Mágnesterápia – Alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – Dr. Peter Bednarčík, CSc.

Szerkesztő: | 2019. június 19.

A pulzáló mágnesterápia a jó egészségi állapot fenntartásának klinikailag elismert módszere. Elősegíti a fájdalom enyhítését, serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert és a szervezet regenerációs képességét.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia ambulanciákban, gyógyfürdőkben, gyógyintézetekben történő három évtizedes gyakorlatát követően a napi rehabilitáció megszokott részévé vált és fokozatosan egy sor modern eljárással lett kiegészítve. Ezzel párhuzamosan mintha ismét reneszánszát élné, és közvetlenül a páciensek otthonaiban kezd megjelenni olyan kialakításban, hogy ők maguk is képesek a mellékelt útmutató alapján a készülékeket kezelni.

Már Chvojka említette, hogy a mágnesterápia – helyes alkalmazása esetén – megnyitja a jövőben az utat a szervezet autoreparációja és autoregulációja, s egyben helyes működése visszaállítása felé. Éppen ez vezette a modern készülékek megalkotóit is (a fenti trend világszerte elterjedt), és kezdtek megjelenni az első – célzatosan a mágnesterápiára összpontosító – rehabilitációs magánintézmények is.

A mágnesterápiás kezelések hatása individuális, független források átlagosan – helyes használat esetén – hetven-hetvenöt százalékos hatékonyságot említenek. A fizikoterápia más módszereivel összehasonlítva ez igen nagy arány.

A leggyakrabban egyénileg használt Biomag mágnesterápiás készülékek vezérlése processzorral történik és pontos elektromos pulzusokat generálnak, melyek folyása tovább optimalizálódik szabálytalan téglalap vagy más, igény szerinti alakban. Ezek a formák az applikátorban a – “rehab” programok keretében 1-25 Hz közötti tartományú, a “speciál” programokban pedig 1-81 Hz közötti tartományú mágneses frekvenciákká indukálódnak. Ez az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágneses mező – minden káros mellékhatás nélkül teljesen áthatol az emberi szervezeten.

A Biomag mágnesterápiás termékcsalád természetes, tudományosan bizonyított módszer, amely elősegíti az ember jó egészségi állapotának megőrzését, enyhíti a fájdalmat, serkenti az anyagcserét, erősíti az immunrendszert és a szervezet regenerációs képességét. A helyesen beállított pulzáló mágneses mező pozitív hatásait hat alapvető mágnesterápiás gyógyhatás-csoportba lehet osztani:

  • az anyagcsere serkentése és méregtelenítés,
  • vasodilatáció (értágítás),
  • myorelaxáció (izomlazítás),
  • gyógyító és regeneráló, gyulladás-csökkentő és reuma ellenes hatás,
  • fájdalomcsillapítás (analgetikus hatás),
  • duzzanatcsökkentő (ödéma ellenes) hatás.

Az orvosi gyakorlatban ortopédiai problémák, gyulladásos folyamatok, de a rossz vérellátással összefüggő legkülönbözőbb problémák esetén is standard eljárásokat használnak, melyek között a pulzáló mágnesterápiát is megtaláljuk. Még a közelmúltban azonban – főként, mivel a módszer számos pozitív hatása még nem volt annyira ismert – éppen a pulzáló mágnesterápiát figyelmen kívül hagyták.
Ennek ellenére nyilvánvaló, hogy ezzel a módszerrel – viszonylag alacsony befektetéssel jelentősen fokozható a komplex gyógymód hatékonysága. A pulzáló mágnesterápia az egyéni kezeléseknél is igen bevált és megfelelő használata esetén (a kezelések gyakori ismétlését javasoljuk) elsősorban a mozgásszervek – fájdalommal járó és az érrendszer rossz működésével kapcsolatos – problémáinál az egyéb gyógykezelések igen jó kiegészítője.

Ezért igen örülök a fenti módszer iránti megnövekedett érdeklődésnek és ajánlom mindenkinek kihasználni a pulzáló mágnesterápia nyújtotta lehetőségeket.

Dr. Peter Bednarčík, CSc.

Az alacsonyfrekvenciás pulzáló mágnesterápia – az Önök kérdései

Felkeltették érdeklődését Dr. Peter Bednarčík mágnesterápiával kapcsolatos ajánlása? Szeretné megtudni, hogyan segíthet a mágnesterápia az Ön problémáin? Forduljon hozzánk bizalommal. Szakembereink megválaszolják az Ön kérdéseit.