Az applikátorok megválasztása és használata.

Szerkesztő: | 2019. június 19.

Az applikátorok három alapcsoportra oszthatók: szolenoid, lapos és lokális. Így ezek vagy a test mélyebb rétegeibe, vagy nagyobb részeire (felületeire), vagy lokálisan hatnak. A 3D technológiás COMBI típusú applikátorok nagyon jelentősek.

A kínálatunkban található applikátorok közül a konkrét terápiás cél szerint választjuk meg a legmegfelelőbbet. Az applikátort a kezelendő testrész felületéhez minél közelebb helyezzük. Néhány applikátor – rugalmas öv segítségével – rögzíthető is az adott testrészre. Szükség esetén előnyös kihsználni ezt a lehetőséget, mivel az applikátor pontos elhelyezésével fokozzuk a kezelés hatékonyságát (a szolenoid applikátorok esetében, amelyek a mágneses mező térbeli hatását biztosítják, elég, ha a kezelendő testrészt behelyezi a szolenoid által kialakított térbe).

Megfelelő applikátorok használata

Az egyes applikátorok megfelelőségéről aszerint döntünk, hogy a testen kényelmesen, az érintett helyhez minél közelebb helyezkedjen el, valamint annak alapján, hogy mélyreható (szolenoidos) kezelésre van-e szükség vagy elegendő felszíni applikátor használata.

Rövid tájékoztatás a mágneses mező használatáról

Az alábbi leírás a mágneses mező frekvenciáinak és más paramétereinek egyes gyógyhatások szerinti megválasztását tárgyalja és az egyéni beállításokra vonatkozik. Az egyes gyógyhatások a 28 – 30. oldalon szerepelnek. Az egyes diagnózisokhoz rendelkezésükre áll egy egyszerűbb beállítási mód is: előre beállított paraméterek megválasztásának lehetősége (7 – 12. old.).

A mágnesterápia alkalmazása és a problémák okai

A kezeléshez tudnunk kell, mi idézte elő az adott problémát és aszerint választjuk meg a kívánt hatást biztosító frekvenciát. Számos diagnózis kedvező befolyásolása érdekében javasolt többféle hatás fokozatos vagy váltakozó alkalmazása.
Pl. erős fájdalommal járó probléma esetén elsődlegesen analgetikus frekvenciákat használunk, majd a heveny fájdalom enyhülését követően áttérhetünk a gyógyulást illetve egyéb kívánt végső hatást elősegítő frekvenciákra.

Mágnesterápiás applikátorok megválasztása és használata – az Önök kérdései

Szeretne többet megtudni a megfelelő applikátor megválasztásáról és használatáról? Szeretné megtudni, hogyan segíthet a mágnesterápia az Ön problémáin? Forduljon hozzánk bizalommal, szakembereink megválaszolják az Ön kérdéseit.