A parodontózis befolyásolása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

Parodontózis pulzáló mágnesterápia általi befolyásolására vonatkozóan 23 páciensen elsőízben végeztek kontroll-vizsgálatot, melynek eredményei a Journal of Periodontology (Steffensen et al., 1988) c. folyóiratban kerültek közzétételre.

Konkrétan a pulzáló mágneses mező periodontális lágyrészekre és alveoláris csontokra gyakorolt hatását vizsgálták, amelyeknél parodontózis esetében leggyakrabban fordul elő állagveszteség. A felső és alsó állkapocsnak éppen arról a lényeges részéről van szó, amelyben a fogágyak helyezkednek el és amely – amint azt a leírás is sugallja – tartja és támasztja a fogakat.

A páciensek a duzzadt és fájdalmas szövet eltávolítására irányuló műtétet követően nyolc hetes pulzáló mágnesterápiában részesültek, míg a kontroll-csoportnál mágnesterápiát nem alkalmaztak. Az eredményeket 6, 12 és 18 hónap elteltével vetették egybe.

A pulzáló mágnesterápia csak azon parodontális zsebek esetében segített jelentősebben a periodontális lágyrészek jobb rögzülésében, melyeknek kiindulási mélysége max. 1-3 mm volt.

A kezelések hatása az alveoláris csontokra lenyűgöző volt. A radiografikus vizsgálat az összes értékelt esetben – a kontroll-csoporttal ellentétben – alátámasztotta az alveoláris csontok statisztikailag jelentős állománynövekedését.

Összefoglalva: a pulzáló mágnesterápia az alveoláris csontokra elvitathatatlan regeneráló hatást gyakorol. A pulzáló mágnesterápia tehát a parodontózisban szenvedő pácienseknél megfelelő kiegészítő gyógymódnak mutatkozott.

Forrás: Steffensen, B. et al. (1988) Clinical effects of electromagnetic stimulation as an adjunct to periodontal therapy. Journal of Periodontology. 59 (1), 46–52.

Az elektromágneses stimuláció klinikai hatásai mint a parodontózis kiegészítő gyógymódja / Clinical effects of electromagnetic stimulation as an adjunct to periodontal therapy

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3422292

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve