A nyaki gerinc akut sérülése és az alacsony energiájú magasfrekvenciás elektromágneses pulzáló terápia használata

Szerkesztő: | 2019. január 7.

D. F. Nolan, K. Moore, M. Codd, C. Barry, P. O´Connor a R. J. Coughlan, Mater Misericordiae Hospital, Ireland

A hagyományos gyógykezelés (puha nyaki gallér és analgézia) nyaki gerinc akut sérülése esetén gyakran sikertelen. A pulzáló elektromágneses terápia (PEMF) alkalmazása következtében bizonyítást nyert annak gyógyító és gyulladás-csökkentő hatása. A vizsgálat a PEMT akut nyaki gerincsérüléses szindrómára kifejtett hatásait kutatta. A vizsgálatba bevont 40 páciens fele részesült aktív PEMT-ban. A másik, placebós csoport tagjait a gallér napi nyolc órán át történő viselésére kötelezték, valamint a nyak mobilizációját javasolták nekik. 2 és 4 hét elteltével az akítv gyógykezelésben részesülteknél jelentősen enyhült a fájdalom (vizuális analóg skála). Emellett az aktív kezelésben részesült csoport annak megkezdése előtt rosszabb mobilitással rendelkezett, mint a placebo csoport (p<0,5). 12 hét elteltével azonban a nyaki gerinc akut sérülésével aktívan gyógykezelt csoport a placebós csoportnál  bizonyíthatóan jobb eredményeket produkált.

Összefoglalás: a PEMF otthoni használatra biztonságos. A tanulmányból kitűnik, hogy a PEMF a nyaki gerinc akut sérülése esetén jótékony hatást fejt ki.

A mágnesterápia és a nyaki gerinc akut sérülése – az Önök kérdései

Felkeltette érdeklődését a mágnesterápia nyaki gerinc akut sérülése esetén? Szeretne többet megtudni a mágnesterápia használatáról nyaki gerinc akut sérülése esetén? Vegye fel velünk a kapcsolatot!
Forduljon hozzánk bizalommal, válaszolunk a nyaki gerinc akut sérülése esetén alkalmazandó mágnesterápiát érintő kérdéseire.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve