A repetitív transzkraniális mágneses stimuláció tinnitus esetén

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A repetitív transzkraniális mágneses stimuláció hatékonyságát tinnitus esetén SPEKT agyi képalkotó módszerrel, vagyis egyfotonos emissziós számítógépes tomográfia segítségével vizsgálták. A vizsgálaton 20 páciens vett részt. 

Az említett agyi képalkotást – összehasonlítás céljából – a pácienseknél 14 nappal a terápiát megelőzően, majd röviddel annak befejezése után végezték.

Ennek eredményei csökkent anyagcsere-aktivitásra utaltak az alsó baloldali halántéklebenyben (elsődleges hallókéreg), konkrétan a vizuális képletfelismerésért, vizuális emlékezésért, de kisebb mértékben az audiovizuális integrációért is felelős területeken.

Az agyi képalkotás fenti eredményei azt jelzik, hogy a diagnosztizált tinnitus-szal rendelkező személyek állapotjavulása közvetlenül összefügg az agy audiovizuális egységesítő folyamatainak mágneses stimulációjával, amit megerősít az a tény is, hogy az audiovizuális tréningek tinnitus esetén a jól ismert gyógyító stratégiák közé tartoznak.

A főcsoportnál az 1 Hz-es pulzáló mágnesterápiás kezelések során már az ötödik kezelést követően jelentős javulást tapasztaltak, és a kezelések hatása a terápiák befejezését követő további hat hónapig tartott.

Forrás: Marcondes, R. A. et al. (2010) Repetitive transcranial magnetic stimulation improve tinnitus in normal hearing patients: a double-blind controlled, clinical and neuroimaging outcome study. European Journal of Neurology. 17 (1), 38–44.

A repetitív transzkraniális mágneses stimuláció a normálisan halló személyeknél javítja a tinnitust / Repetitive transcranial magnetic stimulation improve tinnitus in normal hearing patients

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19614962

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve