A porcok védelme térdízületi osteoarthritis esetén

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A porcok védelme térdízületi osteoarthritis esetén pulzáló mágnesterápia segítségével már korábbi tanulmányok során bizonyításra került. M. Fini és kollektívája (2008) azonban e témában egyel tovább lépett és kísérleti állatokon azt vizsgálta, hogy előrehaladottabb stádiumban is hatékony-e a terápia.

Az adott kérdéssel foglalkozó tanulmányban a pulzáló mágneses mezővel történő stimuláció határozottan lefékezte a lézió folyamatát a térd összes vizsgált területén.

A pulzáló mágneses mezővel történő stimuláció az A2A és A3 adenozin receptorok fokozott működését, s ezáltal nagyobb gyulladás-csökkentő hatást idézett elő. Az érrendszerben ráadásul ezek a receptorok tágítják az ereket, s így elősegítik a jobb vérkeringést.

A fenti tanulmány tehát bizonyítja, hogy a térdízületekben végbement nagymértékű elváltozás esetén is bizonyítható módon hatékony a pulzáló mágnesterápia és jelentősen fékezi az osteoarthritis továbbterjedését.

Forrás: Fini, M. et al. (2008) Effect of pulsed electromagnetic field stimulation on knee cartilage, subchondral and epyphiseal trabecular bone of aged Dunkin Hartley guinea pigs. Biomedicine & Pharmacotherapy, 62(10), 709-715.

A pulzáló elektromágneses mező általi stimuláció hatása a térdízületi porcokra, subchondralis csontra és a trabecularis csont epifízisére Dunkin-Hartley tengerimalacok esetén / Effects of pulsed electromagnetic field stimulation on knee cartilage, subchondral and epiphyseal trabecular bone of aged Dunkin Hartley guinea pigs
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17459652

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve