A neovaszkularizáció mechanizmusainak befolyásolása

Szerkesztő: | 2019. január 7.

A neovaszkularizáció mechanizmusainak befolyásolása. Ezen mechanizmusokat és állat-modellen megnyilvánuló befolyásukat 2015-ben közzétett tanulmány (Li et al.) írta le részletesen.

A vizsgálat nemcsak azt igyekezett megállapítani, vajon a pulzáló mágnesterápia elősegíti-e a neovaszkularizációt, hanem közelebbről tanulmányozta az azzal kapcsolatos alapvető sejt- és molekuláris mechanizmusokat is.

Két héten át naponta alkalmazott pulzáló elektromágneses mező hatása alatt a vaszkuláris endoteliális növekedési faktor (VEGF) szintnövekedésére és a nitrogén-oxid endoteliális szintézisére (eNOS) került sor, ami új kapillárisok képződésének növekedését idézte elő (angiogenesis).

A vizsgálat eredményei egyértelműen alátámasztották, hogy az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia jóval gyorsabb gyógyulást eredményez, fékezi a szövetelhalás továbbterjedését (gangréna) és javítja az érképződést (neovaszkularizáció).

A pulzáló mágnesterápia tehát a kritikus végtagi ischaemia megfelelő gyógymódjának bizonyult.

Forrás: Li, R.-L. et al. (2015) Pulsed electromagnetic field improves postnatal neovascularization in response to hindlimb ischemia. American Journal of Translational Research. 7 (3), 430–444.

A pulzáló elektromágneses mező – hátsó végtagok ischaemiája esetén – javítja a posztnatális neovaszkularizációt / Pulsed electromagnetic field improves postnatal neovascularization in response to hindlimb ischemia
 
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26045885

Küldje el nekünk az alábbi formanyomtatványt és próbálja ki a szabadalmazott Biomag 3D pulzáló mágnesterápia gyógyhatását.

Tanácsadóink a lehető leghamarabb kapcsolatba lépnek Önnel és testreszabott megoldást javasolnak.

Tudjon meg többet a mágneses terépiáról: A pulzáló mágnesterápia (PEMF) alapelve