Gyermekkori ágybavizelés (enurézis)

Szerkesztő: | 2020. május 20.

Gyermeke 5 évnél idősebb és éjjelente bevizel? Lényeges, hogy gyermekét ne hozza stresszhelyzetbe, ne büntesse és vigye el szakorvoshoz. Az orvos a kivizsgálást követően javaslatot tesz az ágybavizelés (enurézis) lehető leghamarabbi kiküszöbölésére.

Pomočování u dětí - popis enurézy
Kép: Gyermekkori ágybavizelés (enurézis)

Megoldást keres az ágybavizelésre?

Szeretne megszabadulni a problémáitól?

A gyermekkori ágybavizelés leírása és jelentkezésének okai

 Ágybavizelésen (enurézis, latinul enuresis) az 5 évesnél idősebb gyermekek akaratlan éjszakai vizeletürítését értjük. Az ágybavizelő gyermekek többségének húgyhólyagja jól működik, alvásuk is megfelelő, de nem ébred fel, amikor a hólyag megtelik, ezért bevizel.

Ún. primer éjszakai enurézisről beszélünk, ha a gyermek azelőtt nem volt soha éjszaka ágytiszta.

Szekunder éjszakai enurézisről olyan gyermekeknél beszélünk, akiknél az éjszakai bevizelés tartósabb (legalább féléves) ágytisztaságot követően jelent meg ismét. Ennek rendszerint lelki okai vannak (a szülők válása, elhalálozás a családban, hasonlók).

Az enurézis a fiúknál gyakrabban fordul elő, mint a lányoknál. Sőt, a felnőtt populáció 1 %-a is szenved tőle.

Oka az alvás során a fokozott vizeletképződés, a hólyag elégtelen kapacitása vagy az alvás és ébrenlét közötti átmenet okozta problémák, illetve genetikai adottság is lehet.

Az éjszakai ágybavizelés stressztényező, lelki problémákat, szociális hátrányérzetet vagy kisebbségi érzést idézhet elő.

Ha az a gyanúja, hogy gyermeke enurézisban szenved, javasoljuk, hogy forduljon orvoshoz. Az orvos kizárhatja az esetleges súlyosabb hólyagproblémákat és megfelelő kezeléssel elő tudja segíteni az enurézis kiküszöbölését.

A gyermekkori ágybavizelés kezelése – szabaduljon meg a problémától

A kezelés hosszú ideig eltarthat és az egész család türelmes hozzáállását igényli.

A folyadékfogyasztás napi rendszeres beosztására, ill. esti órákban való korlátozására van szükség. Fontos továbbá a rendszeres alvás és közvetlenül az alvás előtti vizeletürítés.

Gyors hatása van az éjszakai vizeletképződést csökkentő gyógyszernek (dezmopresszin).

További lehetőség az enurézis riasztó használata, amely a gyermeket felébreszti vizelés közben.

A Biomag 3D terápiája gyermekkori ágybavizelésnél – gyulladáscsökkentő és izomlazító hatását kihasználva – kiegészítő kezelésként alkalmazható.

 

Kiválasztott kifejezések magyarázata:

 • Stopurin – a kúszó komló nevű növényből készült komlókivonat, mely segít a gyermekeknek a vizelési késztetés, ill. az éjszakai bevizelés kezelésében (a termék aroma-párologtatás útján fejti ki hatását).
 • Inkontinencia – amikor ébrenléti állapotban akaratlan vizeletürítésre kerül sor.

Hogyan hat a Biomag szabadalmaztatott 3D pulzus terápia?

A Biomag 3D pulzus terápia hatásának alapelve az elektromágneses impulzusok generálása. Ezek az impulzusok a ruhán át és a szövetben mélyre hatolva jutnak a gyógykezelés célzott helyére. Az impulzusok speciálisan kifejlesztett biotropikus paraméterekkel rendelkeznek (pl. frekvencia, forma, intenzitás), hogy minél jobban befolyásolni tudják az adott egészségi problémákat.

Az elektromágneses impulzusok elvén alapuló gyógykezelést általában pulzus mágnesterápiának nevezik (angolul rendszerint a PEMF rövidítés használatos).

A Biomag szabadalmaztatott 3D technológiája ezen felül pontosabb és szakadatlan impulzusformát biztosít, növeli a teljesítményt és lehetővé teszi az impulzusok több oldalról érkező hatását. Így egy teljesen új és egyedülálló orvosi technológia jelent meg a piacon.

Melyek a terápia előnyei gyermekkori ágybavizelés esetén?

