A pulzáló mágnesterápia hatása laterális epikondilitisz esetén

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A klinikai vizsgálatban teniszkönyöktől szenvedő 60 főből álló csoport vett részt, melynek során összesen tizenöt harminc perces pulzáló mágnesterápiás kezelésre került sor 4.6 Hz-es és 25 Hz-es frekvenciákon és 6 mT teljesítményen. Ennek gyógyhatása vak mágnesterápiás kezelésekben részesült kontroll-csoport eredményeivel, valamint egy kortikoszteoridokat szedő csoport eredményeivel került összevetésre.

Mivel a teniszkönyöktől szenvedő egyének gyakran csak hosszú idő elteltével térnek vissza a megszokott testmozgáshoz, a teniszkönyök gyógykezelése során alkalmazott pulzáló mágneses mező hatását vizsgáló tanulmány igen nagy jelentőséggel bír.

A fájdalomérzet mértéke tesztelésre került nyugalmi állapotban, megterhelés alatt, éjszaka, a csukló hajlítása és az alkar rotációja közben; a fájdalom-küszöb tesztelése nyomásmérővel történt. Minden páciens átment ezen a teszten a terápia előtt, annak befejezése után, majd további három hónap elteltével.

A megterhelés és a csukló hajlítása során a fájdalom jelentősen csökkent annál a csoportnál, mely részesült a gyógyító pulzáló mágnesterápiában. A tanulmány eredményei igazolták, hogy a pulzáló mágnesterápia az ún. tenisz- és golfkönyök esetében gyorsabban enyhíti a fájdalmat.

Forrás: Uzunca, K. et al. (2007) Effectiveness of pulsed electromagnetic field therapy in lateral epicondylitis. Clinical Rheumatology. [Online] 26 (1), 69–74.

A pulzáló mágnesterápia hatása laterális epikondilitisz esetén / Effectivenes of pulsed electromagnetic field therapy in lateral epicondylitis

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/16633709

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve