleassulásához vezet és segíthet a probléma megoldásában. A gyermekek ágybavizelését okozhatják lelki problémák.

A mágnesterápia jelentősége a gyermekek ágybavizelése esetén

A gyermekek ágybavizelése esetén a Biomag alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia kiegészítő kezelésként alkalmazható (gyulladáscsökkentő, myorelaxációs hatás), azonban nincs befolyással az összes tényezőre (jelentős lelki tényezők, genetikai adottságok, stb.). A gyermekek ágybavizelése esetén a kezelést javasoljuk a nap folyamán végezni naponta és tartósan az ágyéki gerinc és a húgyhólyag tájékán. Ezen kívül fontos a fertőzések elleni védekezés, a javasolt – főként elalvás előtti – folyadékfogyasztás és a gyermekorvos egyéb utasításainak betartása.

A mágnesterápia alkalmazása a gyermekek ágybavizelése esetén

A gyermekek ágybavizelése esetén 10 – 14 és 2 – 25 Hz-es izomlazító és értágító kezeléseket végezzünk az ágyéki gerinc és a húgyhólyag tájékán.

A mágnesterápia és az ágybavizelés gyermekeknél – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a mágnesterápia alkalmazásáról gyermekek ágybavizelése esetén? Értesítsen minket!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a gyermekek ágybavizeléseesetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.