 • Gyulladásgátló hatást fejt ki.
 • Izomrelaxáns hatása van.
 • Hála a könnyű kezelésének, alkalmas az otthoni ápolásban is.
 • Egyszerű megoldásról van szó, így nincs szükség további gyógyszerekre.
 • Nem-invazív kezelés.

A Biomag 3D technológiája és hatásai - MUDr. Peter Bednarčík, CSc. ismertetése

Az impulzusterápia hatásai - tudományos tanulmányok

A pulzáló terápia (PEMF) hatékonyságát gyermekkori ágybavizelés esetében számos vizsgálat támasztja alá. Például a szöuli Urológiai Kutató Intézetben végzett klinikai vizsgálat igazolja, hogy a pulzáló terápiás (PEMF) kezelések mind az ürítés gyakoriságának csökkentését, mind a hólyag kapacitásának növelését elősegítik. A publikáció tartalma alátámasztja, hogy a Biomag 3D pulzáló terápia segíthet ezeknek a panaszoknak a kezelésében.  A tudományos vizsgálat részletei.

A pulzáló mágneses mező (PEMF) alkalmazásának pozitív hatásait jelentős szaktekintélyek és neves intézmények klinikai vizsgálatai támasztják alá. Ezen klinikai vizsgálatok legújabb jegyzéke ezen az oldalon található. Forduljon hozzánk, szívesen segítünk, hogy könnyebben eligazodjon a szakmai adatokban!

Osztályunkon igen jól tudjuk alkalmazni a pulzáló mágneses mező hatását. Nagyra értékeljük, hogy nemcsak a programok száma alapján tudjuk alkalmazni, hanem magunk is kialakíthatunk programokat. A készülék kisméretű, egyszerűen kezelhető, igen jó teljesítmény mellett.

Prágai Na Bulovce Egyetemi Klinika – Orvosi Rehabilitációs Osztály

A pulzáló mágneses mezős kezeléseket több, mint 10 éve alkalmazzuk gyógyfürdőinkben. A Biomag készülékeket úgy a rehabilitációs, mind a fürdőzéses gyógyítás keretében használjuk. A mágnesterápia kombinálása egyéb rehabilitációs módszerekkel igen előnyös, mivel a mágnesterápia hatásai más módszerek hatásaival összeadódnak (fájdalomcsillapító, ödémagátló, regenerációs és miorelaxációs hatás).

A készülékkel meg vagyunk elégedve, jól kezelhető applikátorokkal is és jók a gyógyítási eredményei. A páciensek visszajelzései pozitívak. Heti kb. 50 alkalommal használjuk

Masaryk Városi Kórház, Jilemnice

A Biomag készülékkel igen elégedettek vagyunk, amit az bizonyít, hogy naponta használjuk. Mindenkinek nagyon ajánlom, mert minél hamarabb kezdik el használni valamilyen problémára, annál könnyebb azt csökkenteni illetve kiküszöbölni.

František Zeman, Semily

Húgyhólyag problémáim voltak, ezért a készüléket naponta 3x kezdtem használni minden problémámra. Most már csak preventíven használom naponta 2x. Elégedett vagyok.

Jarmila Merbitzová, Chlumec

Információs kiegészítő: A terápia eredményei egyéniek lehetnek és ezért nem mindig felelnek meg az itt közölt tapasztalatokkal.

Az orvosok és ügyfeleink az alábbi betegségek ill. panaszok esetében is alkalmazzák a Biomag pulzáló terápiát:

 • Cukorbetegség
 • Gerincfájdalmak
 • Lábszárfekély
 • Magas vérnyomás
 • Karpális alagút szindróma
 • Ízületi gyulladások
 • További panaszok

 

Foglalja le a Biomag 3D pulzáló terápia kipróbálását – Most akciós áron

A Biomag Medical s.r.o. nevű cég minősített partnerei segítségével lehetővé teszi a Biomag 3D pulzus terápia kipróbálását egész Magyarországon.

A cél az, hogy mindenki megismerkedhessen a készülékkel és a terápiával és személyesen ki tudja próbálni. A szolgáltatás ára általában 70 EUR körül mozog, a legközelebbi Biomag partnertől való távolság szerint.

Használja ki a lehetőséget és próbálja ki a szabadalmaztatott 3D pulzus technológiát saját otthonában vagy a legközelebbi Biomag partnernél! Most térítésmentesen!

Zákazník

A * -gal jelölt tételek kitöltése kötelező.

reCAPTCHA
Személyes adatok feldolgozása.A személyes adatok feldolgozásáról tájékoztató kiegészítés itt található